Wednesday, 23 November 2011

setiap perbuatan ada balasan =='

tengah syiok dengaq lagu starlight tears by KIM YOO KYUNG , tup-2 , jatuh juga ayaq mata aku . nasib baik aku dalam bilik . kalau aku depan adik-2 , depan PUAN ZAILINA , banyak pulak soal depa . aku taknak PUAN ZAILINA tahu apa penyebab aku menangis . aku taknak dye berpikir buruk pasal orgg yang aku sayang . again , like a stupid girl , aku tunggu msg kau . mcm bodoh sekali lagi . saja aku tunggu . saja aku nak bagi tekanan dekat diri sendiri . aku nak tengok sejauh mana kau boleh buat aku tertekan di saat aku nak mengahdapi paper SPM aku . terima kasih sangat sebab buat aku down . aku hargaii .

kau tahu aku dah ready kan diri aku kalau-2 kita akn buat satu keputusan yang boleh menghancurkan hati aku . aku harap kau tak buat dosa belakang aku . aku harap kau tak sama mcm laki-2 yang pernah aku kenal . laki-2 yang pernah sakitkan hati aku . laki-2 yang pernah CURANG dengan aku dalam diam . laki-2 yang penah buat taik kat aku sebab laki-2 mcm tu hanya menyemakkan dunia . dan aku harap kau tak tergolong dalam golongan hina mcm tu .

kau kata harini kau cuti . okay . aku tunggu sekali lagi kau punya msg . dari pagi aku tunggu sampai sekarang dah nak masuk malam , tapi satu haram msg pun tak masuk . kau memang BAIK . kau jangan sampaii aku buat something yang boleh menyakitkan hati kau dalam diam . aku taknak buat semua tu kat kau sebab aku masih hormat kau sebagai buah hati aku . sebab kau belum bagi kata putus so aku masih kena hormat kau sebaik mungkin . buktinya , aku tak msg maki-2 kau sebab tak msg aku dah beberapa hari . okay . aku boleh sabar lagi kau buat aku mcm neh .

TERIMA KASIH SANGAT-2 . SEMOGA KAU BAHAGIA DENGAN APA YANG KAU BUAT . assalamualaikum .

#HARI KETIGA

Monday, 21 November 2011

hujan , bawa air mata aku yang mengalir .

okay done . tengs to you dear for what you have done . down sangat apa aku rasa sekarang neh . again aku tunggu msg hang . habuk pun takde . siakk betul . hang betul-2 nak ikot cadangan aku tu ke ? kalau betul bgtau aku . so aku tak perlu nak terhegeh hegeh sampaikan berjaga dua tiga pagi tiap-2 hari . mcm bodoh tahu .

aku tengah cuba halang diri aku dari buat sesuatu yang drastik . so , please dont let me down .

Sunday, 20 November 2011

my bad atau kesabaran ?

tujuan aku update apa yang aku rasa neh sebab aku boleh detect yang blog aku neh , takde sangat orang nak datang view berbanding blog TENGKU LEA , IM A SIMPLE KINDA GIRL . ALL I REALLY WANT IS EVERYTHING .

okay done . aku benci gila bila nak kena hadap semua neh . aku tak benci tuan dye . dan takkan pernah benci rasanya . aku benci dengan apa yang aku kena hadapi neh . once again , kesabaran aku menipis . bukan sebab salah dye . tapi entah la , aku tak tahu kenapa aku tak boleh nak terima semua neh dengan baik . padahal aku sepatutnya kasi support atau faham apa yang dye sedang lakukan sekarang .

mana pergi perangai aku yang dulu-2 . yang boleh bersabar dalam segala hal . boleh berdiam diri kalau mengalami situasi yang mcm neh ? imiiss my old me . semalam sebelum tidur , sempat la aku teriak sikit . last-2 tertidur mcm tu jea . maybe sebab penat teriak . ala , nanges tu perkara biasa bagi aku . menjadi lumrah hidup dah pun . sejujurnya , aku tak biasa kalau berjauhan sikit dengan pakwe aku neh ha . dye keje around pkol 3 then balik tengah-2 malam . time tu aku dah nak kena tdo dah pun . bukan selalu aku boleh msg dia . kadang-2 aku rindu hang tau dak , ngek ! tapi aku rasa mcm aku takmau habaq kat hang semua tu . sebab kalau aku habaq pun takde beza .

masa untuk kita sekarang neh terbatas . kadang-2 hang msg dua tiga kerat pastu hilang . kena telan dek bumi ka hape . time tu mula la aku nak marah . bayangkan la aku tunggu hang sampai hang balik keje sebab nak msg ngan hang semata-mata , tup-2 , msg sat pastu taktau hang p mana . pastu mula la aku nak pikiaq benda-2 pelik pala hotak apa tktau #kasaq sedikit# aku tak kisah kalau hang nak curang ka , hang nak menipu ka , hang nak tdoq ka , hang busy ka , hang takmau msg ka , hang tak larat nak melayan kepala angin aku ka , kalau yea pun , bgtau aku dulu supaya aku boleh fikir secara waras . hm . aku bukan nak salahkan hang . saja aku nak salahkan diri sendiri . huh #sembang keling#

bayangkan semalam aku buat keputusan supaya hang msg aku lepas hang dah balik sini . maksudnya dalam 3 bulan lagi cemtu . aku boleh tunggu aih dari aku duk pikiaq bukan-2 pastu nak marah-2 . aku yang tekanan . aku nak SPM neh wei . kalau boleh aku taknak ada masalah ngan sesape pun . lagi-2 dengan hang . aku sayang hang . insyallah aku boleh hidup kalau pakwe aku tak msg aku selama 3 bulan cemtu . aku buat untuk kebaikan kita bersama .tapi hang plak takmau . ketegaq piangg betuii . aku takot aku cakap lebih-2 kang aku plak yang kena marah . takmau aku . aku takut ngan hang =='

BOLEH TAK KITA UBAH SITUASI TERUK KITA SEKARANG NEH KEPADA YANG LEBIH BAIK ?!

kbaii .

Saturday, 19 November 2011

Cerita Cinta Anak Remaja =='

sayang , i tak pernah terpikir pun yang i akan berpisah dengan you .
even tough i tak pernah berharap nak lepaskan you .
tapi takdir dah tentukan segalanya .
kita hanya manusia yang mengikut rentak dan takdir ALLAH , sayang .
walaupun i tak berharap atau terpikir nak tinggalkan you tapii i dah sediakan my mind , mental and fizikal kalau-2 you terpaksa pergi dan lepaskan i .
malangnya bila i yang terpaksa lepaskan you sayang .
beratnya i nak lakukan sesuatu mcm tu .
i bukanlah insan yang suka tinggal dan meninggalkan .
atas dasar kesabaran , dan atas dasar kasih sayang juga . i lepaskan you sayang .
i terpaksa dan i tahu you mengaharapkan benda neh terjadi .
takpe sayang . i boleh handle diri i sebaik mungkin .
i harap you boleh jaga diri you . and be a good boy , insyaallah .
setiap manusia pernah melakukan kesilapan dalam hidup .
dan setiap manusia juga akan berubah . dan sentiasa berubah untuk menjadi yang lebih baik atau sebaliknya .
i relakan kepergian you sayang . kalau yang tu boleh membahagiakan you .
bukannya i nak meratap semua neh . i hanya nak luahkan apa yg i rasa .
mungkin bukan jodoh kita . mungkin juga belum sampai masa untuk kita bersama .
tapi i bersyukur kepada ALLAH , sebab pernah kenalkan i dengan you .
walaupun kenangan yang tercipta , amat susah untuk i lupakan .
segalanya kita harungi bersama .
gembira , sedih , kecewa , marah kita bersama .
segala tohmahan , makian , kutukan , perlian , kita terima dengan hati yang reda .

i missyou my teddy bear a.k.a K . kemana la kau menghilang . haih :DD tu la kau . kecik sangat . sampai aku tak tau aku letak kau kat mana . sape yang terjumpa teddy bear seperti di bawah neh , harap pulangkan balik my K . terima kasih =='

Saturday, 12 November 2011

makin hari makin sengal kau nyah ;p

tajuk entry dah hot . satgi ada la tu mulut-2 busuk nak kata aku gunakan blog sebagai platform untuk mengata , marah cari publsiti murahan ka apa ka kan ? kau hengatt aku tak tahu ? hukk =='

okay , meh kita gunakan prinsip *blog aku so suka hati aku la kan . kau mampu ?*

ada mana-2 yang nak kata kat aku tu meh kata depan-2 yea , kurang sikit dosa yang dah berbakul bakul tu :) hehek . kembali ke tajuk asal . aku neh kan semakin hari semakin sengal dengan perangai seseorang neh sehinggakan aku rasa seperti nak mengeluarkan kata-2 yang tak enak . but , alhamdulillah aku masih dapat kawal diri . tapi kau memang pailang . kau buat perangai yea ? nak aku tunjuk perangai aku plak ke ? kalau nak , just kasi inform kat aku .

boleh tak kalau kau jadi someone yang membahagiakan sikit . sikit pun jadi la . tayah la nak tunjuk sengal dekat aku neh ha . tak hingin pun aku nak tengok semua tu . tak luak la senang cter kan . kau tak tak apa yang aku sering ingatkan kat diri aku yang kerdil kat mata ALLAH neh ? aku hanya ingat yang aku kena sabar dalam menghadapi situasi mcm mana sekalipun . aku nak berperang neh . jangan la menguji kesabaran i yea . i tak sukewww la you . so , please yea ^-^ im begging you . nah , aku dah merayu teruih . kau ingat senang aku nak merayu kat org .

kalau la kau ada depan mata aku , boleh la aku beletiaq kat kau pongpang pongpang . buat muka tak puas hati , kembangkan hidung tanda susah nak bernafas , kecikkan mata tanda tak puas hati . tapi aku takkan buat semua tu sebab .. sebab apa ? sebab aku masih boleh bersabar . atoto , penyabar nya aku . sabar la sangat kan ;p oh yea , i ada pesanan kepada you wahai the sengal sayang , please talk to my hand and please backoff : /

p/s : adakah entry aku macam tak best dan marah gila-2 ? maafkan sayaa . assalamualaikum :)