Sunday, 22 May 2011

semua org tak sempurna ! =_=

assalamualaikum ! sila jawab , sila jawab ! ;) oke , arini dalam aku duk melihat persekitaran dan mengamati apa yg berlaku keadaaan sekeliling , aku ternampak seorang budak lelaki neh , kaum , bangsa , dan juga nama biarlah aku rahsiakan agar tak mengaibkan mana2 pihak ;) dulunya budak neh sorang pelari negeri bagi salah sebuah skola yg terdapat di Malaysia neh ,, 

malangnya dye telah eksiden , dan keadaan dye tak mengizinkan ntok dye jadi pelari lagi ,, kerugian yg sangat besaq =_= dan kaki dye pun dah tak straight seperti sebelum2 neh *sedih* ,, then dia ditukarkan ke skola yg lain , mungkin dye kecewa dan sbb tu dye ambil keputusan ntok membuat pertukaran sekolah ,, mungkin ? *simpati* sejak kejadian malang tu menimpa dye ,, dye selalu diejek oleh rakan sekelas dan org sekeliling sebab keadaan kaki nya yg agak bengkok dan cara jalannya tak sama seperti manusia lain ,, tu dugaan yg allah berikan kpd dye ,, harap dye kuat ,, ,, 

tapi dye tak marah mahupun melenting ,, dye hanya berdiam diri ,, kuat betui hati dye , tingginya kesabaran dye ,, alhamdulillahh ,, yg aku heran , kenapa org serta anasir2 luar harus mengejek dye bengkok la apa la ,, apa kau dah cukup sempurna ? kalau kau cukup sempurna dari segi fizikal pun tak perlu la nak mengejek dye ,, aku tak paham betuii la ! dye punya hati dan perasaan ,, ntah2 org yg ejek dye nanti dapat balasan dari Allah ,, tgk2 nanti kaki hampa putuih ka ,, patah kaki takleh sambung balik kaa ? wayar kaki terkeluaq ka ? urat hempedu cabut ka ?  time tu baru hampa nak sedaq then teriak sampai kuaq ayaq mata darah ? jgn jadi bodo ! tak perlu nak mengejek atas kekurangan org lain ! *amaran* biar aku mention kat sini yg semua org dalam dunia neh tak pernahnya sempurna ,, hanya ALLAH yg sempurna ,, ingat tuu ,,

p/s : sekian , bye hampaa ;) ingat pesan aku tuu , saling pesan memesan antara satu sama lain , jgn duk pesan makanan  ke hape ka sudah la ;)) assalamualaikum ! ;)

Saturday, 21 May 2011

al quran palsu ?! =_=

assalamualaikum ! mesti hampa dah tahu kan pasai al quran palsu neh ,, dah lama dah fenomena neh berlaku bukan ? cuma skrg jea dah jarang kita dengaq pasal pemalsuan al quran neh ,, hm =_= dunia2 ! fenomena neh dah terlalu lama berlaku sejak zaman dulu kala lagi ,, oke , meh aku nak share serba sedikit dari buku yg aku baca neh ;) sometimes kita masuk bab islam dan dunia pun syiokk jugak kan , kan ? musuh2 islam tk pernah bediam diri dan mereka2 tersebut telah mncipta quran palsu utk menyesatkan umat islam yg kurang ilmu ,, *itulah sebabnya ilmu pengetahuan tu sgt penting agar kita tak mudah ditipu* quran tersebut diberi nama *THE TRUE FURQAN* yg ditulis oleh musuh2 islam pada tahun 1990an dan dikirimkan ke beberapa kedutaan besar negara2 islam di Paris , Perancis ,, 

depa jugak hantar quran2 palsu tu ke institusi2 penting di Barat ,, ia setebal 368 halaman dan dikarang selama 7 tahun dan cuba meniru gaya bahasa alquran ,, isinya mencabar isi kndungan kitab suci QURAN di mana ia menyelitkan ajaran sesat Triniti ,kristian ,, syarikat yg mencetak quran palsu neh ialah syrkt Omega 2001 dan Wine Press ,, isi serta prosa quran palsu tu memang kelihatan sebanding denganAL QURAN yg ASLI ,, kalau sorg tu buta dgn QURAN ASLI , mmg bahaya kerana skrg ni cukup ramai remaja yg buta quran ,, kononnya THE TRUE FURQAN neh mmpunyai mutu isi kandungan yg tinggi sampai mndpt pujian dari berbagai pihak di barat ,, =_=  d bahagian mukadimah ditulis THE TRUE FURQAN adalah Bible yg ditulis dalam bhsa Arab oleh the Executive Commitee in charge of recording , translating and publishing ,, iaitu Al Saffee dan Al Mahdy ,, kedua2 pengarang ini adalah nama samaran ,, 

Bible bahasa Arab ini mmg ditujukan khas utk umat Arab dan umat Islam sluruh dunia ,,mgndungi 77 surah bermula dgn surah 1 , Al Fateha (the opening) berakhor dgn surah 77 surah As Syahid (the martyr) ,, tapi ada plak satu surah yg diletakkan sblm Surah Fateha iaitu Surah Al Basmalah (the blessing) yg mngndungi 7 ayat ,, surah yg dinamakan Al basmalah neh tdk ada nombor surah ,, hanya dinomborkan sebagai surah Alif ,, dalam setiap permualaan surah , hnya ayat pertama dari Surah Alif diletakkan di atas setiap surah ,, meniru gaya AL QURAN ,, ada satu lagi surah yg dinamakan Surah YA ,, mengandungi 7 ayat ,, akhir surah YA ada plak perkataan *amin* ,, ada 996 ayat kesemuanya dalam 79 surah ,,

                                       the true QURAN ;)

p/s : sekadar berkongsi ,, credit too AZIZAN AHMAD penulis buku *pendedahan eksklusif* ;) bye hampaa , assalamualaikum !

Friday, 20 May 2011

lepaking dgn budak2 hot stuff ! ;))

assalamualaikum ;) tak jwb dosa kalau jwb sayang ,, alhamdulillah ramai yg syg aku ;DD arini kami kuaq ambik angin , cari ketenangan , hilangkan stress and happy2 together ;) hehee , kami just p landmark and karok doploh lagu ;) semuanya ditaja oleh mohd jamri ! ;DD thnx awiee ;) mmg salah kalau karok neh sbb membazir ;) tapi just nak nyanyi2 jea , takpe kan ? ;) hukk =_= ops ! lupa plak nak btau sape hot stuff yg dimaksudkan ,, tgguu jap eh ;))

                      tadaaa ! hot stuff pertama , cik ayu sygs ;)

                     hot stuff kedua , cik nad sygs ;)

                     hot stuff ketiga , cik wanie sygs ;)

                 hot stuff keempat , encik awie sygs ;)*bank negara*

                            hot stuff kelima , encik yan sygs ;)

hot stuff terakhir yg tak bape nak hottt , cik sepett mata kecik ;p


mesti ampa duk kata *hot stuff la sangat kan ,, bajet jea lebih* , eh ! kisah ke aku ? langsung tak kisah yea ;)
heran ke nape aku duk tulih sygs2 tu ? tak payah heran ;) tu hanya suka2 dan tiada maksud yg tesirat mahupun tersurat =_= lepas balik dari landmark tu kami parking plak kat pasar malam taman selasih ;) teka la kami jmpe sape ? tkmau teka sudah ;p tadi kan , kan , jmpe pengetua kami yg cute miut , kecik2 jea org dye , sape lagi kalau bukan PUAN HAJAH SYARIFAH*sory kalau silap eja* ;)) siyes gelabah time tu , tup2 dye nampak jgak kami ,, apa yg kami buat ? kami senyum jea la , senyum tk perlu kata apa2 ,, hahaa ;) dye pun senyum balik , ah , beliau sangat comeii walaupun beliau pakai baju biasa2 jea tak seperti selalu ;) pengetua spoting oke ;) dalam keadaan angin yg sepoii2 bahasa yg menampar pipi dgn lembutnya ,, terjumpa plak dgn sorg lagi cikgu ,, alamakk ! dalam hati aku duk kata *banyak plak cikgu yg aku jmpe arini* ;) nasib badan ;) sape plak cikgu yg seterusnya yg aku maksudkan ? ENCIK KALILI ! time tu duk pikiaq la kat mana nak sorok muka sbb malu ,, hehe , last2 buat kering jea laa ;) aku kan hot stuff ,, hahaa *perasan lagi* ,, sudah2 la aku cerita kat hampa kejadian harini ,, jenuh la kalau nak lebih2 ,, melampau ! ;DD bye hampaa ;) 

p/s : jangan terasa apa yg berlaku ;) hehee , assalamualaikum ,, have a nice dayy ! ;)

Thursday, 19 May 2011

demam blog ! ;)

hye korangs ! assalamualaikum ,, selamat pagi , selamat tengahari , selamat petang , selamat malam ;) kalau korang baca time pagi entry aku neh kira selamat pagi la yea , kalau yg baca petang tu selamat petang ,, yg baca malam tu selamat malam la , kalau tengah2 malam tu , kira burung hantu dah ;)) nak share ckit la ngan hampa kan ;) demam blog ? sape yg demam nya ? as we know , demam blog neh dah bertahun tahun dah berlaku ,,tapi fo budak2 SMKJ , kami baru dapat kesempatan nak bwt semua neh , stended la kan ;) SMK JUNJONG tgh cari blogger2 from SMKJ ;) so , sana sini aku dengaq pasai blog2 neh ;) and sekarang pun semakin ramai yg tengah nak bwt blog ,, 


alhamdulillah , so kira bnde neh dapat sambutan hangat la kan ;) for those yg baru nak buat tu buat elok2 tau ,, buat lawa daripada blog aku k ;) aku pun baru lagi berjinak jinak , merangkak rangkak  dalam dunia blog neh ;) so kalau nak tanya serba sikit tu insyaallah aku boleh bantu ,, ikot kemampuan aku jugak la kan ;) jangan duk tanya bnde pelik2 plakk , haram aku takleh jawab nanti =_=  KALAU la hampa malu nak tanya aku , hampa boleh tanya kawan2 seperjuangan aku , zul PRA U ,, jamri , ayu , aten(budak2 5M) eyqa from 4M , najihah also from 4M  ,, ehhe ;DD aku neh bukannya pro sgt ;) hhee~ sory la kalau ada nama yg aku tak sebutt ;) so , enjoy la dalam dunia baru neh yea ;) aku enjoy buat bnde alah neh sebab PUAN ZAILINA cute miut kasi support kat aku pasai penulisan dalam blog neh ;) so , betambah lagi la semangat aku ;)) 



act , aku dah lama mengidam nak bwt bnde neh tapi tak kesampaian sebab faktor2 tertentu yg tak dapat dielakkan ,, segala kesulitan amat2 la dikesali =_+ before this aku hanya jalan2 tgk blog owg ;) aku suka baca blog CIK EPAL , and si cantik manes NURUL AIN ABD SALAM , ASHPAQ , and bape2 owg lagi laa ;) oke la , cukup la ntok arini ;) nak besiap2 kuaq ngan membe plak ;) mencari ketenangan ;) nak follow ? jum ! ;) hehee , bye hampaa , assalamualaikum ;)

p/s : gudlyck to all new bloggers SMKJ ;) usaha tangga kejayaan ;) yeah !

terkejut + tension ;)

hye korangggs ! assalamualaikum ! hampa sehad ? alhamdulillah ;) saya a.k.a cik sepett pun sehat sahaja ;) dah sehari saya tak update blog ;) rendu plak rasanya ,, hehee ,, ada masalah teknikal doe ,, maap yea ! oke guys , first of all , aku nak nyanyi sat ,,

                 happy birthday to you ! happy birthday to you ! happy birthday to SHAHRUL NIZAM ! happy birthday to you ! ,, hampa bukan dengaq pun sore aku kan ,,
  
oke ,, kembali ke tajuk asal yea , apa yg terkejut sgt la kan ? or sekadar gimik semata mata ,, aku bukan nak show off la kan , tapi saja nak share kat hampa apa yg terjadi harini ;) tak salah kan ?*banyak sgguh kan*  arini pemilik blog Aku Nescafe telah bertanyakan sesuatu ,, dye tanya nak masuk pertandingan nyanyi tak 26 or 27 aribulan neh ,, hm ,, tengah enak melantak perut ,, selera aku tetiba sedikit mati ,, hehee , sebab aku duk pikiaq tarikh yg dye bagi tuu , tinggal bape ari lagi jea ,, agak2 aku boleh buat tak ? adeh , lupakan sekejap pasal tuu ,, masuk ke tajuk tension plak , apa yg ditension sgt ? tension pasal exam mid year jea pun ;) arini exam math ngan pendidikan kesihatan , dua2 paper terbaikkk doe ,, siyes habaq ang ! hahaa ;D yg paling best paper PK la ;) senang gle ;) thnx ntok ENCIK ABDULLAH sbb buat soalan yg tak mencabar minda saya dan kawan2 saya :D soalan PK just ttg dadah , stress , perkahwinan and bla2 , setakat perkahwinan tu terang2 kami semua terer :DD *sedikit bongkak* 







oke guys , neh la calon2 SPM yea , cemane boleh men snap2 gambaq dalam kelas time exam plak tu ? jangan duk tanya pasaipa ,, gimik jea sume nehh :DD*cover* nampak tak gambaq yg last tu ? tu la gambaq cik sepett !jgn habaq kat owg tau , neh rahsia kita2 jea ,, oke la , takat neh jea kott , ingat aku rajin nak tuleh banyak2 ,, karangan CIKGU DALILAH pun aku tak tuleh panjang2 cemnie tau dak =_= bye hampaa ;) see you in another blog yea , assalamualaikum ;)

p/s : sayang hampaa ;)

Monday, 16 May 2011

pengalaman terbaik sepanjang hidup =_=

assalamualaikum ! tak jawab dosa kalau jawab sayang ;) hye korangggg !*sedikit gediks* stOry mOry meh ;) okeh , blog aku yg kedua neh ,, maybe aku akn lebihkan bercerita ttg kawan2 , skola , cikgu dan bla2 ;) kenapa ? sebab tahun neh tahun akhir aku kat skola ;( sedih kott , apa pengalaman terbaik sepanjang hidup ? pengalaman tu adalah zaman persekolahan ;) hampa tahu kot aku sekola mana kan ? so tak payah la aku mention banyak2 kali ;) takpe la , aku mention lagi sekali la , sekola aku SMK JUNJONG ;) hehee ~ mesti hampa rasa aku gila ,, kesah aku ? ;p aku dah menimba ilmu sejak form 1 lagi kat skola serba hijau neh ;) jujur la aku kata kat hampa , masa mula2 aku dapat skola neh , sumpah aku takmau , sebab ? sebab aku dengaq macam2 cerita yg tak enak =_= tapi disebabkan result UPSR aku tak berapa nak gempak mcm koranggs so dgn nasihat Encik Wahab dan Puan Zailina cute miut , aku gagahkan diri ;) masa pendaftaran , punya la bersepah membe2 aku sambung blajaq kat sini ;) gle babi punya happy ;) *termencarut* high class oke skola nehh , bangunan dia pun high2 ;D setelah hari berganti hari , minggu berganti minggu , bulan berganti bulan , baru aku sedaq yg sekolah neh tak la seteruk yg dicerita oleh anasir2 luaq ! dari form1 sampai form3 aku duk kelas SETIA ;) first class oke ;) selalunya first class neh budak2 dye pandai ckit , baikk2 sumenya ;) termasuk aku ;D awat2 ? ampa jeles ka ? ;p alhamdulillah aku dapat amek PMR kat skola neh dan result pun boleh gagah ;) thnx ntok cikgu2 yg mengajaq saya selama neh ;) kalau la saya boleh list nama2 cikgu berikut ;)) terima kaseh juga kepada pengetua2 yg sangup bertungkus lumus menaikkan taraf skola ;) masuk form4 aku dapat kelas sastera ;) atau dikenali sebagai 4maju ;) CIKGU ABDULLAH salu bagi semangat kat kami , dye kata "jangan disebabkan hampa budak kelas sastera hampa takleh maju ;) pastu kan , kalau org tanya hampa budak kelas mana , hampa kne jawab hampa budak kelas 4 MAJU SASTERA 1 ! cikgu ABDULLAH neh comeii oke ;) walaupun dye garang tapi sometimes dye lawak dan sekepala ngan kita ;) dye ajaq kami sivik ;) act , banyak cikgu2 yg salu bagi semangat kat kami ;) terima kaseh cikgu ! zaman form4 zaman yg indah ;) budak kelas yg sporting , kepala gila2 , cerdik2 belaka , caring tetapi agak nakal dan aku sebagai penolong depa terasa bangga dapat budak kelas mcm depa ;) siyes habaq ! form5(2011) zaman ntok aku dgn kawan2 seperjuangan berperang dengan SPM ;) tahun neh kami kne work hard , study smart and mcm2 lagi ;) dari apa yg aku tgk dan analisis , budak2 kelas aku neh ada cita2 yg bagus ;) kalau kami berusaha , confirm cita2 kami tercapai ;) insyaalah ! thnx ntok PUAN HAJAH  ASHIKIN yg sanggup jadi guru kelas kami dan sentiasa sabaq ngan kami ;) cikgu baik ! akhir kalam*CIKGU KHALID yg ajaq* , for budak2 5 SAINS , 5 MAJU SASTERA 1 , 5 JAYA , and the last one 5 MPV , goodluck guys ! cikgu SMKJ syg kita dan depa nak yg terbaik ntok kita ;) marah depa ada sebabnya ;) 
p/s : doakan kami semua ntok SPM neh ;) kami pn akan doakan hampa tak kesah la hampa budak SMK TAMAN JELUTONG ka ,, SMK SULTAN BADLISHAH ka , SMK ANNES CONVENT ka *sory kalau silap eja* , SMK AIR MERAH ka , SMK KULIM ka or mana2 sekolah sekalipun kat kulim , kedah and malaysia neh ;) batch 2o11 SMK JUNJONG terbaikk sebab dapat cikgu2 yg terbaikk and pelajar2 yg terbaik juga ;) oke la , bye hampaa ;) thnx sbb membaca ;) assalamualaikum ;)




hari yg sangat bermakna ;)

assalamualaikum ! tak jawab dosa kalau jawab sayang ;) hehee =_= apa yg bermakna sangat tu agak2 kan ? menang loteri ka ? dapat tgk wayang ka ? ceng skola beramai ramai ka ? ,, khurafat semua tu yea ;) hahaa , hampa cuba la teka sendiri apa yg bermakna ttg hari nie ;) 16 may 2o11 ? birthday membe hampa ? bukan laa ;) aku bukan kenai pun sape membe hampa ;) oke la , bagi pelajar2 sekola tak kesah la skola tadika ka , skola rendah ka , skola menengah ka mesti hampa tau punya kan ;) arini HARI GURU laa ;) *GURU PENJANA TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA* ,, aku just nak share apa yg berlaku kat skola aku arini sempena ari yg bermakna buat cikgu2 neh ;) awal2 pagi , kami ada perhimpunan ;) selalu mmg ari isnin ada perhimpunan pun kat skola aku ;) setelah dirasmikan oleh PUAN HAJAH SHARIFAH , bermulalah aktiviti yg menggelikan usus , hempedu dan juga hati kami2 semua ;) selepas acara memberi hadiah2 kepada guru oleh pelajar senior kita iaitu ahbang2 and ahkak2 form six , turn kita ntok bermain ;) kebanyakkan cikgu2 perempuan turun padang ,, tapi cikgu2 lelaki takde pung =__= hm , tak kesah la ;p dah puas gelak tawa kat padang ,, geng form 5 ada game bola jaring ngan cikgu2 ,, dukacita dimaklumkan yg cikgu2 menang game tuu ,, depa terer main bnde alah tu ;) act , budak2 tu saja jea kasi chance cikgu2 tu menang ,, nama pun hari guru kan ;) then , masuk dewan ade la depa2 tu buat persembahan ;) ada jugak ckgu yg buat show sekali contohnya CIKGU KAMARUDDIN , PENGETUA , CIKGU NORIZAH , CIKGU PUVANA , and beberapa org cikgu lagi ;) mmg gempak + sporting oke ;) yg aku nak bangga kat sini la kan ,, budak yg pendidikan khas pun buat show nyanyi lagu abg aku a.k.a MAHER ZAIN ;)) pastu kan , sesi anugerah cikgu popular ;) kelas gitewww ,, hahaa , hampa ada ? takdeeee ;p btw , tahniah too budak2 PRA U SMKJ sebab arrange ntok hari guru neh ,, terbaikk walaupun ada sikit masalah teknikal ;) normal oke ;)

p/s : selamat hari guru ntok cikgu2 TASKI ABIM KULIM ,, cikgu2 SK SRI KULIM ,, cikgu2 SK TAMAN JELUTONG and the last one , cikgu2 SMK JUNJONG ;) selamat hari guru jugak ntok aku yg bakal jadi cikgu , *perasan* ;) oke la , cukup2 la neh kan , bye hampa ;) assalamualaikum ;) keep smiling ;))

Sunday, 15 May 2011

dunia baru =__=

  1. assalamualaikum ;) tak jawab dosa , kalau jawab sayang ;))
  2. setelah sekian lama akhirnya blog neh berjaya jugak dilahirkan ;) ramai sangat yg soh aku buat blog setelah aku menyemakkan note2 kat fb ngan kisah aku ;) btw , terima kaseh kpd sape2 yg baca note2 tu yea ;) kerjasama anda sangat dihargaii ;) as we know , dunia blogging nie still baru ntok aku ;) so sape2 yg nak tunjuk ajaq aku tu silakan yea ;) tujuan aku buat bnde alah neh ? ntok share story mory ngan hampa2 semua ;) aku menyendiri sekarang neh dan aku perlukan tempat ntok meluahkan apa yg terbuku dalam hati *mmg sastera gila* ;D btw , thnx a million ntok membe aku yg tersayang yg tlg buat blog ntok aku ;) thnx Noridayu Bt Murad ;_ sayang ang oke ! so guys ,, tersebutlah kisahh ,,
  3. bersambung ......... assalamualaikum ;)