Wednesday, 23 November 2011

setiap perbuatan ada balasan =='

tengah syiok dengaq lagu starlight tears by KIM YOO KYUNG , tup-2 , jatuh juga ayaq mata aku . nasib baik aku dalam bilik . kalau aku depan adik-2 , depan PUAN ZAILINA , banyak pulak soal depa . aku taknak PUAN ZAILINA tahu apa penyebab aku menangis . aku taknak dye berpikir buruk pasal orgg yang aku sayang . again , like a stupid girl , aku tunggu msg kau . mcm bodoh sekali lagi . saja aku tunggu . saja aku nak bagi tekanan dekat diri sendiri . aku nak tengok sejauh mana kau boleh buat aku tertekan di saat aku nak mengahdapi paper SPM aku . terima kasih sangat sebab buat aku down . aku hargaii .

kau tahu aku dah ready kan diri aku kalau-2 kita akn buat satu keputusan yang boleh menghancurkan hati aku . aku harap kau tak buat dosa belakang aku . aku harap kau tak sama mcm laki-2 yang pernah aku kenal . laki-2 yang pernah sakitkan hati aku . laki-2 yang pernah CURANG dengan aku dalam diam . laki-2 yang penah buat taik kat aku sebab laki-2 mcm tu hanya menyemakkan dunia . dan aku harap kau tak tergolong dalam golongan hina mcm tu .

kau kata harini kau cuti . okay . aku tunggu sekali lagi kau punya msg . dari pagi aku tunggu sampai sekarang dah nak masuk malam , tapi satu haram msg pun tak masuk . kau memang BAIK . kau jangan sampaii aku buat something yang boleh menyakitkan hati kau dalam diam . aku taknak buat semua tu kat kau sebab aku masih hormat kau sebagai buah hati aku . sebab kau belum bagi kata putus so aku masih kena hormat kau sebaik mungkin . buktinya , aku tak msg maki-2 kau sebab tak msg aku dah beberapa hari . okay . aku boleh sabar lagi kau buat aku mcm neh .

TERIMA KASIH SANGAT-2 . SEMOGA KAU BAHAGIA DENGAN APA YANG KAU BUAT . assalamualaikum .

#HARI KETIGA

Monday, 21 November 2011

hujan , bawa air mata aku yang mengalir .

okay done . tengs to you dear for what you have done . down sangat apa aku rasa sekarang neh . again aku tunggu msg hang . habuk pun takde . siakk betul . hang betul-2 nak ikot cadangan aku tu ke ? kalau betul bgtau aku . so aku tak perlu nak terhegeh hegeh sampaikan berjaga dua tiga pagi tiap-2 hari . mcm bodoh tahu .

aku tengah cuba halang diri aku dari buat sesuatu yang drastik . so , please dont let me down .

Sunday, 20 November 2011

my bad atau kesabaran ?

tujuan aku update apa yang aku rasa neh sebab aku boleh detect yang blog aku neh , takde sangat orang nak datang view berbanding blog TENGKU LEA , IM A SIMPLE KINDA GIRL . ALL I REALLY WANT IS EVERYTHING .

okay done . aku benci gila bila nak kena hadap semua neh . aku tak benci tuan dye . dan takkan pernah benci rasanya . aku benci dengan apa yang aku kena hadapi neh . once again , kesabaran aku menipis . bukan sebab salah dye . tapi entah la , aku tak tahu kenapa aku tak boleh nak terima semua neh dengan baik . padahal aku sepatutnya kasi support atau faham apa yang dye sedang lakukan sekarang .

mana pergi perangai aku yang dulu-2 . yang boleh bersabar dalam segala hal . boleh berdiam diri kalau mengalami situasi yang mcm neh ? imiiss my old me . semalam sebelum tidur , sempat la aku teriak sikit . last-2 tertidur mcm tu jea . maybe sebab penat teriak . ala , nanges tu perkara biasa bagi aku . menjadi lumrah hidup dah pun . sejujurnya , aku tak biasa kalau berjauhan sikit dengan pakwe aku neh ha . dye keje around pkol 3 then balik tengah-2 malam . time tu aku dah nak kena tdo dah pun . bukan selalu aku boleh msg dia . kadang-2 aku rindu hang tau dak , ngek ! tapi aku rasa mcm aku takmau habaq kat hang semua tu . sebab kalau aku habaq pun takde beza .

masa untuk kita sekarang neh terbatas . kadang-2 hang msg dua tiga kerat pastu hilang . kena telan dek bumi ka hape . time tu mula la aku nak marah . bayangkan la aku tunggu hang sampai hang balik keje sebab nak msg ngan hang semata-mata , tup-2 , msg sat pastu taktau hang p mana . pastu mula la aku nak pikiaq benda-2 pelik pala hotak apa tktau #kasaq sedikit# aku tak kisah kalau hang nak curang ka , hang nak menipu ka , hang nak tdoq ka , hang busy ka , hang takmau msg ka , hang tak larat nak melayan kepala angin aku ka , kalau yea pun , bgtau aku dulu supaya aku boleh fikir secara waras . hm . aku bukan nak salahkan hang . saja aku nak salahkan diri sendiri . huh #sembang keling#

bayangkan semalam aku buat keputusan supaya hang msg aku lepas hang dah balik sini . maksudnya dalam 3 bulan lagi cemtu . aku boleh tunggu aih dari aku duk pikiaq bukan-2 pastu nak marah-2 . aku yang tekanan . aku nak SPM neh wei . kalau boleh aku taknak ada masalah ngan sesape pun . lagi-2 dengan hang . aku sayang hang . insyallah aku boleh hidup kalau pakwe aku tak msg aku selama 3 bulan cemtu . aku buat untuk kebaikan kita bersama .tapi hang plak takmau . ketegaq piangg betuii . aku takot aku cakap lebih-2 kang aku plak yang kena marah . takmau aku . aku takut ngan hang =='

BOLEH TAK KITA UBAH SITUASI TERUK KITA SEKARANG NEH KEPADA YANG LEBIH BAIK ?!

kbaii .

Saturday, 19 November 2011

Cerita Cinta Anak Remaja =='

sayang , i tak pernah terpikir pun yang i akan berpisah dengan you .
even tough i tak pernah berharap nak lepaskan you .
tapi takdir dah tentukan segalanya .
kita hanya manusia yang mengikut rentak dan takdir ALLAH , sayang .
walaupun i tak berharap atau terpikir nak tinggalkan you tapii i dah sediakan my mind , mental and fizikal kalau-2 you terpaksa pergi dan lepaskan i .
malangnya bila i yang terpaksa lepaskan you sayang .
beratnya i nak lakukan sesuatu mcm tu .
i bukanlah insan yang suka tinggal dan meninggalkan .
atas dasar kesabaran , dan atas dasar kasih sayang juga . i lepaskan you sayang .
i terpaksa dan i tahu you mengaharapkan benda neh terjadi .
takpe sayang . i boleh handle diri i sebaik mungkin .
i harap you boleh jaga diri you . and be a good boy , insyaallah .
setiap manusia pernah melakukan kesilapan dalam hidup .
dan setiap manusia juga akan berubah . dan sentiasa berubah untuk menjadi yang lebih baik atau sebaliknya .
i relakan kepergian you sayang . kalau yang tu boleh membahagiakan you .
bukannya i nak meratap semua neh . i hanya nak luahkan apa yg i rasa .
mungkin bukan jodoh kita . mungkin juga belum sampai masa untuk kita bersama .
tapi i bersyukur kepada ALLAH , sebab pernah kenalkan i dengan you .
walaupun kenangan yang tercipta , amat susah untuk i lupakan .
segalanya kita harungi bersama .
gembira , sedih , kecewa , marah kita bersama .
segala tohmahan , makian , kutukan , perlian , kita terima dengan hati yang reda .

i missyou my teddy bear a.k.a K . kemana la kau menghilang . haih :DD tu la kau . kecik sangat . sampai aku tak tau aku letak kau kat mana . sape yang terjumpa teddy bear seperti di bawah neh , harap pulangkan balik my K . terima kasih =='

Saturday, 12 November 2011

makin hari makin sengal kau nyah ;p

tajuk entry dah hot . satgi ada la tu mulut-2 busuk nak kata aku gunakan blog sebagai platform untuk mengata , marah cari publsiti murahan ka apa ka kan ? kau hengatt aku tak tahu ? hukk =='

okay , meh kita gunakan prinsip *blog aku so suka hati aku la kan . kau mampu ?*

ada mana-2 yang nak kata kat aku tu meh kata depan-2 yea , kurang sikit dosa yang dah berbakul bakul tu :) hehek . kembali ke tajuk asal . aku neh kan semakin hari semakin sengal dengan perangai seseorang neh sehinggakan aku rasa seperti nak mengeluarkan kata-2 yang tak enak . but , alhamdulillah aku masih dapat kawal diri . tapi kau memang pailang . kau buat perangai yea ? nak aku tunjuk perangai aku plak ke ? kalau nak , just kasi inform kat aku .

boleh tak kalau kau jadi someone yang membahagiakan sikit . sikit pun jadi la . tayah la nak tunjuk sengal dekat aku neh ha . tak hingin pun aku nak tengok semua tu . tak luak la senang cter kan . kau tak tak apa yang aku sering ingatkan kat diri aku yang kerdil kat mata ALLAH neh ? aku hanya ingat yang aku kena sabar dalam menghadapi situasi mcm mana sekalipun . aku nak berperang neh . jangan la menguji kesabaran i yea . i tak sukewww la you . so , please yea ^-^ im begging you . nah , aku dah merayu teruih . kau ingat senang aku nak merayu kat org .

kalau la kau ada depan mata aku , boleh la aku beletiaq kat kau pongpang pongpang . buat muka tak puas hati , kembangkan hidung tanda susah nak bernafas , kecikkan mata tanda tak puas hati . tapi aku takkan buat semua tu sebab .. sebab apa ? sebab aku masih boleh bersabar . atoto , penyabar nya aku . sabar la sangat kan ;p oh yea , i ada pesanan kepada you wahai the sengal sayang , please talk to my hand and please backoff : /

p/s : adakah entry aku macam tak best dan marah gila-2 ? maafkan sayaa . assalamualaikum :)

Monday, 10 October 2011

sebab aku sayang kawan aku :)

takde apa yang nak dikongsikan melainkan menaip tanpa hala tuju . saja menaip entry banyak-2 . nak mengadap buku memang terang-2 takde mood :) baca kang , tak masuk kepala pun :) dari berpura pura membaca baik tutup buku then lempaq jauh-2 . dah nak SPM kang kutip balik >-<

harini , seronok sikit belajar sains . entah kenapa . mungkin sebab aku dapat jawab soalan-2 beliau . bangga okay sebab aku bukanlah pelajar yang pandai dalam subjek sains . saja cuba jawab soalan yg beliau bagi gara-2 takut kena marah , so aku pun konon-2 confident tulis jea apa yang aku rasa betul :) and guess what , jawapan yang aku bagi dari awal sampai the last question betul :) terasa semangat nak seat for SPM #tibatiba# semua neh mungkin berkat group yang dibahagikan oleh cikgu tu agaknya . tengs to my ahli group : AYU . SOLEHAH . and AMIRA :) #bestamongthebest#

semangat memang semangat . tapi takde semangat nak membaca . lagipun sekarang neh bukan lagi masa nak membaca buku dari form4 sampai form5 okay . sekarang adalah masa dimana kena rajinkan diri buat latihan . walaupun soalan tu berulang ulang . sebab kadang-2 kita buat soalan trial negeri lain or dari mana-2 buku , ada soalan yang sama kan . secara tak langsung kita boleh ingat semua tu . kalau nak baca buku skrg memang tak sempat nak kumpul balik segala . tapi kalau rajin , keep doing that okay :) ada usaha ada kejayaan .

btw , membe-2 yang banyak tolong aku dalam pelajaran selama neh . terima kasih sangat . aku hargai hampa sampai mati . kalau aku berjaya nanti , aku takkan lupa hampa punya . kawan tu benda terbaik dalam hidup okay dan mereka-2 neh la yang sangat penting bagi aku :) membe-2 aku juga la yang bakal jadi pengapit aku nanti . HAHA .

to : awie , nad , ayu , wanie , syikin and sume-2 la yang rasa dye kawan aku , terima kasih sangat :)

entry penyesalan :)


pernah hampa menyesal selepas buat sesuatu keputusan ? aku pernah . sampai sekarang aku menyesal . kalau aku jumpa dye balik , aku sendiri yang akan minta maaf kat dye . aku rela letak tepi ego aku jauh-2 sebab nak minta maaf . entahla ,  kadang-2 terpikir juga kenapa aku lepaskan seseorang yang sangat baik , yang tak pernah sakitkan hati aku . benda yang aku sangat pasti sekarang neh , yang dye bahagia dengan kerja dye sekarang . alhamdulillah .

kadang-2 dye kol or msg , nampak mcm dye bahagia . entah-2 betul keputusan aku masa tinggalkan dye duluk . kalau betul keputusan aku , alhamdulillah . kalau tak betul , taktau nak kata apa . HAHA . setiap perbuatan akan dapat balasan . dan sekarang aku dah dapat balasan dye . terima weh , terima ngan hati yang terbuka gila-2 . memang ALLAH maha adil . boleh kot aku buat statement yang aku terima semua dugaan neh ?

itu yang kita cari , itu yang kita kena terima . rasa-2 mcm tak boleh terima dah , sila lempaq jauh-2 . lari selagi mampu , nyorok selagi kuat . ada kaitan ke ? segala dugaan neh menguatkan aku walaupun aku kaum lemah . otak makan matang , mulut makin lancang , silap cakap kena pelempang . kau ada ? HAHA . takde buat cara takde . huh ;p

sekian jea entry aku harini :) happy with your life , kawan :)

p/s : assalamualaikum .

Sunday, 9 October 2011

sedikit stress =='


assalamualaikum silent readers aku semua . rindu ? rindu hampa juga . lama tak menaip entry kasaq dekat blog yang satu neh . rindu sangat . kembali ke tajuk asal . siyesly , aku tak tahu apa yang aku stress sangat . mungkin keadaan sekeliling . maybe la kan . dengan sekolah lagi . masyaallah  tekanan tak mau , mau . selalu mcm neh . bila tahun aku nak exam yang besaq-2 jea , tekanan yang aku rasa makin melampau lampau .

masa pmr dulu pun mcm tu . bila nak dekat dengan hari dye lagi la banyak tekanan yang aku kena lalui . time tu rasa nak bunuh diri , menangis sepanjang malam , takmau cakap ngan sape-2 , jalan-2 ambik angin tanpa hala tuju seperti orng gila yang dahagakan perhatian dari jabatan kemasyarakatan . ada ke jabatan cemtu ? insyaallah ada .

dalam tekanan aku , aku masih belum sampai tahap nak teriak sampai bengkak mata aku . aku masih lagi dapat online fb dengan baik dan mengupdate blog dengan jayanya . blog dengan anak SAJEN WAHAB mana dapat dipisahkan . sekarang neh aku dalam proses study untuk spm yang tak lama lagi neh . bila dah sampai tahap aku serius dengan study aku , blog aku akan abaikan , any msg aku takkan hiraukan , org yang terdekat akan aku letak jauh-2 dari aku . so aku boleh concentrate my study well .

aku akan off phone berminggu takpun off phone sampai habes spm . entah , aku sendiri tak tahu apa yang aku akan buat . buat mana-2 yang tetiba tak dapat contact aku tanpa any notice , im sorry :) for my own good too .

p/s : assalamualaikum ;)

Wednesday, 5 October 2011

kami bising ? okay fine , cikgu ;(

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam sayang buat semua silent readers .

straight to the point la kan . malas plak nak mukadimahkan tajuk entry aku neh . as we know la kan , students form3 sedang PMR sekarang . their week la kan . so we need to respect them . ulang balik , RESPECT even though budak-2 depa tak banyak yang respect senior . macam saya kisah kan ? yang penting doakan kejayaan depa . kalau result depa gempak , sekolah jugak dapat nama . tak bangga lagi cemtu ? hehee ==''

tadi masa tengah syiok fokus sejarah . ada cikgu neh masuk kelas dengan suara seperti ella . kemungkinan beliau batuk agaknya . tumpang simpati la kan . beliau kata ada guru yang megeluarkan statement bahawa kelas kami bising dan telah mengganggu ketenteraman pelajar serta pengawas periksa dalam dewan kat bawah tuuuu . wathefish huh . okayy . aku agak bebai sebab aku rasa aku neh penolong yang takleh handle kelas okay . aku terima dengan hati terbuka walaupun terasa seperti nak membangkang sekeras kerasnya *sembang keling*

so , kami dimintak untuk ditukarkan ke kelas di tingkat dua . okay , bayangkan yang kami dah duk jauh dari dewan siap kat tingkat tiga lagi . tuptup , kena tukar kat tingkat dua . dekat sangat la plak ngan dewan tu . bukan dekat dengan dewan jea malahan dekat dgn pejabat . dekat dengan bilik guru . pasnie boleh la cikgu-2 men mengendap kami kan . hukhuk ==' so , bila bising lagi jelas kedengaran . bila dah bising plak kang , mula nak bukak speaker kan . tapi takpe , sy tak salahkan cikgu sebab memang ada setengah student sy yang agak susah nak menghormati ketenteraman orang lain . kerana nila setitik , rosak susu sebelanga .

tapikan cikgu , lenkali bagi kami cuti . heee . tak adil la form lain dapat cuti tapi kami tak dapat . kami pun nak jugakk pelepasan macam tuu ;( kami tau la kami SPM candidates tapi tak semestinya all the time kena mengadap buku . sometimes kena juga restkan minda ==' yea dak ? nanti kami belajaq kot kat rumah even kami tak p sekolah . kami rajin okay . kami pandaii . bak kata CIKGU YATI gara-2 kami dapat jawab paper perdagangan yang beliau bagi . hehee ;) dan CIKGU YATI look sweet tadi dengan jubah hitam cekelat beliau . sukaa >-< my feveret teacher ever okay . berapa banyak okay dah yang aku tulis ? cer kira :D

p/s : okay la , thats all for today . bukan niat nak merungut , bukan niat nak marah tapi tak salahkan kalau kita buat sesuatu dengan berfikir lebih panjang . take your time . tehee . assalamualaikum ;)

Tuesday, 4 October 2011

3 bulan pertama =='

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh .

rindu gila kat blog aku yang sekoq neh . haritu takleh sangat buka . kena remove la apa la . tengok-2 harini masa nak update another blog , boleh pula bukak blog alah aku yang satu neh . time aku tengah syiokk-2 ngan blog tengku lea , blog neh pulak timbul . bagaikan orang ketiga dalam sesuatu hubungan hang tahu . HAHA . btw , imissyou a lot my blog sayang . i really missyou sampai i teriak okay . bagai ditiup angin lalu *tiba-2* :D

okay , sepanjang blog neh menghilang for a few weeks , aku dah melahirkan satu lagi blog . yeah , i really love that blog more than this blog . bagai kacang lupakan kulit . salah aku ka ? ofkos nope . sape suruh menghilangkan diri cenggitu jea ==' kannn ? tahun baik , bulan baik , minggu baik , hari baik neh aku nak buat satu statement berani mati sikit .

DEAR ENCIK SAYANG : HAPPY ANNIVERSARY YEA .

dah habeh mati ke statement aku neh ? biasa-2 jea . okay fine .

p/s : assalamualaikum . kbaii !

Tuesday, 20 September 2011

jiwang sebentarbersama KITKAT # part1

Di Saat Aku Ingin Bermesej .. Kau Pulak Nak Tido ..
Di Saat Aku Ingin Berjumpe .. Kau Pulak Takde Duit ..
Di Saat Aku Ingin jujur .. Kau Pulak Tak Percaye ..
Di Saat Aku Ingin Keluar .. Kau Pulak Membebel Takkasi Keluar ..
Di Saat Aku Sakit .. Kau Pulak Yang Over Risau ..
Di Saat Aku Merajok .. Kau Pulak Beria2 Nak Pujok ..
Di Saat Aku Ingin Pergi .. Kau Pulak Yang Sedih ..
Di Saat Aku Tiada .. Kau Pulak Yang Mengalir Air Mata ..

Di Saat Aku Mencintaimu .. Kau Pergi Meninggalkan Aku =='

Di Saat Itu Lah .. Kau Dan Aku Saling Merindu .. ♥


okayy . coretan diatas tiada kaitan bagi mereka yang hidup mahupun yang sudah tiada . sekadar suka-2 dan tiada apa-2 maksud . aku copyy dari fesbuk ;) hehee . ENCIK PAIJI SAYANG , CIK EEYA SAYANG rendu awak . lama betul kelas awak harini kan ==' sabar jea la kan . nanti dah balik , msg-2 i tau syg . HAHA . *gewdiks sat* 


apa yang aku copy dari fesbuk neh , sama jea apa yang pernah terjadi kat aku . lawak la pulak bila ingat zaman cintan cintun aku dulu . kecik-2 dah bercinta kan ? tak menahan . bila gaduh sikit jea teriak . hehee ;) nama pun perempuan . kena marah pun boleh teriak sampai bengkak mata . tehee . hati tisu betul aku neh . tapi tak serik jugak ==' btw , terima kaseh la buat mereka-2 yang pernah bertandang dalam hati keciq saya selama neh . kerana anda la saya tahu erti sayang , erti berkasih , erti kemarahan , erti kecemburuan , erti ketidakpuasan hati dan bla-2 . 


lupakan semua itu , kasih takkan terpaut kembali . eceh . HAHA .


p/s : assalamualaikum ;)





Monday, 19 September 2011

surat cinta ? :D


assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ;)

di keheningan pagi yang indah membuatkan aku liat untuk bangun ke sekolah harini . aku bangun , pastu aku tido , pastu bangun iron baju pula , pastu tdo balik . dekat pukul 7 baru aku mewangikan diri yang sememangnya wangi ==' aku tak faham la kenapa aku mengantok bagai nak rak sangatt . nawaitu memang takmau pegi sekolah sebab mengantuk , tapi setelah ditegur oleh pakcik neh , aku pun gagahkan diri juga . masuk bilik air pun sambil pejam mata tau ;)

then gerak pergi sekolah dengan menaiki kenderaan beroda dua yang bernombor plat PJX ____ ;) perking moto plak sebelah moto abg awieeeeeee . nak parking moto pun banyak dugaan tahu . boleh pula awiee berdiri dekat port aku nak parking tu . saja jea beliau nak melambatkan aku yang dah memang natural lambat neh . muka time tu pun monyok lagi tapi aku tak marah . aku faham sangat dah lawak-2 budak-2 aku neh kan ;)

tepat jam 7.50 kot , maka bermulalah sesi pembelajaran . aku ikhlas belajaq harini ;) subjek pagi-2 buta adalah sejarah . alhamdulillah , aku fokus sejarah harini . aku buat kerja yang cikgu bagi . aku jawab latihan yang beliau beri . bangga dengan perubahan diri sendiri . tehee . bila sampai subjek-2 hujung sikit , mata dah mula layu , bdan dah mula tak semangat gara-2 tak sabaq nak balik ke rumah . aku tak paham betui la ==' yang paling takleh blah time agama . mak aii , punya ngantok . besepah syaitan kat mata neh ha , tak terkira . boleh plak depa duk gayutt-2 kat mata aku , duk kacau-2 aku sehinggakan aku takleh fokus . hekk .

tapi memang aku takleh fokus sebab belajaq bab sirah . "sembang keling" . aku cukup lemah okay sirah neh dan aku tak berapa nak suka . kalau adab , tilawah dan yang lain-2 lagi aku still boleh gagah nak belajaq . tapi bukan bab sirah . macam-2 yang aku buat time nak menghilangkan boring waktu agama . potong neh la . buat nuh la , msg ngan org la . baca surat neh la . kemas buku la . macam-2 la .apa yang aku baca adalah surat cinta . HAHA . jangan ingat aku tak pernah dapat surat cinta tau . surat cinta pertama yang aku jumpa dalam beg kaler koko aku tu surat cinta dari sorg mamat yang aku gelar as K . dalam surat tu tak guna saya , awak okay . pengirim surat tu guna "kanda" , "adinda" . seperti zaman purba kala . sweet gitewww :D

pastu baca pula surat-2 yang penuh dengan luahan hati aku . ikhlas dari hati . hehee . surat untuk ENCIK H la , ENCIK tu la , ENCIK SAYANG ada . memang nak tergelak . jelas terpampang betapa jiwang nya aku masa aku mencoret nukilan-2 dalam sekeping kertas putih tu . tak sangka plak yang aku neh sangat sweet dan romantik :D tapi hanya aku yang tahu isi tersurat serta tersirat surat-2 tersebut . lepas baca semua surat tu , aku pesan dekat membe baik aku .

aku : kalau aku mati nanti , hang ambik semua surat-2 neh kat bawah katil kat bilik aku tau .
ayu : beliau gelak . mungkin geli hati ngan apa yang aku kata , HAHA . nak buat apa ngan surat tu ?
aku : hang baca pastu hang bakaq . dalam hati " aku lebih suka kalau hang bagi dekat tuan dye" =='

p/s : cukup la kan , dalam surat-2 tu , ada semua rahsia aku , semua luahan perasaan aku dekat seseorang , ada juga ketidakpuasan hati aku dalam surat tersebut ;) selagi aku hidup , aku akan simpan semua tu ==' assalamualaikum ;)

Sunday, 18 September 2011

Saturday, 17 September 2011

paiji sayang kawan-2 eeya . HAHA ;)


salam readers-2 kesayangan ;) sayang ke ? heee ^-^ okay , semalam sy buat open house . syukur alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya . alhamdulillah jugak , tetamu VVIP aku *maya shuhada dan adik beliau , boy * sampai jugak dekat kulim tercinta neh . depa naik bas sendiri kott . kalau aku tak naik dah . aku cukup fobia dengan bas neh . hang bagi p la seribu hengget pun aku takkan naik . bukan nak menghina , tapi i seremmm nak naik kenderaan besar seperi itu yang berkaki empat =='

berbalik kepada cheqita pasal open house yea . act , aku bajet tak ramai yang akan datang majlis reunion + bacaan yasin+ open house yang aku dengan maya serta jiran kesayangan neh anjurkan . tapi lepas bacaan yasin tu makin ramai pula yang datang bertandang . ada yang aku kenal , dan ada juga yang aku tak kenal ;) ada juga membe-2 fesbuk dan ada juga membe-2 dari sekolah lain . btw , tengs sebab sudi menghadirkan diri ;) really appreciate okay ;) lots of love untuk hampa ==' tehee . tengs juga kepada SM ZAMRI sebab menjadi tekong bacaan yasin ;) sayang anda dan family anda gila dasyat ! ;)

tengs juga buat membe-2 yang sudi tolong dan sanggup berpanas . hahaa . tengs juga buat budak-2 sains yang datang semalam walaupun tak ramai . tengs juga untuk budak-2 sastera yang datang walaupun ramai . tengs juga untuk ENCIK H and the geng yang sudi datang . million tengs untung PUAN ZAILINA sebab sudi bersusah payah untuk sy . sayang you okay ! ;) tengs untuk adek-2 saya yang menyibuk serta menolong dan tengs juga kepada SAJEN WAHAB sebab sudi meluangkan masa walaupun sy tahu anda sibuk bekerja ;)

sibuk punya pasal sehingga saya terlupa kepada ENCIK SAYANG . kesian beliau . hukk ==' saya terlupa nak call mahupun messege beliau gara-2 terlalu busy melayan tetamu sehingga beliau diabaikan . sah-2 beliau rindu sy gila-2 punya . kan ? kan ? saya pun rindu awakk , b ==' hehee , lepas jea ada dua org mamat yang bagi duit raya kat aku , teruih aku p topup . pastu call la ENCIK SAYANG . rendu gila nak dengaq sore kasaq dye . eh , kasaq ka ? hanya tuan empunya badan yang tahu . HAHA .

kesempatan neh juga , aku nak wish HAPPY BIRTHDAY to membe terbaikkk aku ! FATIN NABILAH BINTI ISMAIL . sweet seventeen yaw . heee . may ur wish come true . harap-2 dapat la jumpa kekasih hati yang sesuai dengan hang dan semoga happy dengan org sekeliling termasuk saya tau . sorry , takde present for youu =='


p/s : we had joy we had fun . terima kaseh sebab meriahkan majlis saya semalam yea kawan-2 ;) assalamualaikum ;)

Friday, 16 September 2011

apa yang saya buat ? ==' im sorry cikgu .

 
salam satu malaysia semua ;) comey kan tajuk entry sy . tehee . sebenarnya saya berbelah bagi untuk update blog sy neh dengan menggunakan bahasa melayu tulen . gara-2 ditegur oleh ENCIK SAYANG sebab BM sy hancuq . mentang-2 la beliau terer . huh . *tak jeles* 
hancuq pun takpe la . saya bangga . HAHA . mesti beliau akan teguq lagi nanti lepastu sy akan buat taktau . hehee . *terabuq lagi*

cakap pasal BM kan , kan ? entah hari apa taktau , ada subjek BM . hundred percent memang sy ready menunggu ketibaan cikgu tersebut untuk menjawab soalan-2 yang mungkin akan ditanya oleh beliau ;) kerana saya dah tension dengan beliau dan diri sendiri bila sy tak dapat menjawab pertanyaan beliau dan sy maluu okay ^-^ . cangakk lagi tak malu sebab setiap kali dye tanya mesti aku tak dapat jawab . dahtu kena berdiri sampai beliau suh dudukk . omjayyy ==' sampai hati cikgu . dengan sy pun berkira . huk ==' 

seperti yang dijangka , tetiba beliau panggil nama aku untuk jawab soalan dye . beliau hanya suh sy berikan isi dari petikan tu . dengan tak takut dan bersedia nya , maka saya pun jawab . eksaited okay ;) sudahnya aku jawab , dye kata aku pandai . HAHA , lagi semangat aku buat keje dye ;) aku siapkan homework yg dye bg time tu juga . bila aku duk rilek jea , dye tanya pulak ,

cikgu : iyliaaa , dah siap ke keje ?
saya : *angguk* . dah .
dalam hati * tak puas hati ngan aku lagi la tu * :DD

disebabkan aku duk bersebelahan dengan tingkap , aku pun jenguk-2 la tengok kat luaq lepas siapkan semua keje dye . masa tu , dalam dewan ada sambutan merdeka :) untunggla , budak-2 form5 takleh join . macam meriah jea sambutan tu . siap nyanyi-2 bagai kan . aku tertarik untuk melekat kat tingkap tu lepas dengaq adek-2 junior nyanyi . makk aii , suara macam artis . tertanya tanya aku kat atas neh sebab nak tahu sape insan yang menyanyi tu . memang sedap ;)

yang herannya , kalau student lain datang bertempek kat tepi tingkap tu mesti dye soh duk tempat balik . tp dengan aku dye tak berani kata . HAHA . bukan nak bangga . aku dah siapkan apa yang dye soh so takkan dye marah kan , aku tau dye baik ;) sebab tu sy sayang beliau . 

ayu : hang memang suka bertentangan dengan dye kan ? 
aku : memang pun . apa yang dye tak suka tu la yang aku akan buat . hehee

dye yang dimaksudkan adalah cikgu tersebut :) saya tetap sayang cikgu . mumuahxx sikitt :D

p/s : kalau kau rajin cikgu pun sayangg ;) buat sape-2 yang dah TERcuri kasut converse milik ENCIK SAYANG tolong pulangkan yea . kasut tu semangat beliau okay . tak bahekk tau curi-2 harta yang bukan menjadi hak milik anda , renung-2kan dan selamat beramah . 
tehee . assalamualaikum ! ;)




Thursday, 15 September 2011

entry luahan hati =='


assalamualaikum . hye awakk-2 . okay , harini saya berbudi bahasa sikit okay . sy just nak buat satu entry luahan hati . lepas saya update neh mesti ada yang akan tanya saya macam-2 soalan dan pastinya soalan-2 mereka-2 itu takkan ada jawapan . jyeahh ! ;D
pertamanya , sy nak minta maaf dekat mereka-2 yang sy sayang . sorry kalau saya melukakan hati sesape ==' sy tak bermaksud okay . sy mintak maaf kalau sy mengecewakan awakk-2 semua .

saya harap sangat semua neh berhenti di sini jea . saya dah tak mampu nak berhadapan dengan mereka-2 tu lagi . sebab saya maluuuu ==' saya rasa sedikit serba salah . saya akan cuba jauhkan diri dari awakk . saya akan cuba buat awakk bencikan sy walaupun saya tak sanggup . haih ! ==' tapi kebahagiaan dan kebenaran lebih penting kan ? kann ? sangat bersungguh sungguh sy nak jaga hati org kan . makk aii . tolong paham yea , awakk . yang penting sy sayang awakk . hukkk .

sejujurnya la kan , sy dah tak sanggup . sangat-2 tak sanggup . maafkan sy tau awakk . one day , awakk akan faham kenapa sy buat sume nehh .  minta maaf kalau perubahan sy neh terlalu mendadakk dan awak tak dapat terima dengan hatii dan minda  yg terbuka =='

bacaan yasin + reunion + open house AQMAL IYLIA + ZULHUSNI ZAMRI =='

hampa faham tak apa yang aku tak faham ? aku memang tak faham okay . fikiran aku serabut dengan sekolah lagi , dengan kawan-2 lagi . dengan keadaan sekeliling lagi . terasa macam nak bebai pun ada .

sekarang tengah siap-2 kan dengan event esok lagi . secara rasminya , tomorrow is the last time aku akan buat event kat rumah aku sendiri . sebab ? sebab aku give up ! macam-2 songeh . nak bagi makan pun susah . tak bagi makan pun susah . terasa macam syok sendiri pun ada .

papepun , event esok aku akan sambut baik aku punya VVIP iaitu MAYA SHUHADA dengan teman-2 nya yang sanggup turun dari perak ;) thnx syg ;) tak sabar nak jumpa hang ==' walaupun ramai yang tak dapat datang disebabkan masalah apa pun aku taktau dan aku malas nak ambik peduli . nampak sangat aku marah kan ? memang pun =='

aku buat semua neh dengan jiran kesayangan aku ZULHUSNI ZAMRI ;) disebabkan kawan sekelas , serta membe-2 kami adalah orang yang sama , maka kami pun berkerjasama la membuat semua neh . ALHAMDULILLAH aku dapat jiran yang sporting . tak kalut okay ;)

btw , HAPPY BIRTHDAY to NUR MUHAMAD BIN ABBAS ;) may your wish come true and happy-2 selalu nah ==' forever 17 yaw . ada masa kita lepak sekali .

p/s : harap sangat semua berjalan lancar ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 14 September 2011

JAMUAN RAYA BATCH 2011 =='

salam aidilfitri semua ;) sedikit penat harini . berbalik kepada tajuk entry , sekolah aku harini ada buat jamuan sempena hari raya . syukur alhamdulillah , semua berjalan dengan lancar walaupun dalam keadaan cuaca hujan yang agak lebat rasanya ;)

bebas plak rasa harini . budak-2 bersiap kalah cikgu-2 . masing-2 pakai baju raya . HAHA . termasuk ngan shawl yang dililit dengan macam-2 gaya . dah segak bergaya tu , tangkap-2 gambar pula . aktvt tangkap menangkap neh dilakukan selepas rehat . nak tangkap gambar-2 pun macam-2 masalah , macam-2 ragam . tak larat nak gelak ;)








 neh serba sikit gambar yang aku dapat tunjukkan kat hampa . yang neh jea yang sporting . yang lain malu sikit . eheh . termasuk aku kot :D balik dari sekolah , aku pergi makan laksa pula . selang sehari mesti aku pergi makan benda alah tu kat tasik kulim . sedap . siyes tak bohong ;)

p/s : apa-2 pun , jamuan raya kali neh berjaya . hehee . nanti plak aku update pasal open house campuq reunion kat rumah aku sabtu neh . assalamualaikum .

Monday, 12 September 2011

apa yang aku nak kalau aku LULUS SPM ? ;) part 2

salam kegembiraan ;) tehee . entry aku semalam pasal hasrat untuk memiliki sekoq kucing berbulu kan ? semalam aku dah buat proposal untuk PUAN ZAILINA tentang hasrat aku tu . dan beliau tersenyum . senyum beliau taktau la tanda setuju mahupun membangkang . HAHA .

sempat la jugak kami anak beranak membalas hujah antara satu sama lain . tapi akhirnya , beliau mengalah . beliau taknak belikan binatang berbulu tersebut kerana beliau telah lama berkenan dengan seekor kucing berbulu yang telah dibela oleh salah seorang saudara aku kat pahang kot . entah la , saya pun tak kenal siapa saudara saya yang dimaksudkan oleh beliau ;D

apa yang beliau utarakan semalam , beliau kata bulu binatang yg berbulu yang telah dibela oleh saudara aku tu punya la lebat . punya la gebu . aku yang dengar beliau cerita neh plak jadi eksaited . tak menahan .

beliau : nanti mak p ambik kucing kat saudara kita tu .
aku : mak p la ambik sekarang .
beliau : mana boleh . tunggu la dye beranak dulu .
aku : bila dye beranak ?
beliau : mana la mak nak tau .
aku : bila mak nak ambik ?
beliau : tunggu la mak balik johor nanti .
aku : bila mak nak balik ?
beliau : tunggu la cuti sekolah nanti . tapi kak takleh ikot mak balik .
aku : awat ?
beliau : nanti nak buh kucing kat mana .

bonet kan ada . sumbat jea la binatang tu dalam bonet . huk . kucing dah ada . tunggu nak beranak jea . semoga binatang tersebut dapat melahirkan baby banyak-2 . amin :D





neh contoh jea gambar yang aku ambil dari pakcik google . nanti aku pulangkan balik ;)

p/s : sama-2 la kita doakan aku dapat binatang alah neh ;) assalamualaikum ;)

Sunday, 11 September 2011

apa yang aku nak kalau aku LULUS SPM ? ;)


salam kebahagiaan semua ;) act , aku seat for SPM bukan sekadar nak lulus saja okay . tapi untuk menyelamatkan diri , saja la aku tulis LULUS kat situ . hampa ada masalah ? takde kan ;)

target aku untuk SPM banyak jugak la A yang aku nak ragut(dah macam kambing pula main ragut-2)  . insyaallah , kalau ada usaha ada la kejayaan aku . aku pun dah makin rajin sikit . alhamdulillah . berkat doa semua org . tehee ;) aku bangga dengan diri sendiri .

kembali ke tajuk entry i yang hott-2 giteww , apa yang saya nak kalau saya LULUS spm ? for sure , apa yang aku nak neh aku akan minta dekat PUAN ZAILINA dan suami beliau . nak taknak mereka harus tunaikan juga . hehe . saya kan anak mereka yang kasiaq . apa yang saya nak neh pastinya bukan rumah banglo , bukan juga swimming pool , bukan juga basikal fixie , dan juga bukan kamera jenama nikon ka canon ka dan apa-2 jea la ;)

saya hanya mahukan seekor kucing yang gebu , yang mempunyai bulu yang lebat , yang mempunyai dua biji mata , sebatang hidung dan mulut , tak lupa juga kaki dan tangan . OMG ! i really want it . i wish my dream come true . dah lama aku berhajat nak bela binatang berbulu lebat sebegitu . tapi disebabkan faktor kesihatan yang tak mengizinkan maka binatang tersebut amatlah jarang untuk dijumpai di area rumah aku ;( yang rajin aku duk bela kat rumah aku sekarang neh binatang yang kaler merah , kadang-2 kaler hitam . maksud aku semut . geli weh ngan semut . dah la kecik . tapi semut tu binatang yang rajin =='

berbalik kepada bintang berbulu tadi , ciri-2 binatang tersebut metilah :
-> berbulu lebat gila vavi .
-> berbulu putih takpun cekelat . takmau hitam . dalam gelap tak nampak .
-> bermata oren . kalau susah sgt nak dapat , kaler apa-2 pun tape la .
-> nak yang jinak + manjeww-2 .
-> nak yang perfect anggota badan . takmau yang OKU ataupun yang berpenyakit buasir .

nak bodek PUAN ZAILINA . kalau dye takmau tunaikan , aku takmau seat for SPM . boleh tara tu ? hehee ;)

p/s : assalamualaikum ;)

Saturday, 10 September 2011

KALAU KAU SAYANG AKU =='


tak perlu nak bekasar kalau kau sayang aku .
tak perlu nak rasa terancam kalau kau sayang aku .
tak perlu nak sakitkan hati aku kalau kau sayang aku .
tak perlu nak mempersoalkan kasih syg aku kalau kau syg aku .

p/s : memang aku bertuah . sangat bertuah ==' assalamualaikum .

SCIENCE campuq STUDY campuq bengang ;)


salam readers ;) bored day ! itu merupakan sinopsis untuk hari aku . duduk kat rumah dan mengadap tv without doing anything yang boleh dibanggakan ==' petang pula hanya menghabiskan masa dengan melelapkan mata untuk sejam dua . penat kot tidur . hm .

bad news ! esok ada sains . aku mula gerun dengan subjek yang berkaitan dengan dunia neh . hal-2 kecil pun kena belajar jugak . dari sekecil kecil kuman sehingga sebesar besar alam . cikgu suruh kami-2 neh baca form4 punya sains . aku tak takut sangat sebab selalunya hanya ketua yang kena jawab kalau cikgu tanya soalan . dalam group sains aku , aku hanya anak buah . orang lain yang jadi ketua . haha *gelak jahat* . tapi jadi anak buah pun kena jugak study . kang ketua jea yang pandai , anak buah duk ngok tara tu jugak . mana boleh kan ;)

sejujurnya , membe-2 group aku tu bukanlah yang sekepala ngan aku . tak paham betui la kenapa cikgu menyatukan kami . nampak sangat nak kurangkan aktiviti menyembang kami . HAHA . cuma ayu jea yang stay dalam group aku . nampak sgt kami berdua tak dapat dipisahkan ^_^

lupakan sains sebentar . penat dah aku study tadi . cukup-2 la kan . harini macam ramai plak yang buat aku marah . nasib baik boleh handle . tak paham betul aku . nak aku cepat tua ke apa ? ke nak aku mati cepat ? pastu boleh plak duk kata aku menipu . tu yang tak tahan tu . ntah apa yang aku tipu pun aku tak tahu . dye duk menipu aku selama neh tak rasa plak eh ? tu la manusia akhir zaman sekarang . salah org dye pandang . salah sendiri , tak pandang langsung . aku marah hang balik kang baru tau kot . aku malas jea nak ungkit . ingat syok kott . astagfirullahalazim ==' elok-2 aku maafkan hang , kang berubah kemaafan kepada kebencian . aku takmau okay sebab aku tak reti benci org lelama !

aku tak suka gila nak buat entry marah-2 macam neh . hm ==' boleh kira guna jari kaki kot entry aku yang berbaur kemarahan ada berapa . tak banyak . yang lain semua entry kebahagiaan ;) kalau takmau guna jari kaki , guna jea jari biasa . maksud aku jari tangan .

p/s : jangan buat saya marah please . saya tak suka dan kita samaa-2 tak suka ;) assalamualaikum ;)

Thursday, 8 September 2011

selalu kena marah saja kan ? =='


salam cuti sekolah terutamanya buat budak-2 negeri kedah ;) tehee ;) harini cuti , esok juga cuti . memang boringg . nak study tapi malam baru boleh masyukk ;) siang-2 hari menatap benda alah neh jea la kot ;)

petang sikit baru ada aktiviti . aktivitinya hanya berkunjung ke rumah membe dan bukan membe ;) maksud aku open house . macam banyak plak open house yang aku kena redah harini . tak pergi kang rasa ralat pula . membe-2 pula dah mula hantar msg . "iya , nak pegi tak ?" . hm . jawapan aku , inysaallah ;) hehe . caring betul budak-2 hot neh ngan aku . mana jea depa nak pegi mesti ajak aku . nak menggila pun ajak aku , nak membuncitkan perut pun ajak aku . takpun aku yang ajak depa ;) nampak sangat kami saling memerlukan ;)

actually , aku ada geng-2 yang sangat best sehinggakan ada orang luaq yang teringin sangat-2 nak jumpa dengan kami semua . katanya kami happening , kepala gila-2 . saya setuju ;) untungla saya ada membe-2 yang happening dan kepala gila-2 . untung juga saya ada balak yang kepala gila-2 juga walaupun sedikit pemalu :D malu ka ? ah , tak tahu . HAHA .

nak share sikit . aku ada masalah komunikasi ngan cikgu bm aku . haha . aku taktau la kenapa aku sayang sgt cikgu bm aku neh . dah berapa kali kalau nama aku dipanggil untuk jawab soalan , mesti aku takleh jawab . teruk gila . bengang juga cikgu tu dengan aku . mintak maaf la cikgu . nak marah saya pun marah la . hehee ==' saya redha . time cikgu tanya tu tak kena time . jangan salahkan saya yea ;) mintak maaf juga masa cikgu duk marah saya tu , saya buat tak tahu jea . sayaa tak kurang ajaq tau ;) cuma saya tak boleh sangat orang marah saya , nanti saya marah balik org tu . hukk =='

p/s : sayang mak pak saya , sayang adek-2 dan abg saya , sayang cikgu , sayang kawan-2 dan balak saya ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 7 September 2011

AKU SAYANG HANG SEBAB ?


hang baik ;)
hang tahu nak menghargai aku .
hang selalu buat aku tersenyum .
hang sanggup balas msg aku walaupun tengah malam atau pagi buta .
hang selalu tanya aku "sayang b dak ?"
hang selalu rindu aku ;)
hang tak pernah jemu melayan kerenah aku .
hang sanggup mengalah .
hang sanggup bersabar melayan perangai aku yang tah pape neh .
hang pandai ambik hati aku .
hang reti hormat aku .

macam-2 lagi la sebab aku sayang hang . aku tau hang pun sayang aku ;) setahun lebih kita berkawan baru sekarang kita dapat menjalinkan hubungan yang lebih jauh . maksud aku bercouple ;) malas nak tulis panjang takot ada plak yang tak puas hati nanti ;) saya tak suka gaduh-2 tapi kalau ada yang nak gaduh , saya open jea . okay , bajet jea lebih ;) tayah gaduh-2 ngan aku . aku tak reti ;)

p/s : sekian . assalamualaikum ;)

B SAYANG EEYA ;)

salam satu malaysia dan salam lebaran ;) semalam entry tak puas hati . harini entry bercampur macam-2 tajuk kot . takda apa sangat yang dapat dikongsikan harini . hanya beberapa perkara yang sepatutnya aku tak buat sebagai seorang pelajar sekolah yang memakai baju dan tudung berwarna putih dan berkain biru muda ;)

first , time cikgu duk potpet kat depan , aku makan kat belakang . makan kuih raya la , kerepek la . macam-2 . siapa suh bawak makanan kan . simpan plak kat tempat aku . pakat paieee la . HAHA . dari pagi sampai balik kira mengunyah jea kerja kan .tak tahu la apa nak jadi .

second : waktu agama : aku tak berapa boleh go sangat dengan ustazah neh . kalau mood kerajinan aku datang jea baru aku boleh fokus . boring dan mengantuk membuatkan aku mengambil tindakan dengan memakai earphone dan dengar lagu kat belakang sambil mengangguk angguk kan kepala tanda aku paham lagu yang dipusingkan =='

lepastu kan , kan . aku ponteng kelas sejarah plak . mengucap panjang aku dengan perangai sendiri . sejarah boring . tak sanggup aku . cikgu dah sampai kat pintu masuk kelas , aku dengan anak-2 buah yang lain lari keluaq kat pintu belakang . konon-2nya nak menyorok la kan . tapi kami menyorok dekat tangga yang dekat dengan kelas . kalau kantoii tu memang syiok la ;) tapi hajat kami untuk memonteng tu hanya la beberapa minit saja . lepas p toilet kami masuk kelas balik . nampak sangat kami baik ;) okay , tu bukan ponteng namanya . tu hanya sesi menjenguk tandas ;)

dalam pkol dua lebih plak , aku buat video dengan kawan-2 yang bertajuk TERIMA KASIH MALAYSIA . konon nya nak buat video pendek tapi tak semua student sporting . tak best . hukk ==' buat video TERIMA KASIH MALAYSIA tapi buh lagu UNGU - PERCAYA PADAKU . lagu tu syok kot . sekali dengaq dah boleh hafal . bab hafal lagu aku terer . kalau soh hafal benda lain memang tak dapat ;) dan harini balik sekolah pukul 4 lebih kot ;(

p/s : B SAYANG EEYA . ENCIK SAYANG yang soh aku tulis neh ;) yea , saya sayang PAIJI ;D ily ;) assalmualaikum ;)

Tuesday, 6 September 2011

kisah si ibu , si anak , dan ustazah =='

salam lebaran semua ;) harini saya nak share sikit tentang ketidakpuasan hati saya terhadap salah seorang cikgu yang mengajar di sebuah sekolah di Malaysia yang berjawatan tak setinggi mana pun di sekolah tersebut =='

pertamanya , beliau merupakan seorang wanita yang bergelar ustazah yang mempunyai masalah dengan  si A . sejujurnya aku tak faham apa masalah ustazah tersebut terhadap si A . sedangkan si A tak pernah pula ada masalah dengan beliau . tak sangka la plak , wanita yang tinggi ilmu agama , yang bertudung labuh boleh plak menganiaya hamba-2 ALLAH yang hidup dalam kesusahan sedangkan sekolah tersebut bukanla hak milik mak bapak beliau .

kalau beliau pengetua , takpela juga nak buat keputusan sesuka hati . tapi kalau sebagai penolong kanan tu tak payah la nak over sangat ;) boleh kan ? bukan niat saya  nak memperlekehkan wanita tersebut . mana pergi la isi hati beliau terhadap si A yang mempunyai kehidupan yang susah . mana pergi la perikemanusiaan manusia zaman sekarang neh yea ?

hanya disebabkan perkara yang langsung tak berkaitan dengan persekolahan , beliau saja mencari masalah tentang si A sehingga si A dikeluarkan dari asrama . Si A bukanlah dari keluraga yang senang yang dapat apa yang diminta dengan hanya sekelip mata . kadang-2 si A neh makan pun tak disebabkan tiada duit . si A neh dah terlalu banyak menaikkan nama sekolah tersebut dalam bidang kokurikulum . tak bersyukur langsung ustazah tersebut . setelah guru-2 serta warden asrama dapat tahu yang si A terpaksa dikeluarkan dari asrama , ada yang mengeluarkan air mata tanda kesedihan kerana si A seorang yang baik ==' apalah salah si A ?

hanya ALLAH dapat membalas apa yang ustazah tu dah buat dekat si A selama 4 tahun si A di sekolah tersebut . walaupun ustazah tersebut selalu mencari salah si A , tapi si A tak banyak kata , tak banyak bunyi . cuma ibu si A yang agak terasa dengan tindakan tersebut sehinggakan mengeluarkan air mata . sejujurnya ibu si A adalah wanita yang paling tabah yang aku pernah jumpa . sepanjang hidup dia , macam-2 masalah serta beban yang dye tanggung . tapi dye maseh mampu tersenyum ;) iloveyou !

p/s : tak perlu nak benci orang sehinggakan mencari salah orang tersebut . ALLAH maha adil ! kebahagiaan akan menjadi milik si A juga satu hari nanti ;)

Monday, 5 September 2011

tangkap gambaq pakai webbie ;)

gambar pertama ;)

gambar kedua ;)

gambar ketiga ;)

gambar keempat ;)

gambar kelima ;)

gambar keenam ;)

gambar ketujuh ;)

gambar kelapan ;)

gambar kesembilan ;)

sebenarnya gambar kesembilan tu saja yang penting . tehee . tak payah susah-2 nak megutuk aku yea ;) tayah la menambah dosa hang yang dah memang banyak tu . kalau tak lawa pun , cakap dalam hati sudah ;) bukan aku nak menunjuk baju raya aku tu tau ;)

p/s : assalamualaikum ;) enjoy your raya ^-^

result terabuq , jenuh kutip ;)


salam lebaran yang ke berapa entah . tak ingat sudah ;) harini hari kedua persekolahan selepas bercuti selama seminggu ;) semalam aku ta pergi sekolah . maknanya harini aku kena pergi sekolah gara-2 takut dimarahi oleh PUAN ZAILINA dan menyebabkan adik-2 kesayangan aku jeles ;)

banyak faktor kenapa aku taknak pergi sekolah . pertama sekali sebab result . disebabkan sekolah aku dah tamat trial so tiba masa untuk dapat result . memang liat gila bangun pagi tadi . tak sanggup nak melihat muka bengis cikgu-2 yang sedang marah akibat result yang teruk oleh kami-2 sekalian ;) hukk . bukan aku minta okay ;)

awal-2 pagi dah dapat result nya . tak sempat nak bernafas lagi . alhamdulillah result aku setakat neh belum ada yang gagal . hm . tapi masih menyedihkan . aku harapkan result aku lebih baik tapi hanya itu yang aku mampu . aku dah berusaha , berdoa dan bertawakal . kalau yang tu saja aku mampu dapat , aku redha . walaupun sedih gila .inysaallah aku akan perbaiki sedikit demi sedikit . doakan aku yea ;)

tadi cikgu sempat menyedarkan aku dengan anak-2 buah aku . beliau kata takkan nak sia-2kan bertahun tahun dengan pergi ke sekolah tapi tamatkan zaman persekolahan dengan hanya membawa result SPM tanpa apa-2 gred yang boleh dibanggakan . belajaq bertahun tahun bukan sekadar untuk lulus ==' saya setuju dengan apa yang cikgu tersebut cakap . takkan aku nak sia-2kan semua tu kan . penat lelah aku bangun awal-2 pagi setiap tahun selama 13 tahun berturut turut tapi result SPM hanya good-2 ;) tak sanggup aku rasa .

aku nak result SPM aku nanti berkaler kaler . sedap mata memandang . aku nak sambung belajaq . dapat kerja elok-2 . hantar mak abah aku pergi haji . jaga adik-2 selagi mampu dan berkahwin . awal sangat ke fikir pasal kawen neh ? tak kot ;) aku taknak result macam sekarang neh . result terabuq . jenuh kutip but nasib baik tak tercicir ;) alhamdulillah =='

p/s : berdoa , berusaha , bertawakal ;)

Saturday, 3 September 2011

raya 2011 dan blog ;)

SELAMAT HARI RAYA ;) assalamualaikum readers-2 tersayang ;) lama nampaknya saya tak update blog ;) penuh sawang kott . tapi tak mengapa , masih dapat menaip dengan baik dan laju nya . gila takbur kan aku ? sorry ;) seminggu dah raya kan ? malangnya aku masih belum dpaat upload gambaq raya untuk tatapan umum atas faktor-2 tertentu yang tak dapat dielakkan ;)

apa-2 pun , raya aku tahun neh okay-2 saja . suma-2 kuku . takda panas-2 melainkan cuaca yang baik dan tiada hujan yang membasahi bumi yang dapat menghalang perjalanan aku untuk menerjah rumah kawan-2 dan sanak saudara ;) raya pertama , menapak kat rumah tok asma saja . raya kedua buat family day ;) part tu yang paling best sebab semua dapat berkumpul dan buat karoke ;) ada pak saudara aku yang sanggup bergegas pulang hanya sebab nak hadir majlis keluarga tu ;)

ada pula sesi beri ucapan dari setiap ahli keluarga . bila dah sampai turn aku , memang gelabah kot . satu kampung boleh dengaq kot aku punya ucapan . kering punya pasal ,aku bagi jea ucapan yang aku rasa patut . dah bagi ucapan serta bermaaf maafan tu , part mengeluarkan air mata bagi kaum-2 ibu mengandung dan ibu tak mengandung . hehe . maklum la . perempuan kan sensitip ;) aku jea yang gentle . ayaq mata takleh nak keluaq .

raya-2 yang berikutnya hanya beraya rumah-2 membe ;) tak dapekk nak beraya rumah ENCIK SAYANG tahun neh atas sebab-2 tertentu ;) sorry sayang ;) raya haji nanti kita raya sekali okay ;) tu pun kalau sempat . almaklum la , you kan busy ;) busy belajaq ;) sorry tau .

semalam aku dapat berborak sekejap dengan sorang akak neh ;) suara beliau syiokk ;) suka gila . HAHA . tengs sebab sudi berborak dengan saya yea ;) terima kaseh sebab tak marah saya ;) nanti kita jumpa kalau ada rezeki yea ;) insyaALLAH ;)

p/s : raya sebulan kan ? buat mereka-2 yang aku belum terjah rumah anda lagi , harap bersedia ;) assalamualaikum ;)


Monday, 29 August 2011

million of loves for ENCIK SAYANG ;)


salam lebaran . puas aku menangis semalam . mula-2 tido pastu bangun then teriak . aku hantar msg kat ENCIK SAYANG yang aku teringat kan seorang akak neh  . ENCIK SAYANG pun layan la aku sampai pkol 2 pagi kot kalau tak silap . jenuh aku kena menjawab dengan ENCIK SAYANG kenapa aku teriak apa la .

ambil berat punya pasal , beliau call aku then nak tahu cerita sebenar . sejujurnya , aku taknak cerita kat beliau masalah aku tu . tapi selepas beliau pujuk punya pujuk , aku pun cerita sebab musabab nya . macam-2 nasihat yang ENCIK SAYANG bagi . first time kot ENCIK SAYANG dengaq aku teriak . dah puas teriak , beliau buat aku gelak pulak . tak dapat la aku nak mengeluarkan air mata gadis aku lama-2 . hehee . you just too sweet la ENCIK SAYANG . tak larat nak gelak sembang dengan you ;) macam-2 you cakap yang buat hati perempuan i tercair :D hahaa . and thnx sebab sudi bergaduh dengan i :D

semalam juga , berduyun duyun msg hari raya yang msok inbox . tengah malam , pagi-2 buta depa antaq msg . jenuh membaca . depa tak rasa nak tidoq awai ke hape . tengah-2 duk baca dengan mata yang tak dapat dibuka dengan luas nya , aku terbaca satu msg neh dari someone yang aku kenal sangat-2 . panjang msg yang beliau hantar . isi kandungan msg tu terdapat penyesalan dari insan tersebut atas apa yg dah berlaku dalam hubungan kami sebelum neh .

aku tak dapat nak tafsirkan perasaan aku masa tu . nak kata happy ke sedih ke apa pun aku tak tahu . dye menyesal sebab berpisah dengan aku . menyesal kemudian dah tak berguna . kita hanya mampu berkawan biasa jea sekarang . masing-2 dah ada komitmen dengan pasangan masing-2 . i have ENCIK SAYANG and you have that girl kan . focus on your relationship , dude ==' kita dah pilih jalan hidup masing-2 kan ? ;) but ,dont worry . anda masih kawan baik saya walaupun ada segelintir kawan-2 saya yang tak menyukai awak ;) lantak kat depa la kan  ==' hm *terasa*

p/s : ENCIK SAYANG , thnx for cheer me up . you never let me down . and i love the way you love me and how you treat me . proud to be yours ;) hehe . thnx a million sayang . assalamualaikum ;)

Sunday, 28 August 2011

entry terpendek ==' please forgive me =='


tengah-2 malam neh , hati jadi tak tenang . kalau aku update blog tengah-2 mlm neh bukan sebab bosan . selalunya entry aku kalau tengah-2 malam neh sebenarnya sangat bermakna dan penting . hm . sedih sangat-2 . aku hanya perlukan kemaafan dari seorang hamba ALLAH neh . dah nak raya neh , aku harap sangat aku di maafkan oleh insan tersebut . iman mintakk maaf kalau iman dah buat kak sakit hati . iman tak pernah bermaksud nak ambil hak akak . dan buktinya sampai sekarang iman tak pernah kacau hak akak sebab iman taknak hubungan kita jadi renggang .

iman rindu sangat masa kita rapat dulu . selalu walling sama-2 . maafkan iman kak . iman tak tahu semua neh akan jadi macam neh . dan iman tak pernah minta semua neh berlaku . iman tak tahu pun akan jadi macam neh . kalau iman tahu , dah lama iman elakkan benda-2 macam neh . sempena bulan mulia neh , iman susun sepuluh jari memohon kemaafan dari kak . iman rindu kak . kalau kak nak marah iman , iman redha tapi tolong maafkan iman .

hanya kemaafan yang boleh menyembuhkan kesakitan . entry neh khas untuk kak dan ikhlas dari iman . sorry for everythings . im really sorry .

p/s : assalamualaikum =='

countdown for RAYA dan kemaafan ;)

salam lebaran semua . walaupun puasa masih belum habis ;) sejujurnya , sedih kot bila puasa dah nak habis neh . aku rasa macam baru saja aku puasa . kira punya kira , dah nak raya ;) apa-2 pun , alhamdulillah la aku berjaya puasa tanpa banyak dugaan tahun neh ;) berbangga dengan diri sendiri ;)

tahun neh raya tak rasa macam meriah sangat . tak tahu la kenapa . mungkin sebab usia saya yang semakin lanjut dan kematangan saya yang semakin terserlah ;) Raya saya tahun neh pun ala-2 kadar saja . baju raya pun dua pasang jea . selalunya , baju saya la yang paling banyak di kalangan adik beradik yang lain ==' maklum la , saya kan anak perempuan tunggal . HAHA .

saya sebagai wakil dari pihak-2 hot stuff SMKJ , nak mohon kemaafan dari kalangan anak-2 buah saya kalau selama neh kami duk buat ramai kat kelas tu . takpun kami duk hingaq dalam kelas tu , takpun kami terbuat hampa gelak besaq ka , takpun kami terbuat hampa termeluat kat kami ka , takpun kami termengutuk hampa , takpun kami terterajang hampa , ka , tersepak ka , terpenampaq ka , termaki ka . kami susun sepuluh jari memohon maaf yea ;) nama pun budak-2 kan . salah silap tu tak pernah lekang dalam diri kami ;) yang mana pernah terasa ngan kami tu , harap diaampunkan . kadang-2 kami gurau kasaq ke kan ;)


alang-2 dah buat ucapan neh , saya nuraqmal iylia binti abd wahab , menyusun sepuluh jari juga kepada PUAN ZAILINA dan juga suami beliau SAJEN ABD WAHAB . maafkan yaa kalau selama neh yaa tertinggi suara , takpun tak mengikut arahan yang telah diberi . terima kaseh sebab sanggup melayan karenah yaa ;) lots of love ;)

adek-beradek AQMAL ; hampa , aku mintak maaf kalau selama neh aku termaki , termarah dan terbuat taktau ngan hampa . sorry juga kalau aku terpijak hampa . HAHA . and sorry kalau aku ada buat hampa marah ;) peace yoo ;)

kawan SMKJ (5MAJU) ; selamat hari raya juga kepada hampa . terima kaseh la sebab jemput aku ke rumah terbuka hampa walaupun belum raya lagi . insyaallah aku akan cuba penuhi undangan hampa semua . sorry kalau selama neh aku aku tak berjaya menjadi penolong yang baik kepada hampa . yang mana aku pernah cakap kasaq atau terasa ngan aku tu , aku mintak maaf okay . kosong-2 yea ;) aku syg hampa lagu mana pun ;)

to ex-2 bf : terima kaseh atas segala kaseh syg yang hampa-2 pernah bagi kat aku selama kita "berkawann" . halalkan makan minum aku . terima kaseh sebab melayann kerenah aku . yang penting aku doakan hampa bahagia nah ;) BFF <3 sorry for everythings ;)

to ENCIK SAYANG : iloveyou . HAHA . sorry sebab tak dapat nak penuhi semua kehendak awak . terima kaseh sebab selalu ada dengan saya . terima kaseh sebab buat senyum saya kembali seperti sedia kala . saya memohon kemaafan kalau saya cakap kasar ngan awak . buat awak sakit hati . terima kasih atas segalanya ;)


Saturday, 27 August 2011

trial SPM tamat ;)


salam lailatul qadar semua . alhamdulillah . aku punya trial dah tamat . dalam kepeningan memilih tajuk untuk jawab seni semalam , akhirnya aku berjaya melukis dengan jayanya lukisan aku . neh semua berkat kawan-2 yg bagi idea ntok melukis . yang paling best , lukisan kami semua hampir sama . cuma kaler jea yg lain . HAHA .

ada pula suara-2 sumbang yang kata lukisan aku macam budak-2 . penat lelah aku lukis , boleh plak beliau kata macam budak-2 . nak buat cena kalau imaginasi aku lebih ke arah kebudak budakan . jangan salahkan ibu mengandung yea :D


nampak ? neh la lukisan aku yang aku lukis hari khamis aritu . pelik pun ada . HAHA . tapi ada yg kata lawa . tu maknanya depa pandai seni :DD kalau tengok secara jarak dekat dan mata kasaq memang lukisan neh lawa . siyes , takbohong ;) exam seni paling terbaikk . bebas jea rasa . boleh jalan-2 apa semua . 

yg tu hari khamis punya cheqita . keesokan hainya , aku dan beberapa anak buah keluar p usha-2 barang untuk raya . ada yg bekenan di hati dan ada yang hanya mampu tengok tapi tak mampu beli . aku plak tengok tapi takde yang bekenan di hati . hm . sangat la sesak jalan-2 yg terdapat di area kedah dan kulim neh . jenuh menyelit . dah la hujan plak kan . tapi memang have fun . 

letih gelak sebab msg ngan baby yang agak bengang dengan membe beliau iaitu , bigshow . aku yg msg dngn baby pun tergelak ataih moto . kesian baby sebab terpaksa menghadapi dugaan dengan melayan kerenah bigshow . boleh plak nak men geget telinga hanya kerana geram dengan membe beliau . kalau yea pun nak geget , tggu la bukak puasa dulu kan . HAHA . part nak order makanan plak jadi satu hal . nak nasi goreng pinggan kalih la , ayaq takmau straw la . nak garpu takmau sudu la . merepek meraban jea depa . belum masuk cheqita pasal suasana dalam restoran sementara nak tggu makanan tu . banyak mulut sgguh ckin ngan bigshow . kira nak berperang dingin jea keje :DD

terbaikk la walaupun penatt . sanggup kita redah hujan together-2 . so sweettt . hehe .untung kot kami naik moto takde gear :D tak kalutt . thnx for teh memory ;) 

p/s : selagi ada kawan , jaga baik-2 . jangan selalu bergaduh ;) TAK BAIK ;) ASSALAMUALIKUM ;)



Wednesday, 24 August 2011

kami berbakat tapi tak berseni =='


salam lalilatul qadar semua . pening harini ==' gara-2 memikirkan tentang paper seni esok . soalan-2 dye boleh gagah susah la jugak . aku pun termenung la sebentar tadi sebab nak fikir soalan apa yg aku nak jawab esok . termenung sehingga tertidur . akhirnya melayang aku punya buah fikiran . soalan-2 yg berikan agak susah untuk aku dilukis oleh aku yg kurang berbakat neh ;) nampak ? aku jujur kott yang aku takde bakat . HEHE . meh kita baca soalan-2 yang mereka bagi ;)

--> beberapa org kanak-2 sedang bermandi manda di sebatang sungai sambil bermain main dengan gembiranya . kelihatan sepohon pokok yang rendang dahannya berjuntai di tepi sungai tersebut dan menjadi tempat kanak-2 memanjat dan terjun . terdapat juga sebuah pelantar kayu tempat membasuh pakaian , suasana keliling yg sungguh indah dan permai .

--> satu pertandingan congkak telah didakan sempena hari kokurikulum di sekolah . gambarkan suasana yang menunjukkan dua orang peserta sedang bersaing dalam permainan tersebut dari jarak dekat .

--> dalam kegelapan angkasaraya , sebuah kapal angkasa berbentuk bujur telur sedang menghampiri sebuah planet berpermukaan seperti bulan . kelihatan taburan bintang-2 menyinari ruang angkasa .

--> sekumpulan serangga sedang mengerumuni dan menikmati makanan mereka di pangkal sebatang pokok yg ditumbuhi dengan kulat-2 besar dan berwarna warni .

--> suasana hampir senja , di pinggir sawah terdapat sebuah jentera pembajak tersadai . kelihatan juga burung-2 berterbangan terbang pulang ke sarang .

--> di ruang dapur sebuah rumah kelihatan barangan yang baru dibeli dari pasar seperti ikan , sotong , sayur-an di letakkan si atas meja .

ulasan aku untuk segala tajuk di atas , tajuk pertama tu aku memang tak mampu . hang mampu ? hang lukis la . asalkan jangan kacau aku soh lukis sudah . terbang meja kerusi kang . nampak ganaih kan ? nampak jea ganaih tapi aku lembut . bak kata kawan-2 dan ENCIK SAYANG . cuma PUAN ZAILINA saja yg suka teguq perangai saya sebab kasaq . HAHA .

pilihan aku : tajuk number dua dengan number 6 . taktau la yang mana satu kan . sama-2 la kita try lukis malam nanti . dan buat yg terbaik ;)

p/s : berbuka jum . assalamualaikum .

Tuesday, 23 August 2011

tak minat gadoh-2 neh okay =='


salam lalilatul qadar semua :) alhamdulillah , 9paper dah siap di jawab dengan jayanya :) jaya ka ? bukan setakat jaya . setia maju semua complete :) penat rasanya nak menghabiskan paper-2 tersebut . asek migrain jea bila balik dari skolah . nampak sgt saya takleh terima tekanan . hukk ==' itu la sebab nya PUAN ZAILINA beli ubat kat saya . ubat kemurungan . HAHA . telan jea la kan . satgi tak telan kang , kemurungan makin teruk plak . HAHA .

harini paper eko . untung weh jadi budak eko . sebab ada 4 perempuan jea yg terlibat yg len semua pelajar lelaki . terasa istimewa . hehee . aku admit yg paper eko tadi tak senang kot . ntah la . tapi aku boleh lagi jawab dalam keadaan yg tak tension ;) alhamdulillah . tak larat nak tension dah aih . agak-2 kalau taktau nak jawab , hampa tinggai jea pun takpun tdoq . hati kena senang . kalau duk tension nanti paper lain takleh jawab . pastu dah nak balik tu baru hampa luahkan apa yg hampa tak puas hati pasal paper-2 yg hampa jawab tu . soalan susah la . soalan tak mencabar minda ka . soalan senang sgt sampai taktau nak jawab ka apa ka . ;) papepun . mintak maap kat cikgu yati sebab anak-2 murid beliau tak dapat jawab dengan baik =='

part paling best , esok aku cuti . saja la aku buat cuti sendiri sebab esok takde paper . esok ada kimia jea . aku tak amik kimia-2 neh . maklum la , aku tak cerdik . hehe . so , esok aku buat latihan ntok melukis plak . sebab aku ada paper ari khamis plak . paper seni . memang terbaik la nak kena lukis-2 bagai . bakat ada tapi taktau nak guna . *PERASAN* ;) tapi takpe , buat yg terbaik dan habiskan secepat mungkin . tu yg penting skg neh . takmau dah tgk paper-2 neh semua . at least boleh rehatkan minda ntok sebulan dua ;)

takziah untuk keluarga membe aku . tak sangka kot membe cina aku neh dah *pergi* . al fatihah . tak kisah la arwah agama apa sekalipun . tapi arwah handsome kot . hukk ==' rest in peace , dude =='

to mereka-2 yg bertanya : saya dengan CIK NORIDAYU tak bergaduh pun okay . kami tak p skola sekali , tak lepak sekali tak bermakna kami bergadoh . hampa suka menyebarkan khabar angin yg tak betuii . kami okay dan kami saling sayang menyayangi antara satu sama lain . ayu ! depa buat cheqita bukan-2 pasai kita weh =='

p/s : PUAN ZAILINA masak mcm sedap jea arini . ENCIK SYG , missyou ,  ngek ;)

Sunday, 21 August 2011

jawab sampai boring + ngantok =='


salam lailatul qadar semua ;) arini aku bangun lambat pegi skola. sebab tdoq lambat semalam . gara-2 study dan menemani cik abg membuat assingment beliau ;) takpa la , pengorbanan . HAHA . mandi apa semua , aku gerak p skola . sampai skola , aku baca yasin kejap ngan budak sains pastu sambung baca buku balik . laju jea aku ingat apa yg aku baca time pagi-2 ;)

tgh duk baca buku tu , aku ngan budak-2 neh pun tggu la budak-2 lain datang ntok baca doa . dalam hati aku dah nak marah neh . siput benor mereka berjalan . padahal dah nak dekat pkol 8 dah . hm . tu la budak-2 skola aku , buat keje jenis lambat ckitt ==' untung la sampai nak kena p jemput kat dewan tu . huh ! asalkan bahagia nah ;)

harini hanya dua kelas yg masuk dewan . kelas aku dengan kelas budak sains . paper tasawwur harini . senang jugak la . insyaallah A ;) amin ;) hehe . best jugak dapat jawab paper hanya 55 org murid saja . tak serabut perut sgt . tapi mengantok jawab paper harini . maybe sebab aku siapkan paper tu awal dari masa yg ditetapkan ;) sampai cikgu-2 pun tdoq kat belakang tapi depa tidoq-2 ayam jea . depa takut la tu . HAHA . tak kalutt ;)

harini takde benda yg best berlaku melainkan aku kena marah . okay , fine ! aku redha ==' aku cemane pun takpe . huh .

p/s : harap-2 paper perdagangan esok dapat la aku jawab dengan jayanya . subjek kak yati kott . takmau aku hampakan beliau yg panat mengajaq aku dua subjek sekaligus ;) syg cikgu lagu mana pun . harini aku nak bebai and takmau tdoq . biaq jadi mata panda p skola esok . marah punya pasai . huh . assalamualaikum ;)











Saturday, 20 August 2011

conversation mak dan anak perempuan tunggal ;)


cik iylia : makk , doakan ya dapat sambung belajaq tau .
PUAN ZAILINA : yala-2 . mak doakn . kita kena la sama-2 berdoa . jangan harap mak saja ;) 
cik iylia : baikk ;) 

cik sepett : makkk , bila nak ajaq ya bawak kereta ? 
PUAN ZAILINA : nanti la ;) 
cik sepett : nanti tu bila ?
PUAN ZAILINA : lepas raya ;)
cik sepett : kenapa lepas raya ?
PUAN ZAILINA : takut mak terlena ;)
cik sepett : mak neh bg jawapan yg takde kaitan dengan bawak kete pun . haih ;D 

cik sepett : makk , mak kata nak ajaq ya bawak kete arini ?
PUAN ZAILINA : tadi kat tempat yg mak nak bawak kak belajaq kete tadi ada eksiden . biaq reda dulu kes eksiden tu baru mak ajaq okay .
cik sepett : teruk ka eksiden tu ? kita bukannya nak p belajaq kat betui-2 tempat eksiden tu .
PUAN ZAILINA : teruk . dye langgaq dua bijik kereta . 
cik sepett : hm . hala-2 =='
PUAN ZAILINA : selamatt ;)  

PUAN ZAILINA : kak , tolong ambikkan dompet mak dalam laci satt .
aku : laci mana ?
PUAN ZAILINA : laci tu laa .
aku : tingkat number berapa ?
PUAN ZAILINA : tingkat number dua .
aku : takde pun =='
PUAN ZAILINA : eh , tingkat number tiga . sory=2 . mak tesilap bagi info . hehe .
aku : hm . mak mmg salu bagi info silap pun . haih . 
PUAN ZAILINA : lenkali kalau mak soh ambik barang apa-2 , kak dengaq dulu info mak yg number dua . jangan dengaq info yg number satu . selalunya info number satu tak penah betuii ;)
aku : hm . rupanya beliau sedaq yg beliau selalu bagi info silap kat saya . haha . *saya bercakap dalam hati* 

sebenaqnya SAJEN WAHAB tidak berapa setuju kalau aku belajaq bawak kereta . bagi beliau adalah lebih baik kalau beliau yang hantaq dan amik aku kemana aku nak pegi . sebab tu adalah lebih selamat . sebab tu la PUAN ZAILINA teragak agak nak ajaq aku ;) untungla jadi anak perempuan tunggal dalam family neh . bahagia wokk :D hampa ada ? takde .aku tahu beliau risau kalau aku bawak kereta . bukan risau disebabkan KETINGGIAN aku , tapi lebih risaukan keselamatan anak gadis beliau yg mempunyai suara ala-2 ella campuq ramli sarip neh ;)

p/s : aku tetap dengan keputusan aku . aku nak belajaq bawak kete jugak . atleast aku boleh bawak mak aku kemana beliau nak pegi kan ;) alasan yg munasabah ;) assalamualaikum ;)