Monday, 29 August 2011

million of loves for ENCIK SAYANG ;)


salam lebaran . puas aku menangis semalam . mula-2 tido pastu bangun then teriak . aku hantar msg kat ENCIK SAYANG yang aku teringat kan seorang akak neh  . ENCIK SAYANG pun layan la aku sampai pkol 2 pagi kot kalau tak silap . jenuh aku kena menjawab dengan ENCIK SAYANG kenapa aku teriak apa la .

ambil berat punya pasal , beliau call aku then nak tahu cerita sebenar . sejujurnya , aku taknak cerita kat beliau masalah aku tu . tapi selepas beliau pujuk punya pujuk , aku pun cerita sebab musabab nya . macam-2 nasihat yang ENCIK SAYANG bagi . first time kot ENCIK SAYANG dengaq aku teriak . dah puas teriak , beliau buat aku gelak pulak . tak dapat la aku nak mengeluarkan air mata gadis aku lama-2 . hehee . you just too sweet la ENCIK SAYANG . tak larat nak gelak sembang dengan you ;) macam-2 you cakap yang buat hati perempuan i tercair :D hahaa . and thnx sebab sudi bergaduh dengan i :D

semalam juga , berduyun duyun msg hari raya yang msok inbox . tengah malam , pagi-2 buta depa antaq msg . jenuh membaca . depa tak rasa nak tidoq awai ke hape . tengah-2 duk baca dengan mata yang tak dapat dibuka dengan luas nya , aku terbaca satu msg neh dari someone yang aku kenal sangat-2 . panjang msg yang beliau hantar . isi kandungan msg tu terdapat penyesalan dari insan tersebut atas apa yg dah berlaku dalam hubungan kami sebelum neh .

aku tak dapat nak tafsirkan perasaan aku masa tu . nak kata happy ke sedih ke apa pun aku tak tahu . dye menyesal sebab berpisah dengan aku . menyesal kemudian dah tak berguna . kita hanya mampu berkawan biasa jea sekarang . masing-2 dah ada komitmen dengan pasangan masing-2 . i have ENCIK SAYANG and you have that girl kan . focus on your relationship , dude ==' kita dah pilih jalan hidup masing-2 kan ? ;) but ,dont worry . anda masih kawan baik saya walaupun ada segelintir kawan-2 saya yang tak menyukai awak ;) lantak kat depa la kan  ==' hm *terasa*

p/s : ENCIK SAYANG , thnx for cheer me up . you never let me down . and i love the way you love me and how you treat me . proud to be yours ;) hehe . thnx a million sayang . assalamualaikum ;)

Sunday, 28 August 2011

entry terpendek ==' please forgive me =='


tengah-2 malam neh , hati jadi tak tenang . kalau aku update blog tengah-2 mlm neh bukan sebab bosan . selalunya entry aku kalau tengah-2 malam neh sebenarnya sangat bermakna dan penting . hm . sedih sangat-2 . aku hanya perlukan kemaafan dari seorang hamba ALLAH neh . dah nak raya neh , aku harap sangat aku di maafkan oleh insan tersebut . iman mintakk maaf kalau iman dah buat kak sakit hati . iman tak pernah bermaksud nak ambil hak akak . dan buktinya sampai sekarang iman tak pernah kacau hak akak sebab iman taknak hubungan kita jadi renggang .

iman rindu sangat masa kita rapat dulu . selalu walling sama-2 . maafkan iman kak . iman tak tahu semua neh akan jadi macam neh . dan iman tak pernah minta semua neh berlaku . iman tak tahu pun akan jadi macam neh . kalau iman tahu , dah lama iman elakkan benda-2 macam neh . sempena bulan mulia neh , iman susun sepuluh jari memohon kemaafan dari kak . iman rindu kak . kalau kak nak marah iman , iman redha tapi tolong maafkan iman .

hanya kemaafan yang boleh menyembuhkan kesakitan . entry neh khas untuk kak dan ikhlas dari iman . sorry for everythings . im really sorry .

p/s : assalamualaikum =='

countdown for RAYA dan kemaafan ;)

salam lebaran semua . walaupun puasa masih belum habis ;) sejujurnya , sedih kot bila puasa dah nak habis neh . aku rasa macam baru saja aku puasa . kira punya kira , dah nak raya ;) apa-2 pun , alhamdulillah la aku berjaya puasa tanpa banyak dugaan tahun neh ;) berbangga dengan diri sendiri ;)

tahun neh raya tak rasa macam meriah sangat . tak tahu la kenapa . mungkin sebab usia saya yang semakin lanjut dan kematangan saya yang semakin terserlah ;) Raya saya tahun neh pun ala-2 kadar saja . baju raya pun dua pasang jea . selalunya , baju saya la yang paling banyak di kalangan adik beradik yang lain ==' maklum la , saya kan anak perempuan tunggal . HAHA .

saya sebagai wakil dari pihak-2 hot stuff SMKJ , nak mohon kemaafan dari kalangan anak-2 buah saya kalau selama neh kami duk buat ramai kat kelas tu . takpun kami duk hingaq dalam kelas tu , takpun kami terbuat hampa gelak besaq ka , takpun kami terbuat hampa termeluat kat kami ka , takpun kami termengutuk hampa , takpun kami terterajang hampa , ka , tersepak ka , terpenampaq ka , termaki ka . kami susun sepuluh jari memohon maaf yea ;) nama pun budak-2 kan . salah silap tu tak pernah lekang dalam diri kami ;) yang mana pernah terasa ngan kami tu , harap diaampunkan . kadang-2 kami gurau kasaq ke kan ;)


alang-2 dah buat ucapan neh , saya nuraqmal iylia binti abd wahab , menyusun sepuluh jari juga kepada PUAN ZAILINA dan juga suami beliau SAJEN ABD WAHAB . maafkan yaa kalau selama neh yaa tertinggi suara , takpun tak mengikut arahan yang telah diberi . terima kaseh sebab sanggup melayan karenah yaa ;) lots of love ;)

adek-beradek AQMAL ; hampa , aku mintak maaf kalau selama neh aku termaki , termarah dan terbuat taktau ngan hampa . sorry juga kalau aku terpijak hampa . HAHA . and sorry kalau aku ada buat hampa marah ;) peace yoo ;)

kawan SMKJ (5MAJU) ; selamat hari raya juga kepada hampa . terima kaseh la sebab jemput aku ke rumah terbuka hampa walaupun belum raya lagi . insyaallah aku akan cuba penuhi undangan hampa semua . sorry kalau selama neh aku aku tak berjaya menjadi penolong yang baik kepada hampa . yang mana aku pernah cakap kasaq atau terasa ngan aku tu , aku mintak maaf okay . kosong-2 yea ;) aku syg hampa lagu mana pun ;)

to ex-2 bf : terima kaseh atas segala kaseh syg yang hampa-2 pernah bagi kat aku selama kita "berkawann" . halalkan makan minum aku . terima kaseh sebab melayann kerenah aku . yang penting aku doakan hampa bahagia nah ;) BFF <3 sorry for everythings ;)

to ENCIK SAYANG : iloveyou . HAHA . sorry sebab tak dapat nak penuhi semua kehendak awak . terima kaseh sebab selalu ada dengan saya . terima kaseh sebab buat senyum saya kembali seperti sedia kala . saya memohon kemaafan kalau saya cakap kasar ngan awak . buat awak sakit hati . terima kasih atas segalanya ;)


Saturday, 27 August 2011

trial SPM tamat ;)


salam lailatul qadar semua . alhamdulillah . aku punya trial dah tamat . dalam kepeningan memilih tajuk untuk jawab seni semalam , akhirnya aku berjaya melukis dengan jayanya lukisan aku . neh semua berkat kawan-2 yg bagi idea ntok melukis . yang paling best , lukisan kami semua hampir sama . cuma kaler jea yg lain . HAHA .

ada pula suara-2 sumbang yang kata lukisan aku macam budak-2 . penat lelah aku lukis , boleh plak beliau kata macam budak-2 . nak buat cena kalau imaginasi aku lebih ke arah kebudak budakan . jangan salahkan ibu mengandung yea :D


nampak ? neh la lukisan aku yang aku lukis hari khamis aritu . pelik pun ada . HAHA . tapi ada yg kata lawa . tu maknanya depa pandai seni :DD kalau tengok secara jarak dekat dan mata kasaq memang lukisan neh lawa . siyes , takbohong ;) exam seni paling terbaikk . bebas jea rasa . boleh jalan-2 apa semua . 

yg tu hari khamis punya cheqita . keesokan hainya , aku dan beberapa anak buah keluar p usha-2 barang untuk raya . ada yg bekenan di hati dan ada yang hanya mampu tengok tapi tak mampu beli . aku plak tengok tapi takde yang bekenan di hati . hm . sangat la sesak jalan-2 yg terdapat di area kedah dan kulim neh . jenuh menyelit . dah la hujan plak kan . tapi memang have fun . 

letih gelak sebab msg ngan baby yang agak bengang dengan membe beliau iaitu , bigshow . aku yg msg dngn baby pun tergelak ataih moto . kesian baby sebab terpaksa menghadapi dugaan dengan melayan kerenah bigshow . boleh plak nak men geget telinga hanya kerana geram dengan membe beliau . kalau yea pun nak geget , tggu la bukak puasa dulu kan . HAHA . part nak order makanan plak jadi satu hal . nak nasi goreng pinggan kalih la , ayaq takmau straw la . nak garpu takmau sudu la . merepek meraban jea depa . belum masuk cheqita pasal suasana dalam restoran sementara nak tggu makanan tu . banyak mulut sgguh ckin ngan bigshow . kira nak berperang dingin jea keje :DD

terbaikk la walaupun penatt . sanggup kita redah hujan together-2 . so sweettt . hehe .untung kot kami naik moto takde gear :D tak kalutt . thnx for teh memory ;) 

p/s : selagi ada kawan , jaga baik-2 . jangan selalu bergaduh ;) TAK BAIK ;) ASSALAMUALIKUM ;)



Wednesday, 24 August 2011

kami berbakat tapi tak berseni =='


salam lalilatul qadar semua . pening harini ==' gara-2 memikirkan tentang paper seni esok . soalan-2 dye boleh gagah susah la jugak . aku pun termenung la sebentar tadi sebab nak fikir soalan apa yg aku nak jawab esok . termenung sehingga tertidur . akhirnya melayang aku punya buah fikiran . soalan-2 yg berikan agak susah untuk aku dilukis oleh aku yg kurang berbakat neh ;) nampak ? aku jujur kott yang aku takde bakat . HEHE . meh kita baca soalan-2 yang mereka bagi ;)

--> beberapa org kanak-2 sedang bermandi manda di sebatang sungai sambil bermain main dengan gembiranya . kelihatan sepohon pokok yang rendang dahannya berjuntai di tepi sungai tersebut dan menjadi tempat kanak-2 memanjat dan terjun . terdapat juga sebuah pelantar kayu tempat membasuh pakaian , suasana keliling yg sungguh indah dan permai .

--> satu pertandingan congkak telah didakan sempena hari kokurikulum di sekolah . gambarkan suasana yang menunjukkan dua orang peserta sedang bersaing dalam permainan tersebut dari jarak dekat .

--> dalam kegelapan angkasaraya , sebuah kapal angkasa berbentuk bujur telur sedang menghampiri sebuah planet berpermukaan seperti bulan . kelihatan taburan bintang-2 menyinari ruang angkasa .

--> sekumpulan serangga sedang mengerumuni dan menikmati makanan mereka di pangkal sebatang pokok yg ditumbuhi dengan kulat-2 besar dan berwarna warni .

--> suasana hampir senja , di pinggir sawah terdapat sebuah jentera pembajak tersadai . kelihatan juga burung-2 berterbangan terbang pulang ke sarang .

--> di ruang dapur sebuah rumah kelihatan barangan yang baru dibeli dari pasar seperti ikan , sotong , sayur-an di letakkan si atas meja .

ulasan aku untuk segala tajuk di atas , tajuk pertama tu aku memang tak mampu . hang mampu ? hang lukis la . asalkan jangan kacau aku soh lukis sudah . terbang meja kerusi kang . nampak ganaih kan ? nampak jea ganaih tapi aku lembut . bak kata kawan-2 dan ENCIK SAYANG . cuma PUAN ZAILINA saja yg suka teguq perangai saya sebab kasaq . HAHA .

pilihan aku : tajuk number dua dengan number 6 . taktau la yang mana satu kan . sama-2 la kita try lukis malam nanti . dan buat yg terbaik ;)

p/s : berbuka jum . assalamualaikum .

Tuesday, 23 August 2011

tak minat gadoh-2 neh okay =='


salam lalilatul qadar semua :) alhamdulillah , 9paper dah siap di jawab dengan jayanya :) jaya ka ? bukan setakat jaya . setia maju semua complete :) penat rasanya nak menghabiskan paper-2 tersebut . asek migrain jea bila balik dari skolah . nampak sgt saya takleh terima tekanan . hukk ==' itu la sebab nya PUAN ZAILINA beli ubat kat saya . ubat kemurungan . HAHA . telan jea la kan . satgi tak telan kang , kemurungan makin teruk plak . HAHA .

harini paper eko . untung weh jadi budak eko . sebab ada 4 perempuan jea yg terlibat yg len semua pelajar lelaki . terasa istimewa . hehee . aku admit yg paper eko tadi tak senang kot . ntah la . tapi aku boleh lagi jawab dalam keadaan yg tak tension ;) alhamdulillah . tak larat nak tension dah aih . agak-2 kalau taktau nak jawab , hampa tinggai jea pun takpun tdoq . hati kena senang . kalau duk tension nanti paper lain takleh jawab . pastu dah nak balik tu baru hampa luahkan apa yg hampa tak puas hati pasal paper-2 yg hampa jawab tu . soalan susah la . soalan tak mencabar minda ka . soalan senang sgt sampai taktau nak jawab ka apa ka . ;) papepun . mintak maap kat cikgu yati sebab anak-2 murid beliau tak dapat jawab dengan baik =='

part paling best , esok aku cuti . saja la aku buat cuti sendiri sebab esok takde paper . esok ada kimia jea . aku tak amik kimia-2 neh . maklum la , aku tak cerdik . hehe . so , esok aku buat latihan ntok melukis plak . sebab aku ada paper ari khamis plak . paper seni . memang terbaik la nak kena lukis-2 bagai . bakat ada tapi taktau nak guna . *PERASAN* ;) tapi takpe , buat yg terbaik dan habiskan secepat mungkin . tu yg penting skg neh . takmau dah tgk paper-2 neh semua . at least boleh rehatkan minda ntok sebulan dua ;)

takziah untuk keluarga membe aku . tak sangka kot membe cina aku neh dah *pergi* . al fatihah . tak kisah la arwah agama apa sekalipun . tapi arwah handsome kot . hukk ==' rest in peace , dude =='

to mereka-2 yg bertanya : saya dengan CIK NORIDAYU tak bergaduh pun okay . kami tak p skola sekali , tak lepak sekali tak bermakna kami bergadoh . hampa suka menyebarkan khabar angin yg tak betuii . kami okay dan kami saling sayang menyayangi antara satu sama lain . ayu ! depa buat cheqita bukan-2 pasai kita weh =='

p/s : PUAN ZAILINA masak mcm sedap jea arini . ENCIK SYG , missyou ,  ngek ;)

Sunday, 21 August 2011

jawab sampai boring + ngantok =='


salam lailatul qadar semua ;) arini aku bangun lambat pegi skola. sebab tdoq lambat semalam . gara-2 study dan menemani cik abg membuat assingment beliau ;) takpa la , pengorbanan . HAHA . mandi apa semua , aku gerak p skola . sampai skola , aku baca yasin kejap ngan budak sains pastu sambung baca buku balik . laju jea aku ingat apa yg aku baca time pagi-2 ;)

tgh duk baca buku tu , aku ngan budak-2 neh pun tggu la budak-2 lain datang ntok baca doa . dalam hati aku dah nak marah neh . siput benor mereka berjalan . padahal dah nak dekat pkol 8 dah . hm . tu la budak-2 skola aku , buat keje jenis lambat ckitt ==' untung la sampai nak kena p jemput kat dewan tu . huh ! asalkan bahagia nah ;)

harini hanya dua kelas yg masuk dewan . kelas aku dengan kelas budak sains . paper tasawwur harini . senang jugak la . insyaallah A ;) amin ;) hehe . best jugak dapat jawab paper hanya 55 org murid saja . tak serabut perut sgt . tapi mengantok jawab paper harini . maybe sebab aku siapkan paper tu awal dari masa yg ditetapkan ;) sampai cikgu-2 pun tdoq kat belakang tapi depa tidoq-2 ayam jea . depa takut la tu . HAHA . tak kalutt ;)

harini takde benda yg best berlaku melainkan aku kena marah . okay , fine ! aku redha ==' aku cemane pun takpe . huh .

p/s : harap-2 paper perdagangan esok dapat la aku jawab dengan jayanya . subjek kak yati kott . takmau aku hampakan beliau yg panat mengajaq aku dua subjek sekaligus ;) syg cikgu lagu mana pun . harini aku nak bebai and takmau tdoq . biaq jadi mata panda p skola esok . marah punya pasai . huh . assalamualaikum ;)











Saturday, 20 August 2011

conversation mak dan anak perempuan tunggal ;)


cik iylia : makk , doakan ya dapat sambung belajaq tau .
PUAN ZAILINA : yala-2 . mak doakn . kita kena la sama-2 berdoa . jangan harap mak saja ;) 
cik iylia : baikk ;) 

cik sepett : makkk , bila nak ajaq ya bawak kereta ? 
PUAN ZAILINA : nanti la ;) 
cik sepett : nanti tu bila ?
PUAN ZAILINA : lepas raya ;)
cik sepett : kenapa lepas raya ?
PUAN ZAILINA : takut mak terlena ;)
cik sepett : mak neh bg jawapan yg takde kaitan dengan bawak kete pun . haih ;D 

cik sepett : makk , mak kata nak ajaq ya bawak kete arini ?
PUAN ZAILINA : tadi kat tempat yg mak nak bawak kak belajaq kete tadi ada eksiden . biaq reda dulu kes eksiden tu baru mak ajaq okay .
cik sepett : teruk ka eksiden tu ? kita bukannya nak p belajaq kat betui-2 tempat eksiden tu .
PUAN ZAILINA : teruk . dye langgaq dua bijik kereta . 
cik sepett : hm . hala-2 =='
PUAN ZAILINA : selamatt ;)  

PUAN ZAILINA : kak , tolong ambikkan dompet mak dalam laci satt .
aku : laci mana ?
PUAN ZAILINA : laci tu laa .
aku : tingkat number berapa ?
PUAN ZAILINA : tingkat number dua .
aku : takde pun =='
PUAN ZAILINA : eh , tingkat number tiga . sory=2 . mak tesilap bagi info . hehe .
aku : hm . mak mmg salu bagi info silap pun . haih . 
PUAN ZAILINA : lenkali kalau mak soh ambik barang apa-2 , kak dengaq dulu info mak yg number dua . jangan dengaq info yg number satu . selalunya info number satu tak penah betuii ;)
aku : hm . rupanya beliau sedaq yg beliau selalu bagi info silap kat saya . haha . *saya bercakap dalam hati* 

sebenaqnya SAJEN WAHAB tidak berapa setuju kalau aku belajaq bawak kereta . bagi beliau adalah lebih baik kalau beliau yang hantaq dan amik aku kemana aku nak pegi . sebab tu adalah lebih selamat . sebab tu la PUAN ZAILINA teragak agak nak ajaq aku ;) untungla jadi anak perempuan tunggal dalam family neh . bahagia wokk :D hampa ada ? takde .aku tahu beliau risau kalau aku bawak kereta . bukan risau disebabkan KETINGGIAN aku , tapi lebih risaukan keselamatan anak gadis beliau yg mempunyai suara ala-2 ella campuq ramli sarip neh ;)

p/s : aku tetap dengan keputusan aku . aku nak belajaq bawak kete jugak . atleast aku boleh bawak mak aku kemana beliau nak pegi kan ;) alasan yg munasabah ;) assalamualaikum ;)

hari-2 yg saya lalui =='


dah bemacam-macam jenis hari yg saya lalui dalam hidup . paling perit adalah hari-2 yg paling menyedihkan dalam hidup . masa tu , macam-2 jenis perasaan yg datang bertandang . tulah hari yg saya lalui sebagai remaja . dunia remaja saya ada kebahgiaan yg berpanjangan ada kesedihan yg sentiasa melekat dalam dada . hanya bertemankan keluarga dan rakan saja sebagai tulang belakang dan kekuatan saya . alhamdulillah saya dikurniakn ahli keluarga yg sentiasa memahami . terima kaseh untuk PUAN ZAILINA yg lebih memahami saya .  sayang saya pada beliau cukup tinggi . lebih tinggi dari segala gunung dan segala bukit ;)

hari-2 yg saya lalui sebagai remaja yg bercinta . peritnya bercinta . saya masih ingat yang saya sering gagal dalam bercinta . sehinggakan satu saat saya tidak mahu mempercayai lagi lelaki yg datang menjelma depan mata . bagi saya semua nya sama . bercinta hanya sekejap . bahagianya hanya sementara . setahun bercinta belum tentu kekal . peritnya hari yg saya lalui setelah berpisah . saya hanya mampu menangis dan meraung seorang diri .

saya pernah rasa sakitnya apabila ditinggalkan . tak tertanggung rasa dalam hati ini . rasa pedih , terluka , sedih , geram . satu perasaan yg bercampur baur dan bersatu . pedih sgt rasanya . masa ni saya hanya tahu membazirkan air mata gadis saya demi org lain . siang dan malam . bodohnya saya masa tu . terjaga dari tidur , saya menangis . hendak tidur pun menangis . mudahnya air mata saya jatuh disebabkan lelaki .

saya pernah rasa kecewa yg teramat sangat . bayangkan awak . bayangkan setahun lebih hidup saya dengan si dia . segala rintangan , segala masalah kami tempuh . besar mana pun masala tu , kami akan selesaikan sebab masing-2 taknak biarkan kasih syg selama neh berlalu mcm tu jea . dia yg pernah saya sayang pergi mcm tu jea . abaikan segala galanya demi org lain . bayangkan saya masa tu awak .

sehinggakan satu saat , saya bencikan lelaki . bagi saya mereka semua sama saja . tidak puas dengan seorang . mereka hanya pandai berkata kata dan berjanji sumpah setia . tapi semua tu hanya di bibir . mereka tak dapat buktikan segalanya . itulah kelemahan lelaki yg saya kenal . saya taknak ada hubungan dengan mana-2 lelaki setelah kekecewaan saya yg lepas .

bayangkan sebulan hidup saya terumbang ambing . hanya PUAN ZAILINA sanggup memberi kata-2 semangat kepada saya . sentiasa ada di sisi ketika saya menangis . sentiasa mendengar luahan hati kecil saya . sentiasa mendengar ketidakpuasan hati saya terhadap si dia . hendak di ceritakan kpd kawan-2 baik , takut mereka jemu .  pergi sekolah , saya hanya mampu menangis di depan mereka . saya tahu mereka sayu . mereka hanya menantikan senyuman saya kembali seperti sedia kala . mereka mahukan iylia yg dulu nya ceria dan sangat banyak bercakap . dengan pelajaran saya yg semakin merosot . teruknya saya rasa masa itu . sangat teruk .

setelah sampai satu masa , saya bertemu dengan awak yg sentiasa membuat saya tersenyum . awak telah buat hidup saya kembali mcm dulu . rupa-2nya , tidak semua lelaki adalah sama . masih ada lelaki yg baik . masih ada lagi lelaki yg jujur dalam perhubungan . alhamdulillah . lebih setahun saya kenal awak , saya tak pernah menyesal kenal seseorang mcm awak , seoarang yg membahagiakn mcm awk , EN FAIZI ;)

awak kata saya telah ubah cara hidup awak kan , awak telah menjadi org yg lebih mengingati pencipta awak . saya bahagia bila awak kata mcm tu . sekurang kurangnya saya mampu mengubah org menjadi lebih baik . saya mengaku saya bahagia bersama awak . terima kaseh , FAIZI ;) setiap ayat , setiap kata-2 awak sangat bermakna untuk saya .

p/s : ikhlas saya tujukan untuk awak encik FAIZI ;) semoga doa-2 awak akan termakbul . AMIN ;)




Thursday, 18 August 2011

SORRY FOR EVERYTHING ;)


salam lailatul qadar semua ;) semalam ada org tak puasa kott . ha , ganti la puasa sorang-2 yea , bang :DD HAHA . tak payah la kita panjang-2kan sgt hal tu . tak bahekk . okay , minggu pertama trial dah tamat . masih ada satu minggu lagi yg berbaki . sabaq jea la kan nak tggu 25 haribulan neh .

semalam , paper sains . ada yg senang ada yg susah . susah ke senang ka , kita jawab jea . hentam pun tape la kan . asalkan buat ;) nampak sgt aku teruk kan ? takde la . aku tak teruk pun ;) harini aku rendu semua org yg aku pernah kenal . ntah la . mungkin sebab kepala brain aku tak berapa nak betul sejak semalam . nak dekat-2 raya neh aku teringat semua org dan yg penting aku nak mintak maap dekat mereka-2 tu . kalau aku tak pernah buat salah pun , aku mintak maaf jugak pun takpe kan ;) buat sape-2 yg aku nak mintak maaf nanti , maafkan aku tau . takut-2 aku tak lama dah kat dunia neh :)

aku rendu kak AIN  ;( kenal dye kat fb . sebelum neh rapat sgt ;) selalu walling-2 together ==' imiss her . really ;( miss my auntie , sist HANI SYAHIRAH ==' yg neh bukan auntie betui-2 punya tau ;) saja koling-2 beliau auntie ;) miss my ABAH too , SHAF . miss my abg , NAZIRUL , miss my adek SALSHABILLA even tak pernah jumpa . one day , aku nak jumpa jugak budak kecik neh . HAHA . insyaallah ;) miss akak NUUN jugak ;) lama dah tak dengaq cter pasal beliau ;( mana la beliau p ==' busy rasanya . aku tanya aku yg jawab . hm =='

for those yg aku ada buat salah tu , im so sorry . buat yg ada misunderstanding dengan aku tu , aku mintak maaf jugak . for sure , niat aku selalu baik dan aku tak pernah berniat jahat . kalau tak puas hati juga , aku boleh explain . asalkan takde yg nak bermasam muka dengan aku , takde yg nak menyombong ngan aku , takde yg terasa hati ngan aku . bab menegakkan kebenaran neh mmg aku berani . boleh tara tu kan ? ;)

to ENCIK SAYANG  : imishyou more okay . HAHA . sayang hang ngek ;p sorry kalau selama neh i bekasaq ngan you . hehe . sekasaq kasaq i pun , i still baik kan ? hehe ;)

p/s : imissh them alot . hukk ==' sorry fo everythings . walaupun raya lambat lagi tapi tak salahkan kalau mintak maaf awal-2 . tak semstinya raya jea baru boleh mintak maaf ;) peace nah =_=


Tuesday, 16 August 2011

ps dah betukaq ;)


ps stands to password la adek-2 ;) selama 7bulan aku kekalkan password keramat aku , so dengan rasminya aku dah tukaq password yg telah jadi nightmare aku selama neh . gila la statement aku . berani mati sungguh :) takde la nightmare sgt kan . saja jea buat statement tu . memang dah lama nawaitu aku nak tukaq password tu tapi asek telupa jea . maklumla , aku makan semut byk sgt :) untung la bakal suami seorang chef :DD

password aku kali neh comey kot . like mother like daughter . ada kaitan kot kan ? hehee . tadi aku kuaq . p usha-2 baju raya . baju raya aku tak banyak . ada dua pasang jea . dua-2 baju kurung . nampak sgt kan aku gadis melayu terakhir . masuk FIRST LADY kat LANDMARK :) usha-2 punya usha , aku berkenan la satu baju neh . tapiii , kaler hitam putih . tanpa pikiaq panjang , aku pun ambik then letak kat kaunter pastu bayaq then blah :) settel . senang jea kalau kuaq beli belah ngan aku . tak banyak songeh :D untung bakal menantu mak aku nanti :DD

satu jea lagi harta benda aku yg belum tercapai untuk raya neh . iaitu kasut . aku taktau nak pakai kasut apa la . nak pakai kasut tinggi-2 tapi aku bawak moto . mcm pelik plak nanti . tak pakai kasut lagi pelik kott . minggu depan baru nak pusing satu kedah ngan penang nak cari kasut . gila takde hala tuju betul :D ada sepasang kasut yg aku tak pernah pakai . high heel la . nak pakai takut org nampak aku tinggi sgt . dari aku kena perli , bek aku buh dalam kotak pastu simpan diam-2 kan ? aku mmg suka beli barang then simpan =='

tujuan aku beli baju kurung jea ntok tahun neh sebab nanti bila masuk PLKN nanti boleh angkut sekali sepasang dua . tak payah nak kalut sgt la kan . mak aku dah mula pikir-2 kan barang ntok dibawa ke PLKN . padahal aku taktau bila bulan nya aku nak masuk kan . nampak sgt beliau caring . hukk ==' tak sanggup nak tinggai mak dekat adek-2 . memang tak sanggup . tu la masalahnya kalau anak perempuan sorg . selama neh aku tolong beliau buat keje . kalau aku masuk PLKN nanti , sape nak tolong ? terpaksa la beliau tolong diri sendiri kan .confirm beliau rindu teruk kat aku nanti walaupun ego beliau kuat :DD

p/s : esok pepar mathematics dengan agama ;) bejuang selagi mampu . tidoq selagi sempat . hehe . assalamualaikum ;)




nak tukaq shoot scooter kaler apa eh ?


salam satu malaysia . hari kedua aku rasa sejuk dari pagi . heran aku . dah nak mati kott ==' huhu ;) ajal maut tangan tuhan . kita cakap pasal exam jea la yea sepanjang seminggu dua neh . nak taknak hampa kena baca gak entry aku neh walaupun boring . nak buat cena kan , aku budak skola lagi . bukannya bini org . hm =='

semalam paper sejarah . harini pun sejarah . sejarah hanya tinggal sejarah . confident gila aku jawab paper sejarah tadi even banyak soalan yg aku tinggai . ada la dalam 5 soalan standard :D harini ada dua paper jea . sejarah paper2 dan agama paper1 . agama tu ? hm . okay la jugak . mencabar minda jugak tapi masih boleh jawab secara baik . dan alhamdulillah harini aku membuat amal kebajikan iaitu menderma jawapan kepada org lain . alhamdulillah :) HAHA . masa tengah buat revision time rehat tadi , kononnya aku nak study la kan . tapi bila membe laki penuh keliling aku , depa ajak aku sembang pasal kerjaya plak . depa tanya pendapat aku pasal kerjaya yg depa minat . so aku bagi la pendapat kan . yg pastinya pendapat aku mestilah tak sperti kehendak soalan .

kesimpulannya jangan lah tanya pendapat aku sebab aku bukan la seorang pemberi pendapat yg baik . tapi kalau hampa betui-2 perlukan pendapat aku , aku boleh bagi ;) tapi salunya aku tak bagi pendapat aku . hukk ==' tadi masa duk usha gambaq-2 membe neh , aku terbukak la satu album scooter neh . mak aii , dye punya shoot kaler kuning kott . siyes lawa jugak la walaupun kaler nya agak menyerlah . yg menyerlah tu la menarik kan . tak sabaq nak tengok scooter aku pun tukaq kaler , tapi aku masih terpikir nak buh kaler apa . ada cadangan ? dalam kepala otak aku yg kecil neh just ada beberapa kaler jea ;)

pinky .
pepink = purple+pink
kuning
purple
oren . HAHA .

p/s : sila bagi cadangan nah ;) terutamanya ENCIK SAYANG . missyou . HAHA . assalamualikum ;)










salam satu malaysia . hari kedua aku rasa sejuk dari pagi . heran aku . dah nak mati kott ==' huhu ;) ajal maut tangan tuhan . kita cakap pasal exam jea la yea sepanjang seminggu dua neh . nak taknak hampa kena baca gak entry aku neh walaupun boring . nak buat cena kan , aku budak skola lagi . bukannya bini org . hm =='

semalam paper sejarah . harini pun sejarah . sejarah hanya tinggal sejarah . confident gila aku jawab paper sejarah tadi even banyak soalan yg aku tinggai . ada la dalam 5 soalan standard :D harini ada dua paper jea . sejarah paper2 dan agama paper1 . agama tu ? hm . okay la jugak . mencabar minda jugak tapi masih boleh jawab secara baik . dan alhamdulillah harini aku membuat amal kebajikan iaitu menderma jawapan kepada org lain . alhamdulillah :) HAHA . masa tengah buat revision time rehat tadi , kononnya aku nak study la kan . tapi bila membe laki penuh keliling aku , depa ajak aku sembang pasal kerjaya plak . depa tanya pendapat aku pasal kerjaya yg depa minat . so aku bagi la pendapat kan . yg pastinya pendapat aku mestilah tak sperti kehendak soalan .

kesimpulannya jangan lah tanya pendapat aku sebab aku bukan la seorang pemberi pendapat yg baik . tapi kalau hampa betui-2 perlukan pendapat aku , aku boleh bagi ;) tapi salunya aku tak bagi pendapat aku . hukk ==' tadi masa duk usha gambaq-2 membe neh , aku terbukak la satu album scooter neh . mak aii , dye punya shoot kaler kuning kott . siyes lawa jugak la walaupun kaler nya agak menyerlah . yg menyerlah tu la menarik kan . tak sabaq nak tengok scooter aku pun tukaq kaler , tapi aku masih terpikir nak buh kaler apa . ada cadangan ? dalam kepala otak aku yg kecil neh just ada beberapa kaler jea ;)

pinky .
pepink = purple+pink
kuning
purple
oren . HAHA .

p/s : sila bagi cadangan nah ;) terutamanya ENCIK SAYANG . missyou . HAHA . assalamualikum ;)









Monday, 15 August 2011

subjek SEJARAH hanya tinggal SEJARAH ;)

salam ramadhan semua . harini cuaca sejuk-2 saja walaupun matahari terpacak di atas kepala ;) mcm biasa rutin budak skola . bangun pagi then mandi . siap-2 apa semua . sebelum pergi skola , siap-2 kan dulu buku-2 atau apa-2 barang yg patut . first , masukkan pensel box , kertas literature dan buku sejarah . kemudian spek mata kaler pinky-merah giteww dan KAD PENGENALAN di dalam beg saya yg berjenama ____ ;) kalau tak bwk spek tu , memang aku tak nampak la cikgu yg dah mencarut kat depan nati . HAHA . pastu pakai stokin . but , sebelum p skola kena la salam PUAN ZAILINA dulu . nak ambik berkat . salam-2 , kish-2 dulu . HAHA .

dah setel pasal PUAN ZAILINA , dengan tenangnya aku pakai kasut aku yg kaler hitam tu , dan menunggu ketibaan SAJEN WAHAB plak untuk hantaq aku ke skola . naik kereta PFS dengan tgn yg sejuk , dalam masa 5 menet aku sampai ke sekolah . salam plak SAJEN WAHAB pastu turun dari kereta dan bejalan terkedek-kedek untuk naik ke kelas . sambil jalan sambil baca buku . kalau tesilap langkah , boleh jatuh kat tengah-2 jalan kot ==' masuk dewan , teruih duduk . tak pandang kiri kanan . konon-2 nak fokus la kan . tggu lagi tak fokus sebab aku tak baca apa-2 kot untuk paper english . paper di awal pagi ialah english paper 1 ;)

alhamdulillah , paper english boleh jawab . takde banyak sangat kesukaran . jawab exam dalam suasana yg sejuk sangat-2 ==' nak kata aku demam , tapi rasanya tak mungkin sebab antibodi aku kuat . hehee . tengah hari plak paper sejarah . memang SEJARAH sungguh . aku bulat jea jawapan yg aku rasa betuii . ntah betuii ke tidak . aku tak paham kenapa aku tak suka subjek sejarah neh . mungkin terlalu banyak fakta yg kena ingat . aku plak jenis lemah bab menghafal fakta-2 neh . so , kalau failed sejarah adalah perkara biasa walaupun ENCIK SAYANG dah warning saya agar tidak failed subjek tersebut  :D

senyum saja jawab paper-2 arini . susah senang pun kita senyum jea . tak perlu kata apa-2 ;)

p/s : saya lapaq kek . hm ;( assalamualaikum ;)


Sunday, 14 August 2011

terima kasih kerana beri surat tu kat saya =='


salam trial semua . ada ke salam trial ? ==' hm . okay , paper BM kertas 1 dan 2 , done ! ;) alhamdulillah . walaupun ada sikit masalah masa nak jawab paper 1 tu , but still boleh dimaafkan :) tak susah mana pun tapi idea tak datang plak . hampeh jugak la kan . dengan semangat yg berkobar kobar , aku pun perah la idea dalam kepala otak aku neh . target aku untuk BM neh adalah A ==' harap-2 dapat la kan ;) amin ! bahagian A yg kekurangan idea nya . padahal tajuk senang jea . huk . bahagian B tu aku jawab dengan penuh keyakinan . setelah baca soalan-2 bahagian B tu , maka pelajar yg bernombor pendaftaran KM140A0__ neh pun memilih soalan yg ketiga . bagi aku soalan neh senang sebab dye tanya ttg usahawan dan peniaga . disebabkan aku budak ekonomi , so nak jawab tu takde masalah sangat . aku kutip fakta-2 ekonomi . taktau la cikgu tu boleh terima ke tak karangan aku tu =='

tu pasal paper 1. lets sembang-2 pasal paper 2 plak . soalan rumusan : okay ! ;) soalan pemahaman : okay jugak kot . petikan cerpen : boleh gagah la . petikan prosa klasik : masih boleh gagah . puisi : terabuq ckitt . pengetahuan dan kemahiran bahasa : turut terabuq jugak . hee . novel : terbaik di antara yg terbaik . yg novel tu aku fokus tang lain tapi yg masuk tang lain . yang kita rancang tak masuk tu la yg akan masuk pun . so , baca la semua sekali . jangan terlalu memilih . HAHA ;D ada plak membe aku kata dye mimipi masuk watak dan perwatakan novel AZFA HANANi . tengok-2 tak masuk pun . nampak sgt dye kencing aku :D

setiap paper tu aku siapkan lebih awal dari masa yg diberi . aku pun tak paham kenapa aku jawab cepat sangat . hm . lepas tu gaduh la boring . tidoq kat belah ni . tidoq kot belah nuh . lukis ni , lukis nih . tak tentu arah sebab terlampau boring . sedang duk rilek untuk menunggu masa abeh , ada cikgu laki neh masuk dewan . kat tgn dye ada kertas , pastu dye duk bagi kertas tu kat budak-2 . yg aku heran , dye just bagi ketas tu kat setengah budak saja . dalam hati aku duka kata *tak reti duduk ka cikgu neh , mengganggu konsentrasi pelajar untuk menjawab soalan . jalan ke sana , jalan ke sini . heran aku . dah la tinggi . huh ! *

tupp-2 , cikgu tu berhenti kat meja aku . takkan dye boleh dengaq apa yg hati aku duk kata kot ? tak mungkin . pastu dye sua satu kertas keramat untuk aku . bkan surat kerana memonteng yea adek-2 . atas kertas tu dye tulis BORANG MAKLUMAT PELATIH PROGRAM LATIHAN KHIDMAT NEGARA SIRI 9/2012 . shit ! tak ku sangka takku duga , beliau akan bagi surat alah neh kat aku . beliau kata , isi borang neh , pastu bagi kat cikgu esok yea . saya pun menggelengkan kepala sambil berkata *baik cikgu* ;( nak teriak rasa , membe sebelah aku neh duk gelak plak aku dpt surat cinta dari PLKN neh . cipan afrika betui ;( membe aku tu siap kata , *hang tak rindu aku ka nanti bila hang masuk PLKN ?* . aku pun jawab , ha , memang rindu gila-2 . bwekk !

btw , terima kaseh la cikgu atas borang yg telah cikgu beri . hargai sangt . nampak sangt kerajaan sayangkan saya :DD

p/s ; hari kedua trial : english dan sejarah :) failed sejarah tu adalah benda biasa . HAHA . buat adek angkat aku yg eksiden akibat race kat bukit lengkok semalam , please get well soon ! ==' to ENCIK SAYANG , rindu hang ;( assalamualaikum ;)


Saturday, 13 August 2011

trial 14-25 ogos ;)





assalamualaikum . setelah beberapa harini aku menggunakan bahasa yg baik-2 saja , so dengan rasminya aku akan menggunakan balik bahasa dan cara penulisan aku seperti dulu kala :) walaupun nampak kasaq tapi mudah paham kan sebab tu bahasa remaja . hehe . perasan tak apa yg berubah dalam blog aku yg ala-2 pinky-2 giteww . HAHA . perasan kan ? kan ? nampak tak yg kat atas tu ?akak ipaq aku yg buat . HAHA . tengs kak FADZILAH ISHAK ;) thnx a million . akhirnya dapat juga seperti yg diidamkan . wink-2 ==' nanti ya belanja makan yea , makan dekat rumah mak mentua :D

okay , teselit plak gambaq ENCIK SAYANG kan . HAHA . confirm beliau akan bangga dengan aku nanti . selalunya mcm tu la kan . HAHA . banyak gelak plak aku neh . gila kott ==' stop pasal tu . kita masuk topik yg berbahaya plak . esok bersamaan 14 ogos , aku ada trial SPM . sejujurnya aku belum ready hundred percent but i will try my best as long as i can . belum apa-2 jadual trial aku dah hilang . mana aku letak pun aku taktau . yg aku tau esok just ada paper BM 1 dan 2 ;) insyaallah boleh jawab . kita dah asal melayu takkan BM pun takleh jawab . malu nanti ;)

maap la kalau rasa aku riak+takbur plak buat statement cemtuh . huhu . sorry-2 ;)

mintak restu PUAN ZAILINA dan SAJEN WAHAB ; done !
mintak restu membe-2 : done !
mintak restu ATOK ASMA : also done ! ;)

penting semua neh . aku dah mintak depa-2 neh doakan aku . insyaallah depa akn doakan terutamanya parents aku la kan . disebabkan trial neh jugak , PUAN ZAILINA dan husband beliau telah pun bersetuju untuk menghantar dan mengambil saya ke sekolah setiap hari kerana ingin menjaga kesihatan serta keselamatan saya . mereka takut apa-2 terjadi nanti . dan nampaknya aku tak payah bawak PJX ke sekolah . kerana aku rasa PJX aku akan di renovate lain atas sebab-2 tertentu . tak sabaq aku nak tengok PJX tukaq kaler . HAHA .

dua minggu aku akan dilayan sebagai anak emas sehingga lah trial aku tamat .nampak ? baru jea trial tapi aku dah dijaga dengan rapi . sayangg mak pak aku gila dasyat . hampa ada ? mesti ada kann ? hehe . harap-2 juga bila SPM betuii nanti aku akan dilayan seperti aku mengambil PMR dulu . pergi mak hantaq . balik mak ambik . time rehat mak antaq makanan . masa PMR betuii haritu , aku tak sentuh pun makanan kantin . makanan semua mak hantaq . walaupun agak malu kerana sudah besaq-2 pun mak hantaq makanan lagi time rehat tapi tu la memory terbaik aku ngan mak aku . tak sabaq nak tggu SPM . boleh mengada teruk ngan mak . hee ='

aku harap SPM neh aku boleh bawak kete p skola . kot-2 la aku boleh langgaq tiang skola . baru rock :D belagak plak aku rasa . aku tarik balik statement tadi . sorry again ;( btw , to ENCIK SAYANG : get well soon dear , kesian anda . demam yea ? makan ubat okay . jangan malaih mandi sgt okay .

p/s : to all SMKJ students batch 2011 , do the best for trial nah . trial ngan SPM sama-2 penting ;) result gempak , hala tuju pun nampak . trial sampai 25 jea . xlama . lepas trial kita raya okay . and untuk adek shahrul nizam , get well soon nah . eksiden la plak hang neh . hm .rindu hang btw ==' assalamualaikum :)








Friday, 12 August 2011

ZULHUSNI ZAMRI budak tinggi =='

aku : awat mak ?
PUAN ZAILINA : encik zamri nak kena pindah JB .
aku : bila-2 ?
PUAN ZAILINA : encik zamri p awai kot . dalam 16 haribulan cemtu la .
aku : hm . okayy ;(

lumrah hidup seorang anak polis akan berpindah-randah . saya sangka kan , jiran saya saya akan menghabiskan masa remaja beliau lagi beberapa tahun di sini . tapi setelah ayah beliau membawa pulang berita tu , harapan tu punah dan otak saya blurr . walaupun beliau akan pergi selepas beliau menghabiskan SPM beliau di sini , tapi kesedihan tu masih terasa , walaupun sayaa dan kawan-2 masih ada bebrapa bulan lagi bersama beliau =='

lepas neh , hilang la jiran saya yang tinggi , muka ala-2 pelakon korea atau alip ajis ==' hukk . 

tuhan jea tahu perasaan sayaa sejak semalam . tiada lagi kawan sayaa yang akan ajak saya balik dengan beliau selepas waktu sekola . tiada lagi kawan yang akan gelak tawa dengan sayaa pada waktu kelas . tiada lagi mamat yg berambut panjang di sekolah sehinggakan cikgu meminta agar rambutnya dipotong . takkan ada lagi dah semua tu .

lepas neh takde jugak jiran sayaa yang baik . keluarga yg mempunyai tiga orang anak lelaki dan dua org anak perempuan serta seorang cucu perempuan . hm ;(  takde lagi tokwan yg sealu buat lawak dan sentiasa tersenyum kalau melihat saya . takde lagi org yg baik hati dan pemurah mcm keluarga neh . tak sanggup rasa nak terima jiran yg lain . jiran yg baru . sayaa ingatkan saya seorang saja yg sedih , PUAN ZAILINA turutt bersedih selepas kami bersembang anak beranak semalam . kalau beliau sedih , saya lagi laa .

kalau beliau pindah hanya dekat-2 area kedah takpe la jugak . tapi beliau kena pindah ke JB . kampung halaman saya kott JB tu . bukannya dekat . masa beliau nak pindah ke teknik masa form4 dulu pun saya reyauu , neh kan plak nak pindah rumah . tak adil sungguh . dah la dekat kawasan kejiranan yg mempunyai 4 banglo neh , hanya terdapat dua buah keluarga jea yg tinggal . keluarga sayaa dan keluarga beliauu :( kalau beliau pergi , tinggal la keluarga saya sahaja dan akan ditemani dengan 3 banglo kosong =='

apa-2 pun , saya redhaa . tak mungkin saya nak p marah plak org-2 yg telah menyebabkan jiran saya berpindah . saya masih kecik dan takda hak . kami sebagai anak-2 hanya mengikut kemana keluarga akn pergi selagi kami belum ada tanggungjawab ==' sabaq jea la kan . saya tak tahu la apa reaksi kawan-2 yg lain kalau depa dapat tahu hal neh . for sure , memang akan ada yg reyauu .

p/s : hidup bejiran mmg best . boleh gelak tawa sekali , boleh buat jahat sekali . sampai hati hang nak tinggai aku ;( assalamualaikum :(



















Thursday, 11 August 2011

untung la bakal menantu seorang chef = ENCIK SAYANG =='

ENCIK SAYANG =='

you , i kidnap gambar you . sorry sayang . HAHA ;D nak sayang lebih-2 takut ada org tak suka tapi takpe la . kita masing-2 tak kisah ;) hehee ;) nampakk ? kami tak kisah pun org nak kata kat kami . kami pun tak kisah kalau kami saling mengata antara satu sama lain . hukk ==' alhamdulillah la kan , saya ngan ENCIK SAYANG neh byk persamaan so tak kalut tak gabra . hee

kami sama-2 pernah ditipu , kami sama-2 pernah mengalami situasi dimana kekasih-2 kami curang dalam perhubungan . HAHA . statement berani mati okay ;) ENCIK SAYANG masih muda remaja dan begitu juga saya . oleh itu otak kami sama cuma berlainan kepala :D datangnya dari penang . beliau belajar dekat KL . kalau tak silap la . HEHE .

masa kenal dulu , ENCIK SAYANG neh kira nak kasaq jea ngan saya . saya pun begitu juga . masing-2 bercakaran . tapi dalam fb jea . ada jea yg saya rasa tak kena dengan ENCIK SAYANG masa berkawan dan bermusuh dengan beliau dulu . HAHA . seronok bergaduh dengan beliau kerana ada sahaja bahan yg beliau akan katakan kepada saya . mentang-2 la otak saya tak sekembang otak beliau :D

bukan niat saya nak terlalu show off buah hati pengarang jantung saya . saya sekadar nak memberitahu . kalau org lain boleh bahagia , saya juga begitu . kan ? kan ? disebabkan ENCIK SAYANG neh jarang bercinta seperti saya , so benda itu akan buatkan saya lebih tenang sedikit . saya tak kisah kalau beliau berkawan dengan perempuan asalkan beliau tahu yg beliau ada saya . hehe ;) dan beliau juga tidak kisah kalau saya berkawan dengan banyak lelaki asalkan saya tahu yg saya ada beliau :) BERKAWAN bukan BERCOUPLE okay ?! ;)

beliau kata ego saya kuat . kejam sgguh beliau . tapi itu mmg kenyataan . ego saya mengalahkan lelaki-2 di luar sana . *bangga* ;) okay la , cukup-2 la saya buat-2 sweet dengan tulis entry saya neh ;) saya tak sweet , tapi ENCIK SAYANG sweet ;DD

p/s : nanti kita sama-2 race kat bukit lengkok yea ENCIK SAYANG . HAHA ;p assalamualikum ;) masak molek2 tau harini ;)





Wednesday, 10 August 2011

ALLAH menguji hambaNya dengan dugaan ==' part 2

kebebasan milik kita =='

assalamualaikum . salam ramadhan semua :) semalam saya berduka , harini saya gembira . mari kita sambung cheqita pasal semalam bagi mereka yang selalu follow blog saya neh terutamanya ENCIK SAYANG . iloveyou . HAHA ==' maaf yea , selingan semata mata ;)

okay , semalam keluarga tersebut bertungkus lumus menyelesaikan masalah mereka . setelah di buat persetujuan , akhirnya si anak gembira bukan kepalang . alhamdulillah . gembira nya si ibu juga tidak terkata disertai pula dengan adik beradik mereka yg lain ;)  senyum semakin lebar , maka diri pula makin dekat dengan pencipta . seperti yg saya kata bukan , semua yg berlaku ada hikmah . dugaan yg mendatang membuatkan si ibu serta anak-2 lebih dekat dengan ALLAH ;)

gembira rasa bila saya mendapat berita tersebut setelah pulang dari sekolah . hilang segala penat lelah setelah mendengar berita baik dari PUAN ZAILINA ;) disebabkan kegembiraan tu , sayaa tidur sepuas-puas nya . hahaa :D org lain yg gembira , saya yg tolong sambut =='

harini juga saya belajar secara baik di sekolah . banyakkan buat latihan math , baca note perdagangan dan sebagainya . harini juga kurang mengantok di kelas walaupun saya lambat ke sekolah harini ==' huk ! saya terbabas tido pagi tadi . naseb bek sempat bangun ;) is not the right time ntok skip kelas sebab trial is around the corner . only a few days more . 14 sampai 25 haribulan ogos ;) cannot wait lha ==' lepas trial , raya sepuas-puasnya sebelum menjadi mangsa SPM pulak ;) itu yg paling terbaik dalam hidup .

p/s : senyum bermakna :) assalamualaikum ;)





Tuesday, 9 August 2011

ALLAH menguji hambaNya dengan dugaan =='


assalamualaikum ;) salam ramadhan semua ==' okay , arini nak update benda2 yg suam2 kuku sahaja . kerana mood terbang melayang . sebab ? sekarang neh org di sekeliling saya menghadapi masalah berbakul bakul . kasihan bila tengok mereka . bertungkus lumus mereka menyelesaikan masalah yg datang .

itu la , kalau hidup jangan terlalu menyusahkan org sekeliling . kesian mereka . mereka sangkakan masalah mereka akan berakhir harini tapi malangnya masalah tersebut belanjutan malahan makin membebankan . kesian keluarga tersebut . betapa sedihnya si ibu bila memikirkan ttg anak beliau . beliau tidak mampu menolong . dari segi luaran beliau maseh dapat tersenyum walaupun dalam terpaksa . tapi kita tahu bahawa dalam hati beliau , hanya air mata yg menemani beliau .

beliau takkan tunjukkan kesedihan depan anak-2 beliau kerana tidak mahu anak-2 turut sedih . beliau tahu bahawa beliau harus kuatkan semangat dan nampak kuat di mata org sekeliling . itulah pengorbanan seorang ibu terhadap anak beliau yg sedang kesusahan dan harus diberi pertolongan agar tidak terseksa di sana =='

sayaa hanya mampu mendengar luahan hati si ibu berikut . tapi malangnya saya tidak dapat menyumbangkan mahupun menolong . hendak diberi pendapat ttg masalah tersebut takut tidak di dengar umum kerana saya masih kecil untuk menyelasaikan masalah-2 seperti ini . sepanjang hidup si ibu , pelbagai penderitaan dan dugaan yg beliau hadapi . yg pasti sudah berguni guni air mata yg menemani beliau sepanjang hidup beliau . tapi sayaa sangat-2 pasti bahawa beliau akan mendapat kehidupan dan kebahagian selamanya suatu hari nanti kerana ALLAH itu maha adil . Dia takkan membiarkan hambaNYA menderita seumur hidup .

setiap dugaan yg mendatang pasti ada hikmahnya . kerana semua yg berlaku akan ada pembalasan . harapan saya agar keluarga tersebut dapat menempuhi hari-2 yg mendatang dengan sabar . lakukan yg terbaik . muhasabah diri masing-2 . jangan apabila sedang menghadapi kesusahan baru hendak memohon pertolongan yg maha ESA . allah akan mendengar segala doa hamba-2NYA . lagi-2 di dalam bulan yg mulia ini . insyaallah doa akn termakbul ;) yg penting jangan berputus asa untuk teruskan kehidupan walaupun sebesar mana sekalipun masalah yg mendatang .

p/s : semua yg berlaku salah masing-2 . atas kelekaan serta alpa masing-2 . assalamualaikum ;)




Monday, 8 August 2011

asek mengantok jea ==' apa cheqita ? =='

 gambar ini tiada kena mengena dengan tajuk entry ;)

salam ramadhan semua . assalamualaikum . see the tajuk first . kira nak mengantokk jea sayaa neh . tak tahu la apa nak jadi kan . kasihan dengan diri sendiri *simpati* . saya selalu mengantok masa dalam kelas . time cikgu tengah mengajar tu la saya nak mengantok teruk pun . maybe sebab saya bangun sahur ataupun tak cukup tido .

kalau bangun sahur kan dalam pkol 5 dah kena bangun . selalunya saya bangun pkol 6 mcm tu pada bulan-2 biasa . bila saya kena bangun awal sejam , ia membuatkan tidur saya tak cukup . hehee .tapi tak mengapalah . dugaan berpuasa . dah la waktu tidur saya tak teratur . memang gila la . tggu lagi tak mengantok masa dalam kelas .

semalam , sayaaa pergi berbuka kat luaq . first , saya dan membe plan nak pegi makan dekat area kilang lama . malangnya tempat tu tak buka . menyirap juga la darah perempuan sayaa . penat jea membe saya yang bawak PJX sayaa . apa la abg2 kedai tu . huh ;p dengan otak yang ligat befikir , akhirnya sayaa amek tempat membe saya pula bawak PJX dan terjah ke taman selasih . kilang lama ke taman selasih hanya mengambil masa 5 menett jea ntok sayaa sampai . nampak sgt saya penunggang yg berbahaya :DD kalau perut lapar , segalanya dapat di settlekan dengan cepat . ahhaa . setelah dapat tempat , kami tggu la plakk geng2 cik abg kami . bukan pakwe tau . membe sahaja .

sementara tu kami peasan makanan dulu . huhu . sayaa selalunya kalau makan di luar memang saya akan pesan makanan feveret ex saya iaitu nasi goreng daging merah . makanan tersebut sudah jadi feveret saya pula . kenangan-2 ;) then kami pun tggu la azan bergema . maka salah seorang daripada kami membaca la doa berbuka . alhamdulillah . ada juga pelapis ustaz ;) hehee . beliau adalah mat terap atau mat burn ;) hahaa ;D setelah mengaminkan doa yg dibacakan , kami berempat iaitu sayaa , ayu , mat terap dan juga awie mencekik la sehingga kenyang . punya banyak la air yg kami pesan padahal org nya hanya la empat . sebelum makan kami pandang kiri kanan dulu sebab meja sebelah2 kami tak makan lagi pun padahal azan dan bergema ;D
tak kisah la kan , maybe sebab daepa tak dengaq azan kot . di maafkan ==' 

di atas neh semalam punya ceqhita . harini punya cheqita hanya suam2 kuku sahaja :) cuma membe saya terkantoi dengan ustaz kerana membawa phone . haha . semasa dalam kelas tasawwur , membe sayaa dan membe saya sorg lagi sedang blutut lagu ketika sedang menuggu pelajar2 dari kelas-2 yg lain datang . kebetulan phone tersebut tidak membuat silent . phone tersebut pun berbunyi . sedang enak ustaz saya menunggu pelajar2 yg lain di depan pintu masuk , beliau kehairanan bila terdengaq lagu .

bukan beliau saja kehairanan malahan kami sekelas juga kehairanan kerana kami semua merasakan lagu y berbunyi itu bukannya dari phone ustaz . kami tahu ringtone phone ustaz kami . ustaz tegelak setelah mendengaq lagu yg dikeluarkan oleh phone membe sayaa , lalu ustaz kata *meja neh berbunyi ka * . lalu beliau gelakk . kami juga turut gelak kerana wajah membe saya tu sangat melucukan dan sangat gelabah . tak henti-2 saya gelak :D itulah padahnya membawa phone ke sekolah . nasib baik ustaz sayaa sporting . hampa adaa ? tiada bukan ? :DD

okay la , esok sambung story yea .  _sambung_ assalamualaikum ;)
















Saturday, 6 August 2011

study gila-2 sampai lebam =='

 saja saya nak menekan nekan keyboard malam-2 hari neh . hm . nak share cerita sat nahh =='

sayaa mendapat kesedaran sejenak tadi . sayaa dah mula rasa yg sayaa kena study secara serius . nampak sangat sayaa memain . masyaallah . apa nak jadi neh . ENCIK SAYANG kata jadual saya tak teratur . ya , memang pun dan saya tak suka terikat dengan sebarang jadual melainkan jadual sekolah =='

tolongg la . saya tak tahu nak belajar dengan cara yg betul . masa PMR dulu saya hanyaa study last minute dan melakukan banyak latihan-2 latihan agama . alhamduliilah . result okay2 jea . sayaa rasa cara yg baik untuk belajar adalah dengan pusing padang kawad sebanyak 3 kali sambil membaca buku dan mendengar lagu pada masa yg sama . dah jadi kebiasaan apabila belajar harus dengar lagu . itu cara saya belajar ;)

tapi bukan dengar lagu melalui radio . tapi melalui phone sony sayaaa . malangnya phone tersebut sudah tak dapat digunakan dan sebab tu pembelajaran saya jadi terumbang ambing . saya perlukan phone baru . as soon as possible ! kalau boleh sebelum trial atau spm . tapi semua tu hanya akan tinggal harapan . aduii =='

blurr selamanya ==' ntah jadi ke tidak sayaa nak study pkol 3 pagi mulai esok . nawaitu dah ada . cuma perlu laksanakan sajaa . saya nak sambung belajar . nak jadi anak yg berguna untuk keluarga . kalau spm saya hancurr , hancur juga la harapan PUAN ZAILINA , SAJEN ABD WAHAB , ABG , ADIK-2 dan juga ENCIK SAYANG ==' tak sanggup okay nak hancurkan harapan mak pak . kesian depa penat cari duit ntok saya belajar .

ada beberapa pemikiran di luar sana kata *alaa , hampa tu perempuan , belajaq tinggi tara mana pun nanti hampa akan masuk dapuq jugak* . memang saya setuju statement yg dilemparkan oleh mereka2 tersebut , tapi kalau hidup dengan duit sendiri serta hasil titik peluh sendiri lebih memuaskan . ye dak ? :)) nanti tayah nak gadoh kacau duitt laki dah even tu tanggungjawab depa ==' expert gila kalau bab kawen . tu la gunanya pendidikan islam di sekola . bab kawen mmg best ;) and senang ingatt . budak kelas sayaa pun terer bab neh :DD bukan saya sorang ;)

dah mula merepek bab lain pulak . elok2 masuk bab study , dah masuk plak bab kawen . readers , doa-2kan saya rajin belajar , ya . and dapat result terbaikk ==' kalau tak terbaik pun , good-2 pun jadi la . asalkan takde gagal . hukk =='

p/s : study smart , bukan study hard . study biar lepak , result kasi gempak . semangat takkan hilang ;) assalamualaikum ;)

list name *kawan* sayaa selama neh ;)


salam ramadhan semua . sila baca tajuk entry saya . bukan saya nak menunjuk bukan nak berbangga . saya hanya nak menceritakan ;) takpe kan ?

Fazriq-Azlan-Hazril-Nizam-Faizi . 

ENCIK F - asal negeri sembilan . bekenalan masa saya form1 dan beliau form2 . sekarang saya dah form5 dan dye takde form dah :D persahabatan yg agak lama dengan beliau . malangnya tak kekal . takde rezeki . hm ==' memutuskan persahabatan disebabkan kesalahan masing2 . alhamdulillah , masih contact each other dan tiada benci antara satu sama lain .

ENCIK A - anak kelahiran perak . umur 20 . detik pekenalan : masa hari pertama saya pindah ke rumah baru .  sangat baik dan sangat menghormati kaum hawa . sepanjang bekenalan tak pernah beliau meninggikan suara mahupun marah . untung sape yg dapat beliau . malangnya org itu bukan saya . hehee . beliau dah ada kehidupan yg baik sekarang . alhamdulillah :)

ENCIK H - berumur 18 tahun . pekenalan selama setahun mengajar sayaa macam2 benda . dan saya lebih matang dalam sesuatu perhubungan . pengalaman mengajar kita . beliau seorang yg baik , tegas dan sangat mengambil berat . tapi malangnya juga , hubungan tak dapat dikekalkan atas faktor2 tertentu yg tak dapat dielakkan . beliau juga mempunyai kehidupan yg baik sekarang selepas pulang dari sintok . alhamdulillah . semoga bahagia okay ;) wish you all the best in whatever you do ;)

ENCIK N - sweet , caring . yg tu jea yg saya boleh sharing kepada hampa-2 semua . hehee . kenal dalam FB . tapi pekenalan hanya sekejap . biasa la kan . belajar rajin-2 tau ;)

ENCIK F or ENCIK SAYANG - pekanalan yg masih baru dan masih dalam proses kenal hati budi . hekk . kenal juga dalam FB . anak kelahiran penang . persahabatan yang mulanya sebagai kawan dan musuh tetapi bertukar menjadi satu perhubungan yg baik dan istimewa . baik , caring , kepala otak beliau sama dengan sayaa . senang cerita , beliau dan saya mempunyai banyak persamaan . kalau dapat kekal tu alhamdulillah la kan ;) kerana saya dah penat nak kenal someone else dan memulakan perhubungan yg baru ==' ada sorg neh pun dah bahagia dah ;)

perhubungan sayaaa dengan seseorang tu selalunya kekal lama . tapi tak semuanya . semuanya berpisah disebabkan kesalahan masing-2 . maklum lah kan , masing-2 masih muda remaja ;) pergaduhan tu adalah perkara biasa . perbalahan itu la yang akan jadi kenangan . kenangan dalam sesuatu perhubungan . sayaa neh kecik2 dah pandai bercinta . hahaa :D bukan becinta , tapi berkawan *ayat selamat* ;) the best part adalah , semua *kawan* saya neh akan mempunyai huruf Z pada nama mereka ;)

p/s : assalamualaikum ;)

Friday, 5 August 2011

friend is a single soul in two bodies , dear ;)



pernah hampa rasa sedih lihat org yg hampa sayang bahagia dengan org lain ?
pernah hampa rasa sakit hati bila ada org buat jahat dengan hampa ?
pernah hampa rasa nak marah seseorang tu tapi tak sanggup ?
pernah hampa terasa hati dengan seseorang tu tapi hampa tak bgtau ? 

sebelum kita masuk tido , sayaa nak update la blog saya yang tak secomel blog mereka2 di luar sana ;) 

salam ramadhan semua . assalamualaikum ;) yg atas tu hanya mukadimah . hehee . hampa pernah rasa semua tu ka ? aku pun pernah . lumrah bagi manusia ntok rasa semua tu . nama pun kehidupan . macam2 jenis corak , ragam manusia yang akan kita lihat . semakin lama kita dekat dunia ALLAH neh , semakin banyak contoh , warna , corak serta ragam manusia yg dapat kita lihat ;) 

pernah hampa pikir kenapa ALLAH bagi ujian kat kita dan kita tak mampu handle semua ujian tu ? kita kena tahu , setiap yang berlaku dalam kehidupan kita semuanya ujian . ALLAH swt akan selalu menguji kita ntok melihat tahap kesabaran hamba2 Nya . jujur la saya cakap kan . saya pun manusia yg lemah dan tidak mempunyai kesabaran yg tinggi .

oleh sebab itu , jika saya ada sebarang masalah , saya lebih suka menangis dari face to face dengan insan tersebut dan memaki hamun beliau . ohhh , saya tak minat semua tu sangat2 ==' kadang2 sampai kan org2 luar kata yg saya neh terlalu cengeng sebab hanya reti teriak sahaja . to mereka2 di luar sana , lebih baik saya teriak dari saya membebankan masalah2 saya kepada hampa bukan ? sweetnya saya . hahaa :D bila saya rasa nak cerita masalah saya kat hampa baru saya akan membuka mulut saya dan meringankan diri untuk bercerita walaupun saya tak pernah masuk petandingan becerita masa kecik :D

ingat yea kengkawan , sehappy dan sego lucky mana pun membe2 hampa , beliau ada hati dan perasaan juga ;) kalau menegur biarlah dengan cara yg betul , kalau nak melawak pun biarlah kena situasinya . kalau nak bermain pun biarlha kena tempatnya ;) baru persahabatan akan sentiasa indah selamanya ;) hikk =='

entry saya pada malam yang hening neh tiada kaitan bagi mereka yang masih hidup mahupun yang sudah pergi meninggalkan kita . hanya sekadar mengarang seuatu yg terlintas di otak kecil sayaa ; hehee .

p/s : jalani ibadah puas baik2 tau . jangan tinggal-2 ;) assalamualaikum ;) 

kami gila novel ==' sanggup tak makan sanggup tak tido '_


assalamualaikum ;) sini2 , sayaa nak habaq mai kat hampa antara novel2 yang sayaa suka gila ;) saya boleh baca novel2 neh berulang ulang kali tapi sayangnya novel tersebut tiada lagi bersama saya . sayaa mula minat menelaah novel2 neh sejak saya habis PMR ;) kan time tu takde class dah . free jea kan . so aktiviti bertukar tukar novel berlaku di antara pelajar lelaki dan juga perempuan ;)

masa saya muda2 dulu , saya akan baca novel sampai ke tengah malam . dan apabila buka mata ntok keesokan paginya , saya akan sambung membaca sehinggalah ke muka surat yg terakhir . kemudian barulah saya bangun , mandi , makan serta melakukan aktiviti2 yang boleh diterima akal ;) for sure , sayaa akan habiskan setiap novel yang saya baca dalam masa satu hari tanpa kompromi ! =='

first novel serta sinopsis nya :
Fatin Nabilah gadis sederhana yang jauh dari kehidupan sosial. Pelajaran adalah tunggak utama dalam hidupnya. Dia juga berpegang teguh pada prinsip; lelaki pertama yang keluar dengannya akan dipastikan menjadi suaminya.
Perkenalannya dengan Azril Adam, teman sekampus telah menerbitkan bibit-bibit cinta yang tidak diduga. Azril menjadi lelaki pertama yang berjaya mencuri hatinya. Kehadiran lelaki itu membuatkan hidupnya semakin ceria. Malah, dia redha menerima sikap panas baran Azril yang sering menyakiti hatinya atas prinsipnya bahawa lelaki itulah bakal teman hidupnya!
Perkahwinan yang dibina ibarat retak menanti belah. Tidak tahu di mana silap, Fatin sering menjadi mangsa cemuhan Azril. Akhirnya, Fatin terpaksa akur bahawa prinsipnya itu harus dicampak jauh. Azril ditinggalkan setelah menjadi saksi pernikahan kedua suaminya dengan Nadira. Fatin pergi bersama dua anaknya dengan hati yang terluka.
Cinta pertama memang indah. Tapi tidak bermakna cinta yang datang selepas itu, tidak sehebat cinta pertama. Kehadiran Fazil yang begitu setia, disambut baik oleh Fatin. Biarpun penantian itu satu penyeksaan, tapi jika yang diidamkan akhirnya menjadi nyata, dia rela menunggu biarpun beribu tahun.
Akhirnya, sauh kasih Fatin berlabuh jua. Kali ini di pelabuhan cinta Fazil. Semoga kesetiaan Fazil tetap utuh selamanya, biarpun badai sentiasa bergelora. 

 


Thursday, 4 August 2011

PJX kesayangan beliau :D

sedang enak mengambil angin di pangkin yang berdekatan dengan rumah banglo dua tingkat milik sajen abd wahab , tetiba jari2 runcing bersaiz 16 pemilik blog neh terasa seperti mahu menekan keyboard yg terdapat di ruang tamu rumahnya . tak sanggup rasanya beliau membiarkan laptop kesayangan yang berwarna hitam ini terbiar di atas meja tanpa ada sesiapa yang menyentuhnya .




dengan hati yang penuh keriangan , beliau masuk ke rumah tersebut dan membuka laptop tersebut tanpa melihat kiri kanan mahupun keadaan sekeliling . sepertinya pemilik blog ini tidak tahu bahawa beliau akan dimarahi oleh Puan Zailina . disebabkan kecekalan hati dan kesabaran yang tidak berapa tinggi , beliau gagahi jua ntok menekan nekan keyboard ini dan menulis blog beliau tanpa memikirkan angin dari kipas yang berpusing menampar lembut rambut beliau sehingga ke pipi =='

tepat jam 6 pagi waktu malaysia , pemilik blog ini , bangun serta menyiapkan diri ntok ke sekolah . dengan penuh kemalasan beliau bangun dari katilnya yg bersaiz bujang , beliau memulas tombol pintu dengan tidak bermaya lalu mengambil tuala putih miliknya dan membiarkan diri di telan oleh bilik air rumahnya . setelah selesai membersihkan diri , beliau keluar dari rumah banglo berwarna putih tepat jam 7.20 waktu malaysia dan memanaskan enjin PJX milik beliau . sementara menunggu enjin di panaskan , sempat juga beliau mengeluh di sisi kenderaannya sekali dua .

tibanya di sekolah serba hijau , beliau meletak kan PJX beliau di sebelah kenderaan milik gadis kecil molek atau lebih dikenali sebagai Ckin ;) lalu beliau melalui detik2 di sekola bersama teman temannya dengan kegembiraan serta gelak tawa yang tiada hentinya . gembira sungguh rasa hati apabila beliau melayan kerenah temannya di sekolah . beliau tahu , mungkin tahun ini adalah tahun akhir bagi beliau ntok begembira dengan teman sekelas :) sebelum beliau kembali ke rumah beliau , beliau telah menghadiri satu kelas tasawwur islam bersama ustaz beliau pemilik kenderaan lavina ;)

kebetulan , kelas harini telah mengadakan gerak gempur . beliau sempat menepuk dahi sebelum menerima kertas soalan yang dihulurkan oleh ustaz tersebut . banyak sungguh soalan yg diutarakan di atas kertas yang bercetak dan bersaiz A4==' *habislah , aku . masakk* . detikk hati beliau tanpa mengeluarkan apa2 bunyi ;)

sepanjang perjalanan pulang , perasaan beliau bercampur baur dek kerana gerak gempur tadi . beliau tidak nafikan bahawa beliau telah meninggalkan bebarapa soalan oleh kerana tidak tahu jawapan nya . lengai betuii beliau :D walaubagaimanapun , jangan pandang kebelakang .

p/s : nampak tak ayat sayaa yang mcm apa lagi . penat mengarang . hahaa . moral of the story is , rajin2 la mengulangkaji pelajaran agar tidak menyesal di kemudian hari . hehee . asslamualaikum . thnx to awie , madet , yun , bigshow and jiran tersayang sebab merepek tentang perkahwinan , pak JAIK , aloq setaq , rumah dan sebagainya . hahaa ;D

Wednesday, 3 August 2011

hidayah shahril kata safee sali ngan amirul hadi monyet ? kojaqq =='

err , kasaq sangat ka tajuk entry saya nehh ? maaf yea kawan2 . tak sengaja . hehee ;) saya ada terbaca blog seseorang yg update tentang ada seorang makcik yang menggelarkan Safee sali dan Amirul Hadi sebagai monyett . tak patut okayy . takmau2 =='

tak baik tau makcik kata lagu tu kat pemain Malaysia . saya tahu la makcik orang Singapura tapi makcik cuba la jadi matang sikitt . makcik neh over la . dah tua tu buat la cara tua , makcik . ingat akhirat sama yea , makcik ;) tak salah bukan yang muda mengingatkan yg tua ;) rumah kata pergi , kubur kata mari tau . ingat tau , makcik ;)

makcik tersebut mengeluarkan kenyataan safee sali dan amirul hadi digelar monyet di laman sesawang twitter nya sendiri .makcik neh la . haih ! ingat dak masa harimau malaya menentang singapura baru2 neh . safee sali dan amirul hadi ada buat satu pergerakan yg serentak kan ntok menjaringkan gol ? makcik tersebut merupakan salah seorang isteri kepada pemain singapura sebabb tu beliau kata lagu tu . nampak sangatt beliau cari nahas .

makcik saja cari pasal la , makcik . makcik tau tak berapa ribu penyokong harimau malaya kat malaysia neh , makcik . satgi depa ajak makcik jumpa ngan depa satgi kott . mau ? ;p  naseb bek takleh nak repeat balik jea game singapura ngan harimau malaya . nasib baik jea sume tu , makcik . dah menang tu buat cara menang sudah la makcik . jangan la banyak bunyi yea , makcik . debik kang haa ;DD

p/s : ingin saya menegaskan di sini bahawa saya tak marah . saya sekadar mengata makcik tu . hehee . okay la , assalamualaikum ;)

salam ramadhan ketiga ;)

FOLIO PENDIDIKAN SENI VISUAL ;)

salam ramadhan ketiga semua . saya kepenatan sedikit harini sehingga hati saya terdetik ntok membuka puasa . tapiiii . alhamdulillah , saya tak jadi berbuka disebabkan nasihat yg telah diberikan oleh ENCIK SAYANG dan PUAN ZAILINA ;)

apa yang memenatkan ? penat dalam menyiapkan folio seni kerja kursus yang harus dihantar pada esok hari dan harini . disebabkan saya malas nak pikiaq lagi pasal folio tersebut so saya siapkan juga harini dan hantar pun harini . bangga bukan ? otak saya pun dah free . sehinggakan PUAN ZAILINA pun agak marah bila melihat puteri tunggal beliau asyik mengadap folio seni jea without study apa-2 subject sedangkan trial tinggal lagi berapa hari .

nak buat cemana PUAN ZAILINA syg . folio seni neh pun ntok SPM sayaa jugak . so haruslah saya siapkan bukan . detik saya dalam hati ;) nampak sangat beliau terlalu risaukan sayaa . omgieee . iloveyou mum ;p nasib baik la cikgu2 harini memahami bahawa saya dan anak buah saya sibuk menyiapkan folio ini sehinggakan mereka memberi ruang ntok kami ;) sayang cikgu2 semua ;) hampa ada ka cikgu2 mcm neh ? takdeee ;p

balik skola tadi , PUAN ZAILINA sudah berletiaq kat sayaa kerana mengadap laptop sahaja kerja sayaa , saya hanya mahu release tension sebentar sahaja tapi beliau tak berapa nak paham , tak apa la kan . hukk ==' mana boleh saya nak salahkan beliau bukan . beliau menegur ntok kebaikan saya jugakk ;)

pesanan ntok kawan : tolong jangan buat muka ngan saya . saya tahu saya takde buat salah ngan awak langsung . awak saja nak tunjuk muka tak puas hati kan ? debikk kang ha . awak saja menguji keimanan serta kesabaran saya tahu ? ==' takmau la cemtu ;p okay ? saya tak suka nak marah awak depan2 sebab saya malaih nak buat org sakit hati so tolong jaga perangai awak yea ? ;) terimakaseh ;)

p/s : just beberapa jam jea lagi nak berbuka . sabaq tau semua . sayang hampaa ;) thnx readers ;) assalamualaikum ;)

Monday, 1 August 2011

berjaya !

dia : salam , selamat berpuasa ;-)
saya : selamat berpuasa jugak . puasa molek2 okay ;) 

gembira nak mampuih dapat msg lagu tu . hehe . at least aku tau dia ingat kat membe dye neh lagi . syukur-2 ;) hikkhik -

assalamualaikum . salam ramadhan . rajin benor aku update blog sekarang neh . pulun sungguh :DD alhamdulillah , aku berjaya sempurnakan puasa aku harini tanpa banyak dugaan . nampaknya ALLAH permudahkan segala urusan aku ;)

aku berjaya . hampa ? mesti berjaya jugak kan ? sila bangga dengan diri sendiri :) dugaan puasa aku akan teruji bila tibanya waktu skola . time tu la nak rasa penat teruk , dahaga nak mampuih la apa la kan . time tu kesabaran juga diuji tanpa mengira masa . walaupun syaitan dah kena ikat di pokok2 tapi disebabkan kesabaran teruji , terasa seperti syaitan ada . haha :D

setelah empat hari bercuti , akhirnya aku kena menapak di sekola semula ntok sambung pembelajaran yg masih belum habis . bila nak habis sekolah pun taktau la . penat dah rasa . bukan sengaja nak mengeluh tapi hampa mesti rasa apa yg aku rasa kan . alhamdulillah la , tahun neh tahun akhir aku bersekolah .

to ENCIK SAYANG ; saya minta maaf kalau saya buat perangai or tertacing lebih dengan awak . maybe sebab saya tension dengan folio , dengan trial lagi . maybe saya perlukan ruang ntok berpikir secara baik .otak saya ligat ntok buat semua benda . masa ntok saya pun tak banyak . angin saya pun tak berapa baik . harap sangat awak paham yea . tak ada niat nak buat awak sakit hati okay . sayang awak cemane pun . hm =='

p/s : trial around the corner . sedikit gelabah , tapi masih boleh handle dengan baik . huu . assalamualaikum =='