Tuesday, 28 June 2011

hari kejohanan SMKJ kali ke 20 ;)

bila bertalu rentak di kalbu ,, hasrat yg tersirat semakin ku buru ,, bila bergema laungan gempita harapan bernyala nadi ku berganda ,, gemuruh jiwa semangat membara dari puncak ingin ke angkasa ,, berkalungkan bintang berkelipan ,, menyerlah jauh dari yg biasa ,, ungkapan ini bukan sekadar bermimpi ,, segalanya pasti akan terbukti nanti ,, :DD

assalamualaikum semuaaaa ;) ahkak kembali lagi okay ,, hampa suka ke tak ka ,, ada ahkak kesah ? takdeeeeeeee doe :DD semangat tak tgk aku harini ? semangat kan ? kan ? tggu lagi tak semangatt ,, again and again ,, piala kejohanan dijulang oleh rumah TOK JANGGUT a.k.a KUNING ;) ahh ,, mak bangga nyahh ,, walaupun aku tak sumbang banyak bagi umah kuning tapi kehadiran aku dah cukup bermakna kerana aku la tukang sorak bagi peserta2 yg masuk acara tuu ,, apa yg penting ? semangattt ! :DD

nak kata aku gedik la tu duk tepekik pekik kat padang bagai kan ? nyah ,, mulut kau jaga sikitt ,, aku terpekik ntok bagi semangat kesukanan kat depa ,, kami 1MALAYSIA ,, :DD sanggup aku berpanas dan meghitamkan lagi kulit aku yg mmg hitam neh ntok depa ,, papepun ,, tahniah buat pemenang2 terutama pemenang umah TOK JANGGUT ,, TOK BUKAN SEBARANG TOK :DD

boleh gagah meriah la jgak sukan kali neh ,, tapi 4 or 3 tahun lepas lebih meriah hari sukannya ,, rendu zaman muda2 dluk ,, tetamu pun tak ramai ,, biasa2 saja ,, errk =_= tahniah juga dekat kawan2 aku yg sanggup masuk kawad fo the last year mereka di sini (SMKJ) ;) terbaikkk ;)) sayangs hampa <3 sat nak kasi hampa usha sikit gambaq yg aku dapat dari pelajar SMKJ ;) 





gambaq pertama : kawad kaki bagi umah tok janggut ,, nampak tak abg lebah tu ? comei kan ? hahaa :DD
gambaq kedua : time neh aku tak sure apa yg depa tgk ,, rasanya depa tgk persembahan tekwando ;) tekwando best :DD
gambaq ketiga :  kawad kaki bagi budak2 khas ,, semangat depa berkawad ;))
gambaq ketiga : usha yg pegang bunga mangga kat hujung blah sana tu ,, hot stuff aku kott ,, ayu :) hehee ,, lawa dye ;)) dan lawa jgak maskot umah hijua ,, meghelippp ;D
gambaq keempat :budak2 ngan ready nak mula acara yg menggunakan kaki ,, maksudnya acara lari2 ;)
gambaq kelima : kawad kaki PBSM ,, hm ,, boleh la walaupun agak kecewa sedikitt =_=
gambaq keenam : acara ntok budak2 pendidikan khas dan hotstuff ayu ngan wanie pun terlibat ntok bagi sokongan ;)
gambaq ketujuh : adek2 tekwando dan sir rosnan mereka ,, etty terbaikk , you do so well today ,, memang hebat la hang bagi pecah kayu tuu ,, ;) girl power !
gambaq kelapan : tu abg bombeee yg dipanggil bigshow ,, semangat giteww masa depa buat acara tarik tali ,, yg sedihnya ,, acara tarik tali menang kat umah merah =_= untung la depa ada big boss ,, huk :D
gambaq kesembilan :  budak2 duk tgk umah mana menang ,, terjerit jerit :D

p/s : dah la tu kan ,, assalamualaikum ;)

















Monday, 27 June 2011

hari sukan SMKJ kali ke 20 ;)

assalamualaikum warahmatullah ;) hye korangssss ;p tetiba hati aku dijentik ntok menulis entry walaupun idea tak banyak seperti yg ada dalam kepala hotak hampa dan blogger2 yg lain ,,  huk ;) harini happy2 saja ,, boring pun ada ,, sebab arini ada raptai sukan jea kat skolah ,, duk kat padang and tgk jea depa ,,

hm ,, tahun akhir aku neh aku masuk aktiviti ATS (acara tgk sahaja) ntok hari sukan esokk ,,mula2 aku plan tamau mai sekolah hari sukan neh ,, tapi disebabkan hotstuff2 aku masuk kawad bagai ,, so aku akan pergi ntok support mereka2 tersebut ,, ayu : pegang bunga mangga ,, nadea : kawad KRS ,, awie : kawad umah hijau tinggal aku , waniey ,, ckin jea duk saja ,, hhaa :D

esok hari sukan ntok SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN JUNJONG kali ke 20 ,, alhamdulillah ,, dah 2o tahun sekola neh menapak dengan megahnya di atas bukit yg menghijau dan indahh ,, 5 tahun aku kat skola neh pun dah byk pengalaman indah dan buruk ,, kebanyakkannya indah2 belaka la ,, kat skola neh la aku dapat agama A ntok PMR ,, semua neh berkat ustazah KHAJAR ,, sumpah , aku takkan penah lupa jasa ustazah neh ,, sangat la penyabaq orgnya ,,

kat skola neh jugak la aku men pusing satu skola sbb nak lari dari ENCIK H yg saja nak dtg tgk sukan kat skola aku yg aku taktau dari ceruk mana dye datang ,, tetiba budak2 class kata ,, ENCIK H ada kat bawah ,, kenangan wehh ;)) terima kaseh ENCIK H ;) dan kerana ENCIK H la aku menyorok dlm tandas =_=

dekat skola neh jugak la aku berjinak jinak dengan jawatan penolong bagi dua tahun berturut turut ,, terima kaseh kepada mereka yg mengundi saya :DD kat skola neh jugak la aku bekawan dgn mereka2 yg sgt unik dan mempunyai pemikiran yg kreatif dan lawakk ,, tak sangka tahun neh last aku kat skola neh ,, sedih ;(

kat skola neh la aku dapat junior yg sangat sportingg ,, malangnya tahun akhir aku neh la depa nak sporting pun ,, masa 2 or 3 tahun yg lepas takmau pulak hampa sporting mcm sekarang nehh ,, nanti aku rendu hampa cena weh ? ;(( nanti aku mesti rendu nak dengaq hampa panggil aku *kak ya* ,, *kak ya comeii la harini * ,, *kak rambut cantik* ,, *kak belog akak yg satu lagi tu sedih la ,, sampai nak menanges* ,, aku sangat terharu ngan depa2 nehh ,,

p/s : buat junior SMKJ yg salu senyum2 ,, teguq kak kat skola tu ,, terima kaseh naa ,, hampa mmg kenangan terindah ,, dan terbaikk ,, buat junior and seniorr yg menyombong tuu ,, hampa boleh blah , tak luak pun aku nak tgk hampa ,, *kasaq* ,, semoga ari sukan esok bejalan ngan lancarnyaa ,, amin ! ;)) assalamualaikum ;)

Sunday, 26 June 2011

jumpa Capital A :))

assalamualikum ! apa yg berlaku arini ? hm ,, takde apa sangat melainkan aku jmpe Capital A ,, hm ,, arini balik skola then p lepak2 jup makan laksa ngan budak2 kelas ,, pastu kan ,, tepon bunyi then naik satu nama neh ,, *milo* ;)) dengan penuh kehairanan ,, aku pun angkat la kan ,, cangakk lagii ,, excited punya pasaii ,, aku bagi salam penuh kat dyee ,, hahaa ,, aku kenal Capital A neh dalam fesbuk and budak Teknik Kulim ;) dekat sgt ngan aku :DD

pastu kan , kan , dye kata dye ada kat kulim neh ,, nak jmpe takk ? dalam hati aku duk kata ,, *alaaaa ,, aku nga lepak neh ,, nak jmpe cena* hmm ;)  pastu kan , kan , aku kata nanti aku btau len nak jmpe ke takk ,, sepanjang otw balik tu aku pun pikiaq la nak jmpe ke dakk ,, aku lebih kepada segan sebenaqnya ,, nama pun perempuan kan ,,

kebetulan harini aku merancang nak p study kat tasik kulim ,, aku p sowg2 jea la ,, tak bwk hot stuff pun ,, hukk =_+ then aku kata kat dye ,, aku nak study ,, kalau nak mai jmpe aku kat sini ,, dye pun mai la ngan membe2 dye ,, seram sejuk aku rasa masa jmpe dye ,, aku penah rasa perasaan yg sama setahun yg lalu ,, seram sejukk ,, sakit perutt and bla2 :D setahun yg lalu masa aku jmpe ENCIK H ,, dekat tempat yg sama ,, argh ! kenangan teruk kott kat sana ;((

 tadaaaa , neh la Capital A ,, hahaa ,, thnx ncik asyraf sebab spent your time ntok jmpe saya :D

tak lama pun kami jmpe ,, mana boleh jmpe lama2 ,, aku nak study lagii kan ,, hehee lepas gelak2 ,, sembang2 ,, pandang2 ,, dye pun nak blah ,, ada hal katanya ,, btw ,, anda seperti ex saya yg pertama dlukk ,, hahaaa ;D raya t kita jmpe len okay ,, ;)

p/S : hari ni lebih baik dari semalam ;) assalamualaikum ;)

Saturday, 25 June 2011

sikit2 lama2 jadi bukitt ;))

assalamualikum warahmatullah ! kabare semua ? sehad2 belaka ,, aku pun sehad sokmo ,, alhamdulillah ,, arini aku dapat menjalani kehidupan dengan baikk ,, syukurr2 ,, takde cacat cela ntok aktiviti aku arini melainkan aku TERJUMPA dengan beberapa rakan2 fesbukk ,, siap bertentang mataa lagii tau :DD bukan tentang jea , kenyitt sekali :DD

oke ,, terjumpa membe2 fesbuk bukanlah satu kecacatan oke ,, satu kegembiraan kerana dapat juga bersua muka walaupun tidak dapat bersembang ;( seperti biasa ,, aku tak tahu nak update apa ,, sebab setakat neh takda apa yg interestingg ,, hm ,,

harini ,, aku p umah membe aku ,, kak dye kawen arini ,, selamat pengantin baru kak ARESHA AFINIE dan pasangannya mohd ZUBIR ;)) much happiness to last a lifetime ,,  you so sweet la dearr ,, mak aii ,, lawa gila kott beliau tadii ,, serba putih ,, ngan lesung pipitt lagii ,, ngan rambut yg lawa lagii ,, aku plak yg terpesona tgk beliau ,,  ke jinjang pelamin jugak pasangan neh ;)

best kan tgk org kawen ? dapat tgk jea la ,, belum sampai masa lagi aku nak kawen *gataii tahap tenuk* :D insyaallah lagi 7 tahun aku kawen la ,, hampa tggu la tauu ,, insyaallah ,, papepun aku kena bagi laluan abg aku kawen dluk then baru aku boleh follow ,, aku takmau langkah bendul ,, hahaa :D calon dah ada tapi bila langsungnya taktau la kan ,, ada jodoh ada la kan ,, semoga bahagia la abg aku ngan kak fadzilah ;) amin!

hm , depa dah bahagia ,, aku bila lagi ? calon pun takde ,, bayang2 calon pun mcm takde ,, tapi aku tak kesah ,, aku muda remajes lagii ,, study pun tak abeh lagii ,, keje pun tak dapatt lagii ,, kereta sendiri pun belum beli lagii ,, umah sendiri pun belum beli lagii ,, kejar cita2 dlukk ,, tu yg pentingg ,, kumpul duitt dlukk ,, kalau dah sampai seru ,, kawen jea la kan ,, hahaaa ,, kalau boleh bila aku dah kawen t aku ada duitt sendiri ,, takde la nak mengharap duit laki jea ,, mampuihh aa kiraa *kasaq* ,, kan ? kan ?

zaman era globalisasi neh ,, pempuan pun perlukan duitt walaupun dah berumahtangga ,, jangan la nak mengharapkan duit suami sangatt ,, buat la something yg boleh menjana pendapatan diri sendirii ,, gurl power ! kalau kita2 a.k.a kaum perempuan neh ada duitt ,, kalau laki mintak cerai ka apa ka ,, takde la kita nak kalut sangat kan pasal kewangan ,, sebab kita mampu nak sara diri sendirii ,, takde la sehelai sepinggang ,, walaupun suami akn bagi nafkah tiap2 bulann ,, tu pun kalau laki bagi nafkah ,, buatnya dye ada penyakitt kelupaan nak bagi nafkah ,, tak ke payah ,, kan ? kan ?  bnde kena pandai yea adek2 ,, akak2 sume ;)

aku cakap mcm aku dah kawen plakk ,, perhatian : AKU SANGAT MUDA LAGI KOT NAK BERUMAHTANGGA ;) terima kaseh ;)

p/s : majulah kewangan demi masa depan ,, :DD assalamualaikum ! entry neh takde kaitan bagi semua yg hidup ataupun yg mati ,, yg baik kita ambikk ,, yg buruk kita pinggirr ;)

Friday, 24 June 2011

berani kerana benar ,, takot kerana salah ;)

assalmualaikum ,, tengah2 malam neh aku nak update pasai ketidakberanian dalam diri sesetengah pihak ntok mencuba sesuatu yg baruu ,, oke ,, aku amek contoh tentang sesetengah gadis remajes mcm aku neh yg tak berapa kompiden nak try pakai shawl ala2 hana tajima ,, ala2 yuna and bla2 ,,

mula2 hampa pakai mmg rasa tak berani ,, and segan takott org kata tak lawa la ,, takot owg pandang pelik sampai bercantum dahi kan ,, hape la kan ,, but tu hanya persaan dalaman kita jea ,, padahal apa yg kita pikirkan tu tak sama ngan apa yg org luaq pikirkan ,, hampa paham ke neh ? hm  =_=

aku pun pakai gak shawl ala2 hana tajima nehh ,, and mmg aku tak penah nak menggayakan shawl2 aku sebelum neh ,, salunya aku lilit jea ,, simple ,, pastu aku mendapat azam baru yg membuak buak ,, so aku try something new ,, mula2 tu tak berani jugak tapi last2 aku chilex jea kuaq p mana2 pakai tudung tu sume ,, kata kunci kat sini *hampa kena berani bawak apa yg hampa pakai tuu,, and jgn pedulikan apa org nak kata kat kita nanti* ,, hak kita la kan nak pakai cemane pun ,, sebab kita tak penah kacau pun duit depa ,, kan ? kan ?

sometimes tu kuaq umah sampai owg kata *yuna* ,, alahaii , buta sgguh la kan sampai nak kata aku yuna ,, beza banyak kott ,, ahhaa ,, lantak la kan ,, yuna lawa lagi dari aku kott ,, kadang2 tu aku pakai shawl yg kaler terang2 supaya kalau aku hilang ,, membe2 senang nak cari ,, hahhaa ,, ada jugak kan manusia2 yg tak berani nak pakai kaler terang2? takott tak lawa la ,, hape la kan ? nvm ,, belum cuba belum tahu ,, yg hampa rasa tak lawa tu la ,, org akan pandang lawa ,, tak caye ? ada aku kesah ? takdeeeeee ;p

p/s : berani kerana benar ,, takot kerana salah , ada kena mengena ke ngan entry aku kali neh ? hm ,, ada la kott ,, ingat tau ,, yg hampa rasa tak lawa tu la owg akan nampak lawa ,, peace yaw ! assalamualaikum ;))

Thursday, 23 June 2011

tudung tu tak payah nak hana tajima sgt bole tak ?

whatefakkk ! hahaa , amek kau ,, ada plak admin yg buat page neh dalam fb *tudung tu tak payah nak hana tajima sgt bole tak ?* ,, cetek sgguh pemikiran mereka2 tersebutt ,, kesian ,,

bukan niat ntok memaki admin tersebutt tetapi open your mind sedikit la wahai manusia yg aku tak tahu namanya ,, oke ,, macam yg hampa tahu la kan ,, HANA TAJIMA neh ikon ntok wanita2 bertudungg ,, bagi aku la kan ,, bagi hampa taktau la ,, tak kesah pun aku ;p





salah ke kalau nak bertudung ala2 hana tajima neh ? salah ka ? habaq mai sat ,, selagi aurat tak terdedah ,, selagi tak melampau ,, aku rasa tak salah so kenapa nak pandang pelikk ? apa ? tak penah ke tgk owg pakai pelikk2 ckit ? tu la pemikiran org malaysia ,, pantang nampak bnde yg indah sikit mula la tak suka la , apa la ,, dunia2 ,,

neh ,, cheq nak habaq mai kat hampa ,, takkan org yg free hair jea boleh bergaya ,, boleh berfesyen ? apa ingat kami2 yg bertudung neh takleh nak bergaya ? kami pun ikot peredaran fesyen terkini ,, dah bnde tu lawa , tak salah kalau nak ikott ,, yg tak pakai tudung tu takmau plak hampa nak pandang pelik sampai kerutt kening2 sampai nak bercantum dahi kan ?

so ,, bukak la otak tu seluas dan sekembang yg boleh yea ,,  sory kalau terkasar ,, hehee ;) peace yaw !malaih nak cakap bnyk ,, cemuihh doe !

nah ! amek gambaq neh buat penenang hatii ,, hahaaa ,,



 p/s : assalamualaikum ! ;))

Wednesday, 22 June 2011

saat pembalasan ,,

assalamualaikum ,, apa yg aku nak balas2 arini ? aku just teringat kisah lama yg buat hati kecik aku neh bengkekk ,, makk aii ,, sabo jea la kan ,, aku malaih nak marah teruih ,, aku neh jenis pendam ,, so , aku neh kira manusia yg bahaya *evil* ,, takmau kawan ? ada aku kesahhh ? langsung tak oke !

itu yg kau nak kan ? kau nakkan perubahan dari aku ? tapi ,, kau ? tak aci la kan kalau aku jea yg berubah ,, kau pun kne berubah ,, berubah dari segi perangai kau baru kita bahagia ,, tak sangka kau buta ,, buta dalam segala hal ,, kau sangat pandai berkata kata ,, nama pun lelaki kan ,, dalam semua bnde yg kaum2 lelaki neh cter hanya 50% jea yg boleh kita caye ,, lelaki2 ,,

aku boleh buat apa yg kau nak tapi malangnya kau bukan lagi hak aku ,, so kenapa aku nak menyusahkan diri aku ntok sesorang yg bukan lagi menjadi hak aku ? bukan ke tu satu kerja yg sia2 dan tidak mendatangkan faedah langsung kepada diri aku ?  yea , dulu aku memang seorang yg bodo kerana sgt mudah mempercayai seseorang ,, senangnya hati perempuan aku dilenturkan dgn ayat2 keramat bodo kau ,, ahhaa :D

tapi syg ,, kebodohan tu hanya berlaku dulu kala jea ,, tidak lagi sekarangg ,, mungkin kerana aku dah mula matang dalam segala hal ,, aku dah mula boleh berpikir secara baik ,, terima kaseh la atas apa yg kau dah buat ntok aku ,, dannnnnnnnnn aku akan buktikan dekat engkau perubahan yg kau nak tu ,, dan bila dah sampai masa tu ,, kau akan menyesal sebab buat aku mcm tuu ,, sebab ALLAH tu maha adil ,, sekali kau buat mcm neh ,, berkali kali aku balas ,, bukannya aku nak habaq aku jahat ,, kau perlu dapat pembalasannya supaya kau tak membuat taik lagi dgn org2 lain kat luar sana ,,

bertaubatlah kau ,, jadi la sumone yg boleh dibanggakn , bukan seorang yg dikeji dan dipandang hina oleh semua pihakk ,,  moga kau akan jumpa jalan terbaik ntok hidup kau dan aku akan doakan kau bahagia dan sedaq diri kau ,, jangan lupa asal usul kau sudah la kan ,, yg paling best ,, one day ,, aku akan cari kau balik dan buat kau saket kepala mcm yg aku duk rasa sekarang ,, baik kan aku ? terima kaseh ;)

p/s : assalmualaikum ,, hormati org sekeliling dan jadi la sumone yg membahagiakan dan bukan menyakitkan ;))

Tuesday, 21 June 2011

arini saket , ada flu sikit2 and ada tanda2 mahu demam ,, suka gila ! bukan selalu aku nak demam , selalu saket tulang belkang la , pening kepala la ,, semua tu penyakit yg mencabar sikitt , demam and bla2 neh penyakitt ringan2 ,, hehee ,, mcm biasa , tiada yg best berlaku harini ,, suasana pun suam2 kuku sahaja ,, tapi maseh boleh senyum2 ;) tak tahu nak update apa sebenaqnya sebab sekarang neh agak tekanan dengan folio seni ,, omgieee =_= bila nak abeh taktau ,, blank ckitt bila cakap pasai folio ngan hasil yg perlu kita lukis atas cawan tuu ,,

oke , meh aku cter secara detail ,, tugasan yg aku pilih ntok folio neh number 8 kalau tak silap ,, ia berkaitan cawan ngan piring ,, nak buat helemet tapi mcm tak sesuai ,, mana nak curi helemet lagi kan ,, takkan nak beli yg baru ,, yg shining2 lagii ,, yg silauu lagi kan ,, rugi2 ,, so disebabkan jantina memihak kepada gadis , so kami budak2 perempuan neh pilih la cawan ngan piring ,,

apa yg kami kne buat atas cawan ngan piring tu ? macam biasa aku tanya so aku jawab la kan ,,  kami kena lukis corak flora dan fauna ,, lukis jea la apa yg hampa nak lukis pun kan ,, tak kesahhh ,, semalam p la beli cawan ngan piring tu , satu sett 6 hengget ,, murah la tu kan ?? hehee ;) lepas cikgu duk terang2 tu ,, baru harini aku dapat idea ,, haaaa , aku tau dah apa yg aku akan conteng kat cawan ngan piring aku nanti ,, waitt and see ,, seharian aku buat research pasai design2 yg hendak dilukis tu ,,

cikgu kata kalau boleh design tu biaq la simple dimple and tak susah ,, beliau takmau kami menyusahkan diri dgn melukis bnde2 yg susah ,, sebab beliau tahu tahap kemampuan kami semua ,, terima kaseh ENCIK ASRI ,, we loveyou oke ! ;)) aku menat bab2 lukis neh tapi sayangnya bakat takdeee ,, hampa adee ? to budak2 class : kalau tak suka ngan subjek seni tuu , tayah la banyak bunyii sangat ,, kadang2 nek rimaih aku dengaq ,, buat sudah ,, neh mulut lagi mau banyak cakap ,, tampaq kepala buta kott ,, kalau tak suka ,, awat tak drop masa kita isi borang SPM aritu ? huh ! ingat oke , yg cikgu tu tak penah paksa kita amek seni oke ,,



p/s : tak suka tara mana pun , buat yg terbaikk ,, sebab sume bnde neh ntok kejyaan SPM kita jugakk ,, buat ekot kemampuan oke ,, assalamualaikum ,, ;)

Sunday, 19 June 2011

saket ? what the fish ?

assalmualaikum semua  ,, jawab please , arini takde yg best berlaku melainkan p skola then tak blajaq sebab ada perjumpaan waris ,, and parents aku tak dapat datang sebab masing2 bekerjaa ;( xsuka tapi suka =_= masa nak mintak permission nak balik dari cikgu tadi then tetiba cikgu soh duduk and sembang sat ngan beliau , kami tak berbual kosong oke , berbual tentang result gua ,, dengaq pasai tu pun aku saket pale ,, migrain datang teruih tapi saja cover ,, hm ,,

pastu ada sesi soal jawab ngan cikgu ,, masyaallah , aku rasa nak blah jea dari situ ,, sebab aku nak teriak , please dun talktalk about my result anymore , please ;(

cikgu : iylia , kenapa result menurun ? iylia sakit ke ? cikgu tgk muka iylia tak bersemangat ? kenapa ? iylia ada masalah apa ? cuba bgtau cikgu ,, ada masalah ngan boyfriend ka ? cikgu tgk iylia jarang senyum2 ? (cikgu org ketiga yg tanya aku soalan yg sama )

saya :  dalam hati aku duk kata *kalau la aku boleh btau cikgu hal sebenaq sbb aku tak mampu tanggung sorg2* ,, dengan senyuman dan gelak tawa yg tak berapa nak mencuit hati aku jawab ,, saya tak sakit pun cikgu , kadang2 jea sakit kepala ,, tapi sejak dari dluk lagi ,, boyfriend ?saya takde boyfriend cikgu , sebelum neh jea ada , *jujur* pasai jarang senyum tu aku sedikit musykil ,, kadang2 bukan aku senyum jea , siap ketawa besau lagi ,, hmm  ;(

cikgu : kira sebelum neh ada boyfriend la ? dah berapa lama menyendiri ? *ayat tu aku kalih sedikit tapi maksud still sama*

saya : dengan gelak yg dibuat buat aku pun jawab ,, sebelum neh ada ,, baru sebulan menyendiri cikgu ,,

        SICK ???? ofkos no ! kenapa semua org perlu kata yg muka aku neh muka penyakit ? apa ? nak sgt ke tgk aku saket ?

aku dah tak sanggup dah aih , kalau boleh nak abeh skola neh cepat2 ckit , malas nak pikiaq dah , then nak p sambung blajaq jaoh2 ckitt ,, biaq tenang hidup aku =_= hm , aku tak marah cikgu2 sebab tanya soalan tu sume kat aku , aku terharu ada la , tapi kadang2 aku telebih emo , sebab apa taktau ,, selalu mcm tu ,, kalau nak dekat ngan exam besaq ckit jea (SPM) mesti tahap tekanan aku melampau dan melebihi had ,, masa PMR pun mcm tu ,, bila la bnde neh sume nak nyah dari hidup aku ,, 

p/s : aku tak suka kalau org buat something tanpa tanya aku dluk dan aku tak suka org uruskan hidup aku ,, xperlu kot nak cter sume masalah aku kat org ,, aku tau aku lemah ,, tapi aku boleh handle , aku tau sume owg nampak aku mcm pempuan yg sangat lemah ,, dalam lemah aku ada kekuatan ,, takkan kekuatan aku pun nak tunjuk kat hampa2 ? xperlu bukan ? cukup la kalau sekadar hampa jaga tepi kain hampa sendiri =_= hm , sabaq jea yg mampu ,, dalam kegembiraan ada tangisan yg tersembunyi ,, thnx to NORIDAYU and JAMRI JAKI sebab sudi jadi parents aku tadi ,, appreciate it ;) assalamualaikum ,,


AKU BUKAN NAK HABAQ KAT HAMPA YG AKU NEH SINGLE LA BODO ! aku nak cter apa yg terjadi tadi ,, ;)

Saturday, 18 June 2011

selamat hari bapa 2011 ;)

assalamualaikum , arini nak update pasai hari bapaa ;) selalu sambut hari ibu jea ,, tak adil la kan ? ayah pun berkorban ntok kita jugakk , beliau la yg nak bagi nafkah ntok bini and anak beranak beliau kan ,, susah payah beliau bangun awai2 pagi then p keje ,, pastu bila dapat gaji , kebanyakkannya gaji beliau diberikan kepada bini nya ntok kegunaan harian ,, kadang2 tu duit ntok dye bukannya mencukupi ntok beliau ,, tapi beliau takkan nak btau korang kan ? dye taknak family dye resau ,, bagi dye kalau dye tak makan takpe asalkn anak bini dye dapat makan ;) cer sekali ampa p tanya ayah ampa ,,

si anak : ayah ada cukup duit tak ntok kegunaan ayah ?
si ayah : cukup ;)

saya boleh janji yg dye takkan berterus terang dgn hampa , bukan niat dye ntok menipu tapi dye terpaksa =_= besarnya pengorbanan seorang ayah ;)  dan besar jugak pengorbanan si ibu ,, tak dapat kita nak balas jasa depa sepanjang hidup kita ,, mereka hanya nak lihat kita berjaya dan semua tu sudah cukup ntok depa ,, depa tak mintak pun anak2 bayaq balik apa yg depa dah bagi sepanjang hidup si anak ,,

SELAMAT HARI BAPA to ABD WAHAB BIN ABD MAJID ,, iloveyou so much ,, you are the best lha , sumpah ,, sangat baik dan tak suka marah anak2 , tu yg terbaik tentang sajen wahab neh ,, hahaa ,, yg syiok nya , beliau berdisiplin dan on time ,, pernah sekali tu kami nak p pertunangan sedare kami ,, kami neh dari pihak lelaki la ,, tggu punya tggu keluarga pihak lelaki ngan lelaki yg nak betunang tu pnya lah lambat , then dye kata *jum kita p dulu ,, lambat sangat depa tuu , janji pkol bape skg pkol bape * ,,

aku pun agak terkejut sebab kami mana tau umah tunang kawan tu then dye soh gerak dluk , tak ke gelabah bewakk ,, buatnya silap umah ,, rugi minyak jea kan , hahaa , so sape2 yg bakal jadi tunang aku ke , bakal suami aku ke , please be punctual ,, hahaa ,, *gedik tak hengat* ,, kalau polis tu polis jugak la kan ,,

papepun , selamat hari bapa yea to semua bapa2 yg ada kat malaysia neh ,, jadilah bapa terbaik macam bapa aku ,, *jangan jeles*

p/s : cukup la tu kan ,, nanti hampa sengal plak baca banyak2 ,, ehhee , btw , selamat hari bapa ntok ENCIK MURAD , ENCIK JAKI ,  ENCIK MD NOR , ENCIK SAIDIN dan ENCIK BARUDDIN ;) assalamualaikum semua ;)

Friday, 17 June 2011

angan2 cik sepet =_=

assalamualaikum semua , kalau tak jawab dosa kalau jawab syg ;) alhamdulillah , maseh ramai yg syg aku ,, first of all aku nak share aktiviti aku arini ,, nothing yg best , just biasa2 jea , kuaq ngan geng hot stuff (; then balik umah ,, tgk2 mak aku balik kampung ngan adeek2 so tinggal lah aku dan abg aku yg tersayang kat umah ,, cuti skola yg memboringkann ;( xsuka bak angg ;(

awk , awak ,, nak tau tak apa angan2 aku tu ? hahaa .. just angan2jea , taktau la jadi kenyataan ke dak ,, rasanya tak kott ,, ehhee ;) korang kenai NAJWA LATIF dak ? ANA RAFFALI ? depa neh diangkat sebagai artis from utube kan ? kan ? teringin nak jadi mcm depa ,, rakam , nyanyi , then upload ,, hahaa ,, mau2 ,, walaupun sore saya tak sesedap mana tapi tak salah kan nak mencuba ,, kan ? kan ? pastu sama2 la kita tgk bape ramai yg nak maki aku sbb sore aku tak sedap ,, ahhaa

one day aku nak try rakam lagu then upload kat utubee ,, huhu ,, saja syiokk la weh ;) tapi malangnya aku takde kehebatan men gitar mcm depa tuu ,, hukk ,, aku takde bakat pun bab2 men gitar nehh ,, bakat menyanyi tu ada la jgak sebab dluk pun mak aku menyanyi ,, kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kannn ? :DD *kisah betuii*

tadi aku bukak youtube then try search AJEK HASSAN ;) makk aii ,, sore dye best ,, mmg betuii2 ada sifat kelakian ,, hehee , betuahnya dye dapat kurniaan sore terbaik dari PENCIPTA ;) kalau la aku ada halkum mesti sore aku mcm dye ,, hahahaa :D *jangan jeles* bagi aku la kan sore dye terbaikk ,, bagi ampa taktau la kan ,, kalau ampa sekepala ngan aku ampa akan setuju ngan opinion aku :D give me ten ;) doakan la angan2 aku tu menjadi kenyataan naa , loveyouguys *gedik tahap tenuk*

p/s : kot2 la ada sape2 yg nak jadi pensupport aku untuk menghasilkan rakaman lagu neh ? hahaa , pape t koling2 naa ;D bye2 hampaa , assalamualaikum ,,

Thursday, 16 June 2011

hati berbunga bunga :D

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ! ,, sila jawab kalau rasa sayang kat aku ,, arini guna perkataan *aku* jea la eh ,, sebab bagi aku perkataan tu lebih selesa ,, hukk ;) walaupun mcm agak kasaq , ada aku kesah ? takdeeeeeeeeeeee ;p

aapa yg berbunga bunga sangatt hari jumaat yg indah neh ? aku tanya , aku jawab la kan ,, harini bersamaan 17 june 2011 adalah birhtday mereka2 yg aku syg dan kenaii ;) btw , HAPPY BIRTHDAY sygs2 sekalian ,, i loveyou okee ! ;)

tadaaaa , neh birthday gurl yg pertama ;) NORIDAYU BT MURAD , sweet seventeen ;) alhamdulillah , kawan aku neh dah cukup umuq ,, boleh amek lesen kete dah ,, hahaa :D
p/s : hope sgt ang happy ngan sape2 yg ang syg and happy ngan owg sekeliling ang termasuk aku ,, nanti kita celebrate birhtday ang tauu ;) andddd get well soon ,, mumuahx !

second one is SALSHABILLA Bt ZAHRI ;) happy birthday ca syg ,, iloveyouu ,, hehee , keep smiling and stay cute naa ,, kak harap ca happy ngan AZREEN KAZAMA ,, ecehh ,, hahaaa :D sweet sixteen , alhamdulillah dah cukup umuq adek aku sowg neh ,, boleh p amek lesen moto plakk ,, hehee ;)
p/s : sorry takde gamba ,, hukk ;)

oke , tu hanya mukadimah ,, hati aku berbunga bunga sebab arini aku dapat kol free ,, birthday aku ? bukan lah ,, so aku kol la sape2 yg aku nakk ,, then aku kol sowg mamat neh , aku ingat dye tak on phone but then aku miskol dapat plakk ,, maknanya dye on phone dyee ,, agak gembira + gediks ;) hhaa :D then dye soh kol so aku pun kol la ,, aku tak kedekut keditt ,, hehee ,, sembang punya sembang , macam2 cter yg tekuaq ;) alhamdulillah dye sehad kat sana ,,

arini dye dapat balik umah sebab dapat cuti dari pihak plkn ,, so aku agak gembira sebab dapat bersembang ngan dye and dapat tau dye dapat balikk ;) kalau rajin t aku jmpe ang naaa ;) insyaallah ,, walaupun aku dah segan nak jmpe ang ;(

p/s : k la , takat neh jea kott , jupgi nak kuaq ngan geng hot stuff kejapp ;) nak happy ngan depa ;) bye hampa , assalamualaikum ;)

sedih kott ;(

assalamualaikun warahmatullah ;( arini mood saya tak berapa nak stabil , sedih tahap dewa ,, masa dalam kelas tasawwur lagi saya dah nak teriakk ,, tapi saja tahan ayaq mata takott membe nampakk , al maklum la , kelas tasawwur kan cantum dua class sekaligus ,, ramai kott dalam kelas tuu , malu la kalau depa nampak ayaq mata perempuan saya turun tup tap tup tap ,, saya maseh ada perasaan malu =_+

since balik skola , hati jadi tak tenteram , kepala sakett , resah , gelisah , sedih yg teramat sgt ,, tuhan jea tahu ,, then masa nga mewangikan diri (mandi) terkeluar juga ayaq mata tanpa disengajakan ,, ya allah , sedih sgt rasa time tu ,, nanges sepuas puasnya , terlalu tension dengan situasi yg semakin sukar neh ,, tak sanggup nak handel semua neyh ;(

sebab apa saya teriak ? sebab ditinggalkan kekasih ka ? apa ka ? maaf la nuh ,, bab kekasih dah lama ditinggalkan ,, lebih kurang sebulan yg lalu ,, apa yg saya nak tekankan di sini , saya tk nanges disebabkan seseorang yg bertitle *kekasih* harini =_= saya sedih sebab result exam mid year saya ,, teruk sgtt ,, siyes saya tak paham mcm mana boleh jadi teruk mcm neh ,, betambah sedih bila tgk muka cikgu2 yg kecewa ngan result2 kami semua ,, cikgu , sorry ;( tadi masa tasawwur , ustaz plak tanya,

ustaz SABRI ; iylia , kenapa result boleh menurun sampai mcm neh ? do something ,,
saya : ustaz , bukan result neh saja yg menurun , hampir kesemua result saya menurun ,, *sedikitt jujur*

siyes , saya sgt terharu bila cikgu2 ambik berat pasal saya ,, lepas jea ustaz tnya cemtu , air mata nak turun , aku tak mintak pun sume neh ,, then , ustaz ada luahkan perasaan kecewa dye to all students dalam kelas tu sebab result tasawwur sgt terukk ,, ustaz , kami bukannya tak sedaq diri , kami sedaq ustaz , kami dah buat setakat yg mampu ;( tapii ,, hanya tu yg kami mampu dapatkan ,, sory ;( dua masa ustaz kasi motivasi and kesedaran kat kami ,, semua senyap , langsung tak cakap apa2 ,, nampak sgt kami dah kecewakan dye dan semua cikgu2 lain :(

saya betambah tension bila pikirkan trial hanya lagi sebulan lebih ,, then SPM ,, ya allah , tak lama jea lagii ,, aku rasa aku jea kott terasa ketensionannya bila nak hampir2 ngan SPM neh , maybe laa ,, aku rasa aku ngan membe2 kne mula berubah dan menjadi lebih serius dalam segala hal ,, aku taknak tgk muka kecewa cikgu2 lagi ,, tak sanggup ,, rasa bersalah yg teramat sgt ,, bukannya aku nak belagak baikk , tapi bila dah timbul kesedaran sikitt ,,hmapa akan rasa apa yg aku rasa ,,

harap sgt2 , sume SPM candidates terutamanya students SMKJ , dapat buat yg terbaik dan dapat berikan kegembiraan kat cikgu2 ,, sikit pun jadi la =_= do the best guys ;) insyaallah , kita dah berjanji ngan allah , so study smart to make everyone proud ;)

p/s : to USTAZ SABRI , CIKGU ASHIKIN , CIKGU YATI , CIKGU ROHANI , USTAZAH HUSNA , CIKGU ASRI , PUAN PUVANA , PUAN DALILAH and MADAM KHIARANI , please doakan kami semua =_= bye hampa , assalamualaikum ;(

Wednesday, 15 June 2011

saja syiokk2 ;)

assalamaulaikum ,, sila jawab , jangan duk buat bodo plakk , tunjuk sikit yg hampa tu pandaii ,, hehee ;) saya boring sebenaqnya tapi saya nak update blog jugak tengah2 malam yg dingin ini , huk ;) skema ? kesah ka ? *kasaq* oke lha , everyday , saya mesti usha blog sendiri tak kira waktu , kalau saya nak bukak , saya bukak la kan ;) ekot tahap kerajinan ;)

masa tgh bukak tu , saja la saya nak baca balik entry2 yg tak berapa nak busuk saya selama neh ,, apa yg dapat saya lihat , hasil penulisan saya tak cukup baik dan belum cukup kasaqq ;DD im still new kot dalam bidang2 memblog dan di blog neh , so terang2 la tak bape nak matang hasil penulisan2 tersebut , dimaafkan ? mekaseh ;)

but saya sure , sikit2 lama2 jadi bukit ,, maksud saya ,, awai2 mmg la mcm neh , bila dah setahun dua insyaallah penulisan saya akan menjadi lebih matang dan dapat dibanggakan oleh pihak2 luarr , hukk , siyes bak ang , saya sgt2 la tak terer dalam mengeditt blog neh , edit header ke apa ka ,, mmg tak terer , teringin juga nak ada blog comeyy2 , ala2 gegurl giteww ,, then background kaler pinky2 ,, ada katun2 ,, comeyy wehh , dukacitanya , saya maseh belum arif ntok mengedit neh ;(

tadi pun ,, saya cuba2 la jugak edit background belog neh , dan dapat la beberapa comment yg tak membina dari adek tersayangg ,, hahaa ,, maap weyh ;) antara commentnya :

tak lawa la ,,
susah nak baca la ,,
gambaq yg sebelum neh lagi lawa ,,

ah , banyak sgguh comment kau , p tdoq sana :D tapi saya ambik jugak comment2 tak membina dari adek saya tuu ,, sebab bagi saya budak2 tak reti membohongg ;) so apa yg depa cakap tu mungkin ada betuinyaa ;) mekaseh la aqmal haikal ;p

tadi saya blogwalking , then terserempak dgn satu blog neh ,, comey belognya dan comeyy jugak ownernya ;) minah neh ati kering sikit but penulisan dye syiokk ,, ala2 gengster manje gituu ,, hahaa ,, nice blog KECHIK ;) buat mcm kechik neh usha blog aku ,, *saja syiokk sendiri* btw , tahniah for me kerana sanggup meneruskan perjuangan dalam bidang alah neh :DD

p/s : cuba sesuatau yg baru tak salah kan ? atleast you will get pengalaman ,, sory la , saya tak terer english :D k la , bye , see you next time ,, insyaallah kalau umuq panjang ;) assalamualaikum ;)

Tuesday, 14 June 2011

awak !

assalamualaikum ,, arini aku update dua entry sebab aku agak kepanasan hati ,, sikit saja , tak banyak ;) entry kali neh nak melayan perasaan ckit dan ingin share apa yg suka dan apa yg saya tak suka ;) first , saya agak tersentap dgn beberapa pihak ;)

situasi pertama : kenapa bila kita rapat dgn sesorang lelaki terutamanya di sekolah la kan , pasti akan ada mulut yg mengatakan depa tu couple ? apa yg cetek sgt pemikiran org2 tersebut ? jenuh la kalau lelaki ngan perempuan kalau rapat ckit dah kata couple la , awek la , hape la ,, takleh nak berkawan langsung la kalau cemtu ,, sometimes dalam persahabatan , kita maseh memerlukan lelaki ! ,, baik masuk skola convent jea , sume perempuan , takyah nak ada lelaki ,,

situasi kedua : agak bengkekk bila someone tu dah lupakan kita ,, lebih tepatt dah lupa membe ,, aku tak kisah sebenaqnya kalau kau nak lupakan aku pun sebab maseh ada ramai yg boleh aku buat kawan ,, lumrah idup kalau ada org yg taknak ingat kat kita ,, bak kata topik sygs ,, NVM ;p

situasi ketiga : agak sedih bila owg tu buat dunno kat aku ,, kalau kau nak buat cemtu kat aku boleh ,, sebab aku pun boleh buat apa yg kau buat tu cuma aku takmau ,, sebab aku maseh ada iman ;) alhamdulillah ,,

situasi keempat : tolong faham aku kalau kau nak aku faham kau ;) simple kan ? kalau aku dah explain dari awai tapi kau tak faham jugak ,, tu bukan lagi masalah aku naa ;) sebab aku tak bape nak suka membebankan pikiran aku ;) aku neh bukannya sehad sgt , mati awai kang susah plakk , hukk =_=

yg tu jea la kot kan ,, yg penting jgn buat aku terasa hati yea , sebab aku tak suka ,, bukan aku jea tak suka rasanya ,, sume org pun tak ske ,, saya bukan jenis serbu teruih kalau awk buat saya terasa tapi awk akan dapat akibatnya nanti *jahat*

p/s : bye sume ,, assalamualaikum ,,

sygs cikgu ketat2 (bengkekkk)

assalamualaikum hampa , bersua kita kembali walaupun tidak bertentang muka ;D * betui ka ayat aku * oke , as budak skola , aku kena la bngun awai kan ? nak mandi apa sume , then p skola sbb nak mengadap cikgu2 tercinta dan tersayangggggg ;) arini aku rasa agak liat ntok ke skola ,, bangun pun lambatt , pasepa taktau la kan ,, sebelum aku p skola , aku p ambik adek aku dluk then p skola together ,, 

sampai2 kat skola kan , aku tgk depan pagaq skola punya la ramai owg , da la kepala brain aku neh dah blur sebab aku tatau apa yg berlaku ,, gua ingat JPJ ,, ketaq gak aa ,, hahaa ,, aku ada lesen oke , jgn duk pikiaq bukan2 :D depan pagaq tu aku tgk cikgu2 lelaki and pengetua duk buat comeii ,, bertambah blur aku ,, yg aku tak paham , awat depa2 parking moto kat luaq pagaq skola ? bederet plak tu ? 

dgn tak cerdiknya , aku pun join la depa parking moto kat luaq (depan pagaq skola) , mana la tau kott2 pihak skola buat HARI PARKING MOTO KAT LUAQ SEKOLAH ,, mana la nak tau kan ,, kita bukan tuhan , lepas aku turun dari PJX aku , aku tanya abg PRA U (faiz) ,,
cik sepet : awat parking moto kat luaq ?
abg faiz : pelajar2 yg takde sticker skola takleh parking kat atas ,,
cik sepet : huh ? &*&**&%$%Y (mencarutt)

sampai ati cikgu nak tahan moto kami kat luaq skola , cemana kalau moto kne curikk ? cemana kalau kucing yg nokharomm menenggek kat moto kami ? cemane kalau ujan satgi ? cemana kalau helmet kami kne curikk ? takkan nak pakai buah kelapa kat ataih kepala kott ,, kesian kott ,, hukk ,, yg membara budak2 yg dapat parking kat dalam skola tu boleh duk buat muka bangga sbb dapat parking kat atas ,, celaka ,, hahaa :D patot la aku tgk membe aku balik umah ,, sbb tak dapat parking dalam skola ,, haih ! 

setelah tu aku bertekad dengan jitunya ,, nek ke bilik guru dan beli sticker tuu ,, tak sanggup kott nak biaq PJX kat luaq ,, aku syg moto la , bodo ,, punca sgguh ! sambil otw nak nek tu berbakul jugak la aku menambah dosa yg sikitt nehh ,, tanda tak puaih hatii ,, hehe ,, nak beli sticker tu pun kne RM 2 hengget malaysia ,, moto punya pasaii , aku pun beli la ,, sat nak tunjukk gambaq sticker yg dibanggakan tuu ,,

neh la bnde alah tuu ,, pasnie sume tawu la aku neh budak skola mana ,, adehh =_= tiada lagi rahsiaaa ;( nampak apa yg depa tulih tu ? PROGRAM SEKOLAH SELAMAT ,, act , depa nak make sure budak skola neh selamat ,, selamat dari segi apa pun taktau la kan , jgn tanya aku , p tanya pihak skola naa ;)


p/s : takat neh jea kott ,, papepun , thnx cikgu =_= hukkkkk ;p mmg sygggggggg cikgu kewtat2 ,, :D assalamualaikum ,,

Sunday, 12 June 2011

kepenatan , kegembiraan di TERNGGANU ;)

assalamualaikum semua ;) lama sudah tak update bnde alah nehh ,, akhirnya arini dapat jgak update ,, oke , guys , kemana cik sepet dan keluarga p bercuti ? kejap eh ,


penat kott perjalanan dari KEDAH DARUL AMAN ke TERENGGANU DARUL IMAN ,, bape jam ntah perjalanan dye ,, sumpah penat plus saket kepala yg agak melampauu ,, saya p TERENGGANU dengan family dan sedare mare ,, ada tujuan kami p sana ,, ntok p wedding akak long kami kat sana ,, maklum la ,, husband dye org ganu kitee ;D siyes bak ang , family pihak lelaki sgt2 la baik walaupun agak tak bape paham apa yg depa cakap ;) keluarga pihak lelaki yg sediakn tempat tinggal ntok kami , makan , minum dan segala keperluan tapi tidak termasuk baju apa sume la kan ,, agak2 :D kami sume betolak ke sana pagi around pkol sepuluh la ,, dua biji kete , satu van sewa ;) van tu kami sewa dalam one hundred sumting ntok sehari ;) oke la tu kan ;) siyes mmg meriah gle trip nak p sana pun ,, kmi hanya mampu senyum ;) xperlu kata apa2 ;) masa hari pertama tu kami just straight betolak ke terengganu ,, kami hanya benti makan , sembayang saja ,, apa yg terbaik kat KELANTAN and TERENGGANU ,, kita akan nampak masjid dye merata rata ,, negeri2 neh tak lekang ngan masjid ,, terbaikkk ! kami stay kat homestay dekat TANJUNG JARA ,, semalaman dalam three hundred sumting jgak harga dye , still oke ,,

neh la homestay tersebutt ,, kalau depan2 siyes homestay neh lawa ,, kalau malam lagi la lawa plus perfect ;)

apa yg best kat homestay neh , depan neh ada pantai TANJUNG JARA ,, disebabkan kami sampai malam so kami tak dapat nak lepak2 , chill2 kat pantai tersebutt ,, keesokan paginya , bukak jea mata dgn tak mandinya , semua cucu2 ATOK ASMA teruihh p pantai nak mandi manda ,, excited gle ,  hahaa , yg tak best nya , aku la cucu paling lambat bangun tdoq , malu doee ,,bukan sebab aku bangun lambatt tapi cucu yg lain bangun awaii ,, hukk ,,

tadaaa , neh la pantaii dyee ,, just ada bape bijik homestay jea kat area nehh , org pun tak ramaii , kalau bercuti ngan family mmg port terbaikk la kan ;)

petangnya lepas semayang jumaatt , kami tlh diminta oleh keluarga pihak lelaki ntok besiap2 p kenduri yg dinanti nantikan tu laa ,, wedding antara PUAN ANIS LIYANA dan NCIK ASMADY atau lebih dikenali as kak long and abg long ;)
neh la pengantin nya ;)


hehe ,, lepas makan , peluk cium ngan pengantin perempuan apa sume , kami gerak ke homestay yg len plak dekat KUALA TERNGGANU ,, semalam duk umah len , esoknya duk umah len plakk , amerika sgguh ,, haha

tadaa , neh la homestay tersebutt ,, dalam dye perfect gle , sewa ntok satu malam 24o hengget tunaii , murah jea kan ? ;) hehe lepas mandi apa sume ,

malamnya kami jenjalan kat Rand R batu burukk ,, kami cross jalan jea , sebab dekat ngan homestay neh ;) hari sabtu adalah hari terakhir kami kat TERENGGANU ,, otw balik tu merata jugak la kami p ,, p beli kopok lekor la , baju la ,, hape la ,, beli budu pun ade gakk ,, hehe , neh antara tempat yg kami singgah masa otw balik ,,

kalau hampa nak p tgk masjid kristal or masjid kat terengganu tu ,, ampa kena cari taman tamadun islam kat signboard2 jalan tu ,, contoh ampa nak p masjid kristal la kan , jangan cari perkataan masjid kristal kat signboard tu ,, sah2 takkan ada doe ;)
tadaa , masjid neh lawa kott ,, neh a masjid kristal ;) masa aku p semalam ada dua pasangan yg akad nikah kat sana ,, semoga bahagia la hendaknya kan , amin ;)
neh yg terbaik neh , zon bebas cukai la weh ;) beli jea barang apa yg ampa nak kat rantau panjang neh ;)
neh la antara bazaar yg terdapat kat rantau panjang tuu , boleh gila kalau duk kat sana lama2 ,, macam2 ada ;)

neh kat bukit bunga , KELANTAN ,, macam2 ada , cth : kopok lekor , teddy bear depa juai besaq gajah doe ,, siyes aku nak , tapi kalau aku beli , full la kete aku , so hasrat ntok beli terpaksa dibatalkan ;(

then aku p banjaran titiwangsa kejap and lepak hentian perah ntok menyaksikan game terengganu VS kelantan ,, hehee , the best one , terengganu menangg ,, hahaa , tahniah2 ,, ganu kitaaaa ;)


p/s : percutian terbaik antara family and sedare mara ;) thnx ntok sume yg terlibat , big thnx ntok abg mady ;) bye hampa , assalamualaikum ;)

Monday, 6 June 2011

kebahagian dalam keseronokan ;)

hye hampaa ! assalamualaikum ! tak jwb dosa kalau jwb syg ,, alhamdulillah ,, walaupun salu menghilang tapi ada lagi yg maseh syg ,, siapa ? mana la saya nak tau ,, hehee ;) oke la , setelah menghilang ntk beberapa hari kini saya akan sambung balik ntok menulis coretan2 hidup ,, hahaa ;D

kemana saya menghilang ? kejap hilang kejap timbul ? saya busy yea adek2 sume , mintak maap ;) apa yg dibusykan sgt tu ? busy menguruskan wedding ANIS LIYANA dan pasangannya MOHD ASMADY ;) alhamduliilah , wedding depa ari ahad bersamaan 5 haribulan june berjalan dgn lancar ,, dan meriah ,, apa yg meriah sgt tu ?

meriah nya sbb aku karoke dekat owg punya wedding ,, first time buat keje gle tuu ,, hehee , alhamdulillah sore aku agak sedap :DD terima kaseh kpd yg memuji sore saya masa tuu =_= mesti hampa nak cakap aku muka tak malu kan ? eh ,, kesah ke aku ? diri aku , so aku bole buat apa jea yg aku nak buat asalkan tak melampaui batas , kan ? kan ? ;) aku memang gila karok ckit ,, pantang dapat mic , hukk =_=

oke la , lupakan ttg karok ,, masuk balik bab wedding tadi ,, siyes cakap , gaun masa pengantin perempuan potong kek tuu sangat2 cantekk ,, kaler putih suci ,, *teringin* alhamdulillah , akhirnya mereka kawen jugak ,, semoga kekal ke anak cucu dan sepanjang hayat ,, amin ;) neh ada beberapa gamabq yg boleh saya share ngan anda2 sume ;)

tadaaaa ! pengantin ? bukan la , neh cik sepett ,, pendek ? gemuk ? yea , saya tahu laa ;p saya pun nak interprem jugakk ;)
naa , neh la pengantin dan pengapit2nya ;)
pelamin ;) lawa dak ? mekaseh ;)
hantaran daripada pihak perempuan ;)
special nya majlis neh ,, kami tidak menggunakan kompang bagi menyambut pengantin dan tetamu ,, kami menggunakan pakcik2 serunai neh bagi menggantikan kompang ;) sedap bunyinya , tak caye ? cer try , cer try ;)

oke la tuu , cukup2 la neh kan ,, terima kaseh kerana membaca ;) assalamualaikum ! ;)

p/s : kpd budak2 skola please take care urself masa holiday neh oke , rendu hampa ,, bye ;)















Thursday, 2 June 2011

persahabatan

assalamualaikum ! sila jawab bagi yg beragama islam ,, terima kaseh ;) oke sume ,, apa yg saya nak mencarut arini ? hm , hm ,, takde idea actually ,, hukk ,, act , ade bnde yg saya nak share ngan anda2 sumee ,, tadi tu hanya gimik semata mata ,, hidup neh penuh ngan gimikk ,, tak caye ? up to youu ;)) today nak cakap pasal persahabatan dan diselitkan ckit ttg aktiviti arini ,,

oke , first : aktiviti ntok arini tak banyak sgt ,, today saya tak p tuisyen english , why ? agak kemalasan plak nak bngun awai2 pagi time cuti nehh ,, cuti tetap cuti ,, tiada kompromi oke , hahaa ,, then ,, saya akn gerak ntok balik ke umah atok kesayangan saya di kampung **** ***** ;) tujuan ? ntok bantu apa yg patott walaupun keadaan saya yg agak kepeningan kepala bila tgk org ramaii dan saya tk suka situation tersebutt ,, maap =_=

next ,, cerita pasal persahabatan plak yea ,, selalunya time cutti skola neh , saya dan geng2 hot stuff mesti akan salu lepakk ,, tak kisah la kat mana pun  asalkan port tu terbaikk dari ladangg ,, kadang2 lepak landmarkk , lepak kedai feveret kami kat junjongg ,, lepak umah wanie sygs ke ,, hm , tapi cuti neh kami jarang dapat lepak together ,, sebab ? masing2 ada hal yg perlu dibuat dan mereka2 terpaksa pulang ke kampung halaman masing2 termasuk juga saya ,, saya rendu depa semua ,, takleh nak gelak besaq bersama :((

saya bertuah sebenarnya sebab ada kawan yg ramai di sekelilingg ,, ada kawan yg buat saya menangis , ada kawan yg buat saya geram ,, ada kawan yg suka cari gadoh ,, ada kawan yg sentiasa ada dgn saya tak kira susah ka senang ka happy ka sedih ka ,, papepun mereka terbaikk ,, dulu saya ada persahabatan jarak jauh dgn seorang lelaki yg namanya biarlah dirahsiakan dan negerinya adalah N9 ,, beberapa tahun yg lepas persahabatan tu adalah persahabatan yg istimewa , paham ka anda ? tapi disebabkan masalah2 yg tak sepatutnya berlaku menyebabkan kami putus ,, kemudian persahabtan tu bercantum kembali atas dasar hanya kawan biasa ,, walaupun sedikit sedih tapi nak bwt cena kan ? takde rezeki ,, but now kami still keep in touch ,, alhamdulillah ,, kami boleh terima perpisahan masing2 ,,

maybe tu yg terbaikk ,, mamat tu saya kenai masa saya form one kalau tak silap ,, now saya dah form five , dah agak tua ,, dan lama jugak kami bersahabat walaupun dari jarak jaoh ,, alhamdulillah again ;) tahu ke persahabatan tu apa ? persahabatan tu adalah kaseh syg tanpa sayap ;) haih ! ampa paham ka ? resau aku =_= dalam menjalin sebuah persahabatan yg murni dan abadi ia memerlukan pengorbanan yg besaqq ,  bila kita berkenalan dgn sesorang ,, dan kita suka padanya maka kita pasti mahu menjalin hubungan persahabatan yg kekal lama dgnnnya ,, namun byk dugaan dan rintangan yg akan mengiringi persahabatan itu sehinggakan ia boleh memusnahkan persahabatan yg terjalin =_=

storyyyyyyyyyyyyyyyyy =_=

assalamualaikum ;) alhamdulillah arini saya dapat update blog dgn jayanya ;) aktiviti arini ? pagi2 p skola sbb ada class tambahan then p karok kejap :DD pastuh , balik kampungg =_= mcm2 keje kne buat kat kampung sebab ari ahad neh ada kenduri kahwin my akak sygs ;) eh , sejak bila cik sepet ada akak ? akak sedare laa ;) meriah betuii kampung saya tadi *ayat skema*,, penat pun ade ,, kenduri ahad neh , so skrg kena start ready2 laa , pelamin dye lawa kott ;) sila la datang kenduri ahad neh kepada yg sudi ,, tiada paksaan ;) act , byk story yg hendak saya share ,, tapi taktau nak start dari mana so saya ambil keputusan takyah la cter apa yg hendak di share tuh ,, just nak share satu gambaq neh yg diambil oleh photographer Zack Ash dan Iem Qzeachi *sila serach mereka berdua neh di fesbuk yea*dekat bangunan terbengkalai kat belakang DEWAN PUTRA KULIM ;)

tadaaaaaaaaaaaa ! neh la gambaq dye ,, lawa dak ? lawa kan ? kan ? ;))

gambaq neh dah lama kami ambil tapi baru skrg dapat upload ;) thnx ntok photographer2 tersebutt ;) nice job guys ! loveyou ,, hahaa ;DD hm ,, macam2 dugaan yg kami tempuh masa buat photoshoot sepanjang hari tuu , but kami tetap sabaq walupun kadang2 saya rasa mcm nak *meletup* huhu =_= yg tu jea kot yg dapat di share dgn anda2 semua ,, esok ada class english plakk , best2 ,, tapi taktau nak p ke dak ,, hee =_= insyaallah p ;)

p/s : happykan diri , tetapkam iman ,, mantapkan hati yea ;) assalamualaikum ,, bye hampaa ;) see you ;)

Wednesday, 1 June 2011

kesiputan !

assalamualaikum ,, tak jawab dosa ,, kalau jawab syg ;)) alhamdulillah maseh ramai yg saya saya walaupun dah lama saya tak update blog mory2 nehh .. hehee .. kenapa lama tak update ? soalan yg bagus ,, bnde alah neh buat hal so tak dapat den nak update ,, maaf kerana buat anda merindu :DD *gediks* act ,, tajuk entry neh tak sama dgn apa yg saya nak share yea ,, 

first ! happy birthday to meeeeeee pada 24 May yg lalu ;) 


alhamdulillah ,, saya dah cukup 17 tahun ,, dah boleh amek lesen kete ,, hehe *jgn jeles* cik sepett ,, takde buat majlis besaq2 ka sempena hari kelahiran awak dalam dunia yg indah nie ? *ayat skema* ,, guys ! saya tak perlukan sambutan harijadi yg besaq2 neh ntok sambut harijadi ,, cukup la sekadar membe2 dan org tersayang ingat hari tersebutt ,, btw ,, terima kaseh kepada mereka2 yg wish ,, yg nyanyi lagu happy birthday and yg bagi hadiah for mee especially akak ZUBAIDAH from lower six sbb bagi kad birthday ;) walaupun simple tapi bermaknaa ;)) ,, saya hargaii dan saya teharu ;) thnx jugak ntok cikgu yg wish ;) terima kaseh sgt CIKGU ASHIKIN and MADAM KHIARANI ;) 

tapiiiiii ,, apa yg tak best masa birthday aku ialah time tu kami ada mid year exam ,,
tak best kan ? sambut ngan paper2 exam jea la ,, huk =_= seronok kot jawab mid year exam kali nehh ,, we had some fun :DD btw , saya nga tggu ENCIK ***** belikan saya DOMO ;DD sekarang neh tgh musim cuti skola ,, boringg oke ,, ade plak kelas tambahan ,, yg tu boleh gagah lagi laa ,, dalam seminggu neh baru sekali aku p ,, hebat dak ? :DD rendu SMK JUNJONG ,, rendu nak kacau cikgu2 ,, buat lawak ,, rendu membe2 ,, rendu nak jumpe adek2 angkat ,, hm ;( tak suka cuti skola ! ops ! =_=

p/s : enjoy holidays hampaa elok2 k ,, kot2 la bukak skola nanti cikgu2 soh hampa buat karangan pengalaman semasa cuti skola :DD next week nak p terengganu plakk ,, harap ada bnde menarik la kat sana :) bye hampaa ;) assalamualikum ;)