Sunday, 31 July 2011

ramadhan mubarak 1 ogos 2011 ;)

alhamdulillah , pengumuman puasa pun dah tengok kan kat tv tadi ? tengok ke dak ? saya tak tengok pun tapi ENCIK SAYANG yang buat pengumuman puasa kat sayaa . eksaited betuii ENCIK SAYANG neh . mcm budak2 . hehee . jangan marah , b ;)

awal2 lagi ENCIK SAYANG dah offer diri ntok kejut saya bangun sahur walaupun syaa melarang . malahan beliau akan pastikan sayaa bangun sahur dan menolong emak di dapur . beliau tahu yang sayaa neh tidak berapa gemar untuk bersahur kerana apabila saya bersahur , kelaparan saya akan melampau lampau . huk ==' nak kata aku pelik la tu ? =='

ENCIK SAYANG kata perbezaan antara org kafir dan org islam berpuasa ialah dengan bersahur . org kafir kalau puasa tak sahur . so bila terkena panahan ayat beliau , saya agak terasa . huk . ada ubi ada bataih . haih ! terima kasih kerana menyedarkan sayaa ENCIK SAYANG ;)

rakan-2 fesbuk sayaa pun eksaited nak berpuasa esok . macam-2 status depa post kat fesbuk . alhamdulillah , rakan-2 fesbuk saya semua baguih2 belaka ;D sayang depa gila dasyatt ;) satt , ramadhan kali neh akan disertai dengan trial SPM . nampak ? bulan penuh keberkatan neh kami-2 akan sit for trial . memeyy berkat la . tak kalut ==' insyaallah result akan gempak . tak gempak pun just good-2 pun jadi la ;) hee

doa2kan la kami-2 neh dapat jawab trial pada 14 haribulan neh sampai berapa haribulan taktau . nak trial tapi study sayaa maseh di tahap zero lagi . masyaallah . bila nak sedaq taktau . tak berapa jam dari sekarang sayaaa akan sedar kembali . jangan risau yea , kawan-2 ;)

p/s : apa yg penting ? doa dan usaha . ALLAH akn bantu hambanya yang membantu dirinya sendiri . kan ? kan ? btw , selamat menjalani ibadah puasa yea . jangan bagi alasan gastrik selama sebulan la apa  la kan . alasan semata mata . assalamualaikum ;)

Saturday, 30 July 2011

selamat berpuasa kawan2 ! ;)

salam satu malaysia kawan2 . agak2 terlalu awai ke sayaa update blog pasal puasa neh ? err . ke saya terlalu semangatt ? hekk ;) ofkos saya semangat okay . bulan mulia datang bertandang lagi . alhamdulillah , sayaa dapat berpuasa lagi pada tahun neh . yeay !

tadi sayaa balik kampung tok asma . kami ada buat makan2 ckitt sempena nak ramadhan neh . keluarga kami memang suka bab makan2 neh . tapi tak semua keluarga dapat berkumpul . tak kisah la kan . kami buat BBQ tengah hari rembang *ayat org kedah* . alhamdulillah , aku masak sedap . hahaa :D *angkat bakul sendiri*

btw , selamat berpuasa buat kawan2 sekelas , keluarga tersayang , adek beradik sedara mara , keluarga bakal mentua , kawan2 facebook yg tak jemu like status sayaa . heee . selamat yea ;) puasa bagi penuh yea bagi kaum adam . yg kaum hawa tu ada ABC kan , ABC means ALLAH BAGI CUTI ;) untungnya seorang perempuan ;) manisnya menjadi wanita ;)

to encik hazril : first thing kau buat lepas balik sini iaitu terjah rumah saya yea ? malangnya saya tak ada kat rumah . hehe . maap yea . takde rezeki ntok kita berjumpa walaupun kita duk dekat . terima kasih la sebab rajin koling2 saya , kawan ;)

to ENCIK SAYANG : selamat berpuasa tau . rajin2 kejut saya ntok bangun sahur dan semayang subuh ;) hehe . sayang awak gila dasyat .

p/s : bulan puasa neh banyakkan ibadat yg boleh menambahkan bilangan pahala kita tau . bagi gemuk sikitt pahala2 kita nuh ;) setahun sekali jea sambut ramadhan yea dak . bagi budak2 skola yg tak dapat makan waktu rehat disebabkan berpuasa , kita buat la baca2 yassin cikit time rehat tu takpun study .ikot la ajaran aku neh ;) insyaallah bahagia hidup . hekhek ! assalamualaikum ;)

Friday, 29 July 2011

pagi yg indah =='


salam satu malaysia . awal gila aku bangun harini . nampak sangat hampa boleh ambik aku sebagai bini hampa sebab aku bangun awai harini . pastu update blog plak . haih ;) hati saya sedikit berkecamuk serta terumbang ambing sedikit . hm . saya jea tahu sebab apa . ya allah , kuatkan hati dan perasaan . aku tahu aku kena tempuh dugaan yg mendatang mulai harini . insyaallah la kan aku dapat handle semua neh dengan baik . doa2kan sama tau ? terimakaseh ;)

ENCIK SAYANG , penerimaan beliau terhadap awak baik2 saja . kita doakan tak ada apa2 yg berlaku dalam hubungan kita yg masih baru neh even tak baru sangat la kan . tapi bagi saya masih baru dan begitu jugak awak . cuma persahabtan kita sahaja yg lama . hampa peham ka ? =='

saya risau la awak , saya takut hati dan iman saya tak kuat . tolong jaga saya baik2 please walaupun sayaa boleh jaga diri sendiri . saya manusia biasa yg boleh berubah bila2 masa sahaja . berubah ke arah kebaikan ataupun keburukan . rendu hang , ngek ;) assalamualaikum :)

    untung la bakal menantu seorang chef ;D

pakai helmet masak ayam ?

happy with budak2 kelas harini ;) have fun kott ;) buat BBQ together ;) gelak2 bersama . thnx kawan . best moment ever . pasni kita buat lagi makan2 kalau ada rezeki la kan . alhamdulillah , takde yg bermasam muka atau pape jea . sejuk perut aku tgk . hehe . kalau mcm neh selalu kan bahagia . ye tak ? sekali sekala buat aku bahagia pun heaven jugak kan =='

gelak sebab tengok awie belajaq naik rxz . gelak sebab paan dengan kicap masak ayam bakaq sambil pakai helmet bagi mengelakkan asap . haih . macam2 ragam . PUAN ZAILINA dan jiran beliau pun tersenyum ngan gelagat kami ;) hilang serabut di kepala brain aku . lupa sebentar masalah dengan folio seni yg belum siap . hee / sorry cikgu ! ;) terima kaseh ntok semua yg membantu . appreciate sangat ;) terbaik di antara yg terbaik ;)

pesanan ntok seseorang : kenapa awak muncul saat saya tgh bahagia ? kenapa hubungi saya balik ? saya ingatkan awak dah tak pedulikan saya dan bahagia di sana dengan awek kontrak awak . saat2 awak nak balik sini , awak call . berbelah bagi saya rasa sama ada nak angkat ke tak . btw , terimakaseh la sebab sudi bertanyakn khabar . dan welcome back , kawan ==' terima kaseh jugak sebab masih ingatkan saya . saya harap hubungan kita akan tetap sebagai kawan yea dan tak lebih dari tu ;)

p/s : awak bahagia ngan hidup awak dan saya bahagia dengan hidup saya yea . adil bukan ? ;) to ENCIK SAYANG : saya sayang awak tapi saya sayang keluarga saya lebih lagi . hehee . jangan buaih2 tau awak . jaga diri kat sana naa . ilyou ;P assalamualaikum ;)

Thursday, 28 July 2011

harini dalam sejarah =='

wassup ;) dan assalamualaikum ;) nak update pasal perlawanan antara malaysia dan singapokk ;p oke , secara betulnya memang malaysia kalah dengan negara singa yg tak mcm singa tu dengan agregat 6-4 ;) huh ! api kemarahan sedikit membuak .

btw , tahniah safee sali sebab menjaringkan satu gol ntok perlawanan yg mendebarkan harini ;) tahniah2 ! ;) yg tak syiokk nya safiq rahim tak dapat main ntok game kali neh sebab beliau dikenakan kad merah pada perlawanan yg lepas . jawatan captain pasukan disandang oleh safee sali . leader yg bagus . aku rasa la kan , kalau safiq rahim men game malam neh , confirm gempak kan ? =='

pengadil2 dari jepun tersebut pun aku rasa mcm depa bagus jea . depa straight even kadang2 depa tak nampak apa yg berlaku ataih padang tu . padang pun dah tak nampak mcm rupa padang .

part paling bodo : apa yg bodo ? pemain2 singapura itu sendiri yea . sebab ? sebab mereka cuba melengahkan lengahkan masa yg telah diberikan . nampak sgt mereka takut dengan malaysia . bila depa cuba lengahkan masa , malaysia tak dapat jaringkan banyak gol bukan ? sangat bodo strategi mereka . pastu boleh plak duk buat sakit kerap2 , mcm pondan la . puihhh !

sedikit kasaq la plak kan ? aku jusat kurang puaih hati dengan cara permainan singapondan tu . depa tak main secara adil .

p/s : anyway , good job harimau malaya . malaysia tetap di hati ;) never give up okay ;) kalah menang adat permainan . yg penting hampa main secara elok dan tidak seperti pemain dari negara pondan tersebut ==' bergantung la hampa dengan pemain import hampa tu singapokk . apa pun tak boleh . mengharapkan org luar jea baik tak payah main . buat malu negara sendiri okay . hahaa :D assalamualaikum ;)

Wednesday, 27 July 2011

depa salin baju depan umah aku ? :D

phew! nampak tajuk entry aku ? otak tu tolong jgn berkaler kaler sangat yea ;)

first sekali . biarlah aku menceritakan apa yg terjadi dari awai pagi sehingga la ke lewat malam . sila bukak mata luas2 bagi mereka yg mempunyai mata yg sepet macam seorang budak tu ;) ==' budak tu tengah baca blog aku sekarang neh ;) terasa ? takmau2 ;)

6.30 pg : bngun tido then mandi apa semua . complete !
7.20 pg : gerak ke sekolah yg berdekatan . done !
7.45pg : start pembelajaran yg membuat hati aku bercampur baur dengan mcm2 perasaan . good !
10.20 pg : angkut beg then pegi ko'op ntok beli makanan bersama abg bigshow , zulhusni , madet , yon ;)
1.25 tghari : tamat PnP ;) happy !
2.00 tghari : perhimpunan kokurikulum . bad !
3.15 petang : balik rumah dengan menaiki PJX ;) terbaik !
6.00 petang : keluar bersama adik kesayangan .
7.15 malam : balik dan rehat .
8.30 : tunggu kedatangan awie ke rumah bersama konco2nya . dan melihat mereka buat show di MRSM kulim ;)
9.45 malam : pegi tesco beli phone .
10.50 malam : balik rumah dan berehat sepuas puas nya sambil minum air soya ;)

segak okay membe2 aku bila pakai baju melayu . kaler kuning giteww ;) yg terbaik , hampa datang umah aku dengan pakai baju biasa pastu tukaq plak baju melayu depan umah aku . haih . hahaa :D terbaik show hampa tadi even hampa kena buat show last minute . you guys make ustazah proud , congrats ;) *terabuq english aku*

part lawak dan buat aku bangga sikit adalah , aku terjah landmark ngan awie . tapi , awie berpakaian baju melayu siap bersampin lagi . dah mcm org baru lepas akad nikah . aku plak pakai biasa2 jea . jeans , tshirt , sweater , org sekeliling duk usha pelik jea . kesah aku ? hahaa :D sekali kami jalan jea , depa duk tengok pelik jea . mcm tak biasa plak kan . haha :D best moment ever ;) next time kita buat lagi yea ;)

p/s : awak . rindu awak okay . rindu membe awak jugak . jaga diri nah . jangan buaih2 sgt kat sana tau , b ;) assalamualaikum ;) bubuii =='

Tuesday, 26 July 2011

over the moon ;))

PUAN ZAILINA ! kenapa tak kejut NUR AQMAL IYLIA ABD WAHAB tadi pagi ? kesian saya sebab lewat bngun harini . haih ! ;)) sekali sekala takpe kott . hekk =='

cer tengok , cer tengok . tajuk entry aku mcm bahagia jea kan . hahaa :D memang pun ;) ENCIK SAYANG tak bagi saya update blog sedih2 sgt . baik bos ! ;) hee ; tapi harini mmg aku happy tapi bercampur sedih sikit =_= nak tahu sebab apa dak ? kompom nak tahu kan ? aku kenai dah hampa cena ;)

sedih sebab membe tersayang a.k.a salah seorang adek kesayangan saya masuk hospital pkol 3.30 pagi tadi disebabkan gastrik . kesian budak mata molat tersebut . get well soon , gorgon =_= mishyou okay ;) mumuahx ! :D abaikan MC yg anda dapat dan datang skola secepat mungkin nah . trial around the corner = =' lepas berita membe aku masuk hospital , dapat plak message membe aku yg sorg lagi demam . adeh . sakit abeh semuanya ;( pastu , dapat plak berita yg tak syiok dengaq bila sampai skola . masyaallah . sabau jea la kan = ='

org punya masalah , aku plak yg kalut kan . biasa la tu kan , anak2 buah sakit so kena la ambik tahu sama ;) berita gembira yg buat aku happy dan senyum sepanjang di skola adalah kemaafan dari seorang membe yg aku kenai agak lama . akhirnya dye sudi mintak maaf kat aku ;) thnx yea . saya maafkan awak dan awak maafkan saya . saya harap awak mintak maaf semalam tu ikhlas okay . saya tak suka nak bermusuh ngan org sekeliling saya :) thnx a million nah ;)

awak dah buat senyum saya kembali ngan msg awk tu . hahaa :D btw , take care okay . get a new one tau ;) hm , harini bebrapa kali aku tetido time math . ngantok gila ==' syaitan duk bergayut kat mata banyak sgt la kot . huhu . dugaan nak belajaq memang cemtu la kan . takpun sbb aku terjaga beberapa kali semalam .

p/s : cukup la kot . nampak mcm entry aku kali neh happy go lucky dak ? hee ==' to ENCIK SAYANG : terima kasih sbb happykan saya dan sabar dengan saya walaupun saya tau saya tak banyak masalah dan baik . hekk ;) assalamualaikum ;)

Monday, 25 July 2011

kerisauan dan kemalasan bercampur ;)

harini mood belajaq tak membuak buak seperti selalu sedangkan trial spm aku tinggal beberapa jam dan beberapa minit saja =_= mana pegi la kesedaran aku ntok belajau neh . heran aku . selalu aku rajin jea . study secara online . bukak buku malam2 . tapi sekarang dah jarang . jarang sgt .

mana p la angin ahmar kerajinan aku ? sila kembali ke pangkuan aku . come to mama please . hahaa :D tapi harini sedikit bangga apabila ustaz puji aku sebab datang awal kelas tasawwur berbanding kelas yg lain . *kembang okay* ;) nak p awai kelas ustaz punya pasai , habeh aku tinggal membe2 kat belakang . sorry nah . hampa lambat sgt ;) hehee

masa duk sibuk siapkan folio seni tadi , ada seorang hamba allah ajak buat makan2 sikit sempena nak sambut RAMADHAN neh . aku setuju gila ngan ajakan hamba allah tersebut . hehee . bincang punya bincang akhirnya banyak kepala yg setuju nak buat makan2 tu . kira on la . lepas semayang jumaat kita buat okay :)

PUAN ZAILINA dan jiran kesayangan aku pun setuju nak buat makan2 kat area rumah kami sebab kawasan perumahan kami ada tempat dan ruang yg sgt luas untuk menjalankan aktiviti mengeratkan silaturrahim ;)  yg terbaik rumah banglo sebelah umah aku neh tidak berpenghuni . so aku akan ceroboh masuk banglo tersebut untuk dijadikan ruang makan . kesah ? hahaa ;D sape soh buat rumah banglo sama besaq ngan rumah aku ngan ZULHUSNI kan ? :D

have a nice weekends , insyaallah ;)

p/s : buat jiran tersayang  tolong aku kemas  umah tersebut yea . hehee :D syg hang six sense :D
kepada awak : rindu awk la , ngek ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 20 July 2011

happy birthday ENCIK F dan ENCIK S ;)

happy birthday guys !

assalamualaikum ! ;) harini mood biasa2 saja ;) harini update blog . esok dengan jumaat mungkin tak dapat nak mengarang kat sini ;) sebab ? busy sikit ;) so , hanya tinggal lagi beberapa menet jea lagi hari jadi kawan2 aku yang ke 19 kot ;)

saja aku nak wish awal2 . aku takot aku terlupa ;) btw , happy birthdays guys ;) may ALLAH bless you ;) makin meningkat umuq hampa kan ? alhamdulillah . belajaq rajin2 okay . happy selalu . kalau tak happy pun buat2 happy jea la .


neh nama beliau bagi birthday boy yg pertama ;) faizi <3

birthday boy yg kedua : shaf nama beliau ;)

dua2 budak neh lahir pada tarikh yg sama . aku dapat tahu pun dari sumber2 yg berkenaan . esok bersamaan 21/7/2011 hari kelahiran depa ;) takde tepung + telur ntok hampa =_= sebab aku bukan jenis mcm tu ;)

p/s : aku buat entry neh bukan ntok ambik hati , bukan nak mintak simpati , bukan saja nak ambik berat , bukan saja nak buat caring , bukan saja nak buat baik . tak kisah la nak kata apa pun kan . sebab aku dah tak kisah ;) happy la ngan hidup hampa okay ;) happy bornday , kawan ;)

Tuesday, 19 July 2011

kesengalan kau terserlah ;p

okay , aku dah penat ! benci aku ? aku pun benci kau jugak . penat okay nak melayan kerenah orang . kau boleh la benci aku sepuas puas hati kau . AKU DAH TAK KISAH . aku dah mula malas nak ambik port apa yg kau rasa kat aku .

sengal la kau . bodo semacam jea aku tengok . kenapa la aku kena kenal dengan someone like you ? dugaan sungguh =_= penat okay nak jaga hati org . bukan hati kau jea aku kena jaga .banyak hati yg aku kena jaga . nyah kau dari hidup aku . kau taknak aku kacau hidup kau lagi kan ? okay done . aku pun tak hingin lagi dah nak kacau hidup kau yg tak boleh mendatangkan keuntungan untuk aku walau sesen pun . huh !

sekali kau buat aku mcm neh . berkali kali aku akan balas . aku takkan balas serta merta okay . perlahan lahan aku akan balas . aku nak kau rasa apa yg aku rasa . baru adil kan ? hahaa ! biar kita sama2 rasa perit kan . baru suwitttttttttttt . nyampah aku ;p

Monday, 18 July 2011

sebulan yg lepas takde masalah berat sangat yg kena aku pikir , tapi sekarang ? =_=

besar sangat ke salah aku ? besar sangat ke dosa aku kat kau sampai kau nak layan aku mcm neh ? sedih gila ;( puas aku mintak maaf . puas aku terangkan segala gala nya . nampaknya macam kau tak boleh terima . salah aku jugak ke ?

kalau kau taknak maapkan aku . tu dah jadi urusan kau dengan ALLAH . yg aku tahu aku dah mintak maap . takde niat nak buat kau macam neh . kau ingat aku suka nak buat macam neh ? aku tak suka okay situasi mcm neh . sebab aku tak boleh nak fokus study . asek mengeluh jea keje aku . just kadang2 jea teriak tu pun sekejap jea = ='

hilang sudah iylia yg selalu happy . gelak besaq . kepala gila-2 . bila nak gelak jea duk teringat masalah yg aku tak mintak neh ;( kesian la kat aku sama . haih ! sabaratul minal iman =_= takpe la kan , aku redha weh , serius aku redha . nampak mcm kuat kan aku ? memang pun ! ;)

p/s : harap sgt suatu hari kau akan maafkan aku dengan rela hati . awie kata : kadang2 seseorang tu dekat mulut jea dye kata benci tapi sebenarnya tak . harap2 apa yg awie cakap tu betul la . amin ! ;(

Sunday, 17 July 2011

beberapa perkara yg cik gadis tak sempat nak beritahu encik lelaki ;)

:: Bila seorang gadis mahupun wanita mengatakan dia sedang bersedih ,, tetapi dia tidak menitiskan airmata ,, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya kerana gadis tu taknak menunjukkan yg dye lemah  ::

:: bila dye tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya , lebih baik kamu beri dye masa ntok menenangkan hatinya semula sebelum menegur mahupun meminta maaf ;) kerana hanya masa yg dapat menenangkan hati yg telah disakiti  ::

:: wanita sukar nak cari benda yg dye benci tentang org yg paling dye sayang ,, (sebab tu banyak wanita di luar sana yg patah hati setelah cintanya tak kesampaian) dan itu tandanya gadis sangat meghargai kaum adam ::

:: sekiranya seorang wanita telah jatuh cinta dengan seorang lelaki ,, lelaki tersebut akan sentiasa ada di fikirannya walau dimana dye berada atau ketika dye keluar dengan lelaki lain ;) ::

:: bila lelaki yg dye sayang dan cinta nya merenung dye dengan tajam , hati wanita itu akan cair secairnya ;) ::

::  wanita memang sukakan pujian tetapi wanita juga tidak tahu bagaiman cara untuk dye menerima pujian tersebut sebab tu kadang2 si gadis menerima pujian dan membalasnya dengan senyuman saja  ::

:: jika kamu tidak sukakan gadis yang sukakan kamu separuh mati ,, tolak cintanya dengan lembut dan jgn berkasar kerana dlm diri wanita ada satu semangat yg kamu tak akan tahu bila bila dye dah buat keputusan , dye sanggup lakukan apa saja kerana si gadis boleh menerima hakikat ::

:: sekiranya seorang wanita mula ntok jauhkan diri setelah kamu menolak cintanya ,, biarkan dye ntok seketika , sekiranya kamu maseh mahukan dye sebagai teman mahupun kawan , cubalah untuk tegur dengan perlahan lahan ::

:: wanita suka meluahkan apa yg mereka rasa ::

:: jgn sesekali memberitahu perempuan yg mereka itu tidak berguna :: kerana org yg cakap tu lebih tak berguna dari perempuan tersebut (saja tokok tambah) :DD :: 

:: bersikap terlalu serius boleh menyebabkan mood wanita tersebut hilang melayang terbang ke awan ::

:: sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita jadi jangan senyum sembarangan ::

:: jika kamu menyukai seorang wanita ,, mulakan la dgn persahabatan ;) dan biarkan si gadis mengenali kamu dengan lebih mendalam ::

:: jangan sesekali mengagak apa yg dirasakannnya ,, tanya dye sendiri kerana apa yg di agak oleh si lelaki akan menyebabkan kemarahan yg membuak buak dari si gadis lagi2 kalau apa yg diagak tu haram tak betuii ;) :: 

:: selepas seorang gadis jatuh cinta ,, dia akan sering tertanya tanya mengapa dye tidak jumpa si lelaki neh awal2 dluk ::

:: BEKAS TEMAN LELAKI AKAN SELALU ADA DI FIKIRANNYA TETAPI LELAKI YG DI CINTAINYA SEKARANG AKAN BERADA DI TEMPAT YG TERISTIMEWA IAITU DI HATINYA :) :: 

:: satu ucapan *HI* saja akan membuatkan ceria ;) ::

:: teman baiknya saja yg akan tahu apa yg dilalui dan dirasai olehnya :: 

:: WANITA PALING BENCI JIKA LELAKI YG BERBAIK BAIK DENGAN MEREKA HANYA UNTUK TACKLE KAWAN MEREKA YG PALING CANTIK ::

:: cinta bermaksud kesetiaan , ambil berat ,, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi ::

:: semua gadis mahukan lelaki yg mencintai nya sepenuh hati ::

:: SENJATA WANITA ADALAH AIRMATA ::

:: wanita mudah jatuh hati pada lelaki yg suka mengambil berat terhadap mereka dan bukannya lelaki yg jaga tepi kain perempuan itu ! :: 

p/s : take note peeps ! just ntok lelaki2 kat luar sana saja la ;) yg nak kenal lebih dekat kami yg berjantina memihak kepada gadis ;) untungnya menjadi gadis ;) hekkk ,, assalamualaikum ;)

Friday, 15 July 2011

senyum mcm biasa boleh kan ? syg hampa ;)

assalamualaikum ;) taktau nak update apa ,, sebab a few days neh takde plak aktiviti yg boleh di share ngn hampa ;) just beberapa masalah kat skola yg aku taktau apa punca nya dan aku taknak amek kesah , sebab ? sebab aku dah penat nak melayan kerenah sorg2 =_=

sorry to say ,, kita belajaq nak happy2 jea ,, tayah la buat perangai yg boleh menimbulkan kehairanan org lain sebab org yg depa akan tanya nanti sah2 la aku =_= kadang2 aku hairan dan sgt hairan ,, jgn sampai satu saat aku taknak dah jumpa sape2 kat sini ,, sebab tu la aku selalu kata aku nak blah dari sini ,, aku nak sambung belaja jaoh2 so aku tak perlu nak pikir masalah sape2 ,,

aku syg hampa tapi kadang2 hampa akan buat ayaq mata perempuan aku turun sikit2 ,, bukan sebab hampa jahat maybe sebab perangai masing2 ,, kita selalu nanges sama2 ,, gelak sama2 , tido sekatil , makan sepinggan , minum secawan , duit sedompet ,, segala benda kita share bersama kecuali buah hati ,, buah hati tak boleh share okay ;) hm =_=

aku taktau kat mana silap dalam persahabatan kita neh ,, siyes aku taktau ,, tu urusan hampa ngn Allah ,, yg aku boleh buat bila setiap kali aku p skola ,, aku just buat mcm takde apa yg berlaku ,, aku layan semua membe aku sama rata ,, padahai dalam hati duk serabut ,, membe2 yg lain pun boleh nampak apa yg berbeza dalam geng kita ,, taktau aku nak jawab apa ,, aku just jawab *takde pape pun , okay jea* ;)

nampakk ? aku dah berbohong ngan membe2 kita sendiri ,, adeh =_= berubah la demi aku , kalau rasa tak heaven sgt nak berubah demi aku ,, berubah la ntok diri sendiri ,, tak rugi bukan ? ;) ingat la , kita sama2 nek satu kapal ntok SPM ,, kita sama2 nak berjaya ,, lupa ka segala harapan kita ? ;( aku takkna marahkan sape2 ;) aku hanya nak tgk perubahan dalam diri masing2 termasuk diri aku ,, boleh kan ? ;) love hampa sgt dasyat no matter what ;) nak benci kat aku lepas neh pun takpe sebab aku buat entry neh ,, yg penting aku dah luahkan apa yg aku rasa , dan aku nak kita happy balik mcm sbelum neh ,, boleh kan ? ;) thnx yea ;)

p/s : happy kan diri dan maafkan satu sama lain ,, kita kan adek beradek ;) kemana jea kita pergi mesti bersama ,, kalau aku dah salah paham dengan apa yg berlaku , tlg pahamkan aku okay ;) persahabatan tu penting ;) tak salah kalau kadang2 kita mengalah ;) mengalah demi kebaikan diri jugak ,, assalamualaikum ;)

Thursday, 14 July 2011

keresahan dan kegembiraan si ibu ;) dan kebahagian saya ;)

assalamaualikum ,, semalam seharian PUAN ZAILINA kerisauan ,, sebab ? sebab anak kesayangan dah start keje ,, haih2 , hahaa ;D beliau punya la resau takot jadi apa2 kat anak sulung beliau itu ,, maklum la , siapa tak sayang anak , saya yg sentiasa disamping beliau plak nak tergelak tgk beliau , ehhee

saya la yg tenangkan beliau ,,  bukan beliau saja yg risau ,, ENCIK WAHAB yg berada di penang tu pun resau sama , haih ,, pasangan suami isteri neh mmg sehati sejiwa ,, beliau berdua mmg akan resau kalau anak2 beliau start keje ,, masa saya keje dulu pun beliau berdua resau jugak , sebelum nak pergi keje tu mcm2 pesanan serta ingatan ,, sampai saya boleh hafal la apa yg hendak di katakan oleh beliau ;)

lepas abg saya balik keje semalam , mcm2 soalan yg ditanya oleh beliau , naseb baik abg saya yg mood nya agak baik semalam sanggup menceritakan apa yg patut ;) beliau siap pegang tgn anak beliau lagi nak tgk ada calaq apa2 ka ,, tgn jadi kasaq ka padahal anak beliau bukannya keje di tempat yg memerlukan tenaga yg sgt2 banyak ;)

alhamdulillah , abg saya mcm seronok jea keje tu ;) bukan senang beliau nak suka sesuatu kerja ,, *senyum lebaq* ;)) keje rajin2 okayy ;) mak pun happy bila tgk hang suka kerja tu ;)

p/s : iloveyou awak ;) terima kaseh sbb sudi merepek ngan saya semalam ,, ehhee ,, assalamualaikum ;)

Wednesday, 13 July 2011

err , dah tahu eh ? okay la , kita sama2 terima hakikatt ;)

untuk *anda* kat luar sana , *anda* dah tahu kebenaran nya bukan ? yea , saya mintak maap =_= tak kisah la kalau nak marah ka apa ka , saya terima ;) yea , saya terima dgn hati terbuka ;( insyaallah ;) semua yg berlaku ada sebab musabab nya sendiri ,, dan saya rasa anda paham ,,

ntok kebaikan kita bersama =_=  again , so sorry =_= saya sayangkan persahabatan kita  =_= dan saya bertuah sebab ada anda sebagai kawan saya time senang dan susah saya ,, anda selalu buat saya senyum ;) terima kaseh yea ;)

untuk awak yg saya syg : saya kuat bila awak kuat ,, saya berani tempuh kebenaran yg terbongkar neh bila awak pun berani tempuh ;) yea , saya syg awak ,,  lega hati rasa bila semua dah tahu hal sebenar so kita berdua takyah nak risau apa lagi kan ,, tak kisah la apa penerimaan depa , yg penting kita tak kacau sape2 ,, tu yg awak cakap kan ? saya ingat ;)) hehee

harapan awak ngan saya tinggi kan ,, awak nak kita sama2 berjaya ;) insyaallah ,, kalau ada usaha ada la kejayaan ;) bila ada kejayaan , harapan akan menjadi kenyataan ,, nampak ? hahaa :DD

p/s : assalamualaikum ;)

Tuesday, 12 July 2011

menghitung hari ,,


assalamualaikum ;) dua tiga harini , emosi saya sgt la tak stabil =_= kira nak teriak jea rasa , bukan disebabkan masalah cinta tapi masalah lain ,, sedih yg teramat sangat serupa mcm kematian kucing =_= walaupun saya tak bela kucing kerana alahan ;)

so please ntok org2 kat luar sana jangan cakap benda2 yg boleh buat saya terasa mahupun sedih ,, tak teragak agak saya nak teriak depan hampa nanti ,, adeh , baru masalah kecik nak aku dah takleh handle , apa la =_= bukan takleh handle tapi tak sanggup jea ,,

p/s : menghitung hari ;(

walaupun tak suka , kita buat2 suka , boleh kott =_=

assalamualaikum ,, di sini ada satu pengumuman ,, dengan sedih dan duka citanya dimaklumkan bahawa salah seorang guru kita telah kembali ke rahmatullah pada pukul 11.30 pagi tadi ,, diminta semua pelajar sedekahkan alfatihah kepada arwah TUAN HAJI ABDUL RAHIM =_= al fatihah ! ;(

akhirnya beliau pergi meninggalkan kami semua , terkejut juga la sebab pagi tadi arwah datang ke skola tanpa menunjukkan tanda2 yg arwah akn pergi meninggalkan kita semua =_+ rest in peace cikgu ! ;( terima kaseh byk sebab mengajar saya sebelum2 neh ;(

mcm2 bad news yg aku dapat harini =_= pressure gila babeng ! apa punya la dugaan neh ,, sabaq jea la kan ;) aku tau aku mampu handle , nak teriak rasa ,, aku handle dengan teriak banyak2 ;(( aku tak sanggup tau dak ,, kenapa la aku kena ikot jejak dia ?

awak , berpisah jugak kita nanti ;( takpe kot awak ? =_= awak jaga diri awak nanti ,, saja saya nak ingatkan awak awai2 ,, jgn bagi org ngorat awak okay ,, yg penting , iman awak kena kuat dan doakan iman saya juga kuat okay ;( saya tinggalkan awak kejap jea , insyaallah tak lama ;) selalu2 la ingat kat saya yea ;) 

btw , tahniah la untuk mereka2 yg terpilih ntok PLKN 2012 ;) tahniah sebakul dua ntok kalian ;) tabahkan hati okay ;) insyallah pengalaman kat PLKN nati akan jadi kenangan terindah , cewah =_=

Monday, 11 July 2011

awak kata , saya kata :))

awak kata BM saya teruk ,, sibuk jea kan awk neh , hahaa :D rajin plak awk perhati setiap butir ngan bahasa saya dalam blog neh ,, nampak sgt awk syg saya ,, huhu ! masuk metro muka depan kang wak , mau kot ? :DD

awak kata suara saya matang ;) awak kata saya kasaq ;)sebenarnya kan awak , saya hanya kasaq dengan kaum lelaki saja ,, sebab apa ? sebab lelaki neh tak boleh layan baik2 sgt ,, tapi sy akan layan awk sebaik mungkin ,, gedik tak saya ? =_= hahaa , budak gedik neh la yg awak syg kan ;)

awak kata cara saya layan awk dalam ******** ngan luar lain ;) memeyyy laa ;) dalam ******** saya hanya layan lebih kurang jea ;) kat luar saya akan layan awk sebaik mungkin ,, biaq umum nampak saya kasaq lebih baik dari nampak saya mcm gedik tahap tak hengatt =_=

awak kata awk bertuah sebab dapat saya ,, awk kata terima kasih sebab boleh terima awak ,, awk kata hidup awk dgn saya ;) saya tahu awak akan menghargai saya lebih baik dari ex2 saya sebelum neh , insyaallah ;)

awk , saya nak kata yg saya pun bertuah sebab kenal dgn awak ,, persahabatan yg biasa menjadi luar biasa , hehee ;) =_=  awak , kita jaoh kan , selalu persahabatan jarak jaoh neh byk dugaan dan pasang surut nya ,,

awak , habehkan study awk , lepastu balik sini tau ,, kuatkan iman awak ,, kesetiaan dan kejujuran tu penting tau awk ? ;)) dan , saya akan ingat semua nasihat awak yea ENCIK JA ;)

p/s : saya bangga dengan awak ,, hahaa ;) assalamualaikum ;)

Sunday, 10 July 2011

selamat kembali ke tempat pengajian ,, hahaa :DD

haii ,, assalamualaikum semua ;) alhamdulillah , harini berjalan dengan lancar ;) hehee ;) okay , kita akan gunakan bahasa malaysia yg baik ya untuk entry kali ini ;) agar semua dapat faham dengan mudah . boleh lagu tu ? harini pergi ke sekolah dengan semangat yg luntur sahaja ,, tiada semangat untuk bergedik gedik , =_=

mcm biasa , pukul 7.20 saya akan bergerak untuk ke sekola bersama adik kesayangan saya iaitu ayu ;) hm =_= sesudah sampai ,, parking motor tu adalah penting ;) selalunya saya parking moto  bersebelahan dengan motorsikal pelajar lelaki ,, kerana apa ? kerana saya gengster ,, 

sila jgn jeles ;, then , mesti la buang helmet dulu , takkan nak pergi mcm tu saja kan , jatuh saham kami berdua :DD sila berpikir secara baik yea adek2 ,, lepas tu pun , kami terkedek2 menaiki bukit yg terdapat di sekolah tersebut dan seterusnya menaiki tangga , penat tapi tiada apa la ,, kalau nak berjaya mestilah harus menempuhi kesusahan dulu bukan ? ;) saya tau ayat saya tidak boleh blah ;)

sebenarnya hati saya berbelah bagi untuk ke sekolah harini kerana saya ingin pergi menghantar membe2 saya pulang ke tempat pengajian mereka di kl ;) tapi saya hanya akan menghantar mereka di stesen bas kulim sahaja ;) huhu ;) disebabkan pelajaran lebih penting so saya gagahkan jua diri untuk ke skolah ;) membe2 saya naik bas pukul 2.30 petang ,, saya abeh skola pkol 2.40 =_= semasa di skola saya , otak ligat utk berpikir cemana nak balik awai ,, hehee ,,

akhirnya ,, ada jugak peluang utk balik awai ,, ahhaaa ,, hendak seribu daya ;) hehee , terima kaseh cikgu yati ;) then , saya ajak awie utk teman saya ke stesen bas ;) alhamduliilah beliau sudi temankan ;) demi menjimatkan minyak ,, saya naik moto ngan awie ,, lagipun beliau bawa moto lebih laju drpd saya ;) so , cepat la sikit sampai ke sana ;) hehe , sudah sampai , kami hanya memandang bas plus liner tu dari jauh ;) jadi la kan ;) nak teriak rasa sebab tak dapat nak face to face , grr !

saya dan awie memandang bas tersebut dgn pandangan yg sayu , cewah ! hahaa ,, awie kata saya romantik kerana sanggup juga datang tgk membe2 saya walaupun dari jauh ;) saya menghargai kawan2 ;) lepas bas tu gerak ,, saya pun apa lagi ,, cari meja , letak beg then order makanan ,, lapaq weh , makan laksa sotong ,, feveret2 ! hilang rasa sedih di hati bila perut kelaparan , mahap :DD awie belanja ;) sayang awie <3

neh la membe2 saya tersebut , maap la kerana gambau mereka kaler hijau ala2 shrek , sayang depa dua sangat kewtat ! hahaa *gediks*

p/s : hampa dua jgn lupa diri naa ;) hehee ,, nanti raya jgn lupa balik sini :DD kita raya sama2 *saja buat ramai* ;) jgn lupa bawak balik beruang ntok aku , assalamualaikum ;)

Saturday, 9 July 2011

persahabatan yg takkan pernah putus ;)

awk , awak pernah rasa apa yg saya rasa tak ? saya rasa sedih bila saya sukakan seseorang tu tetapi beliau sudah ada yg punya ;) hm , macam takde org lain saja bukan dalam dunia neh ? awak takkan faham apa yg saya rasa =_= saya tak minta untuk menyukai hak org tapi tu la hakikat dunia ;)

tapi awak jgn risau sebab saya takkan kacau sebuah perhubungan =_= saya akan mendoakan walaupun iman saya tak sekuat mereka2 yg lain ;) saya tahu saya akan sedih sebab tak dapat awak ;( tapi dari saya menyakiti hati org lain , lebih baik saya jauhkan diri dan lupakan awak ? bukan ? saya harap saya mampu =_=

kita sama2 tahu yg kita sukakan satu sama lain ,, tapi tak adil untuk si dia yg dah menjadi hak awk =_= kalau la awak berterus terang sejak dari awal lagi ,, maybe skrg neh kita hidup bahagia ,, bahagia seperti org lain =_+ anggaplah kita tiada rezeki ntok bersama ,, kalau ada jodoh tu ada la =_= berpegang pada ayat tu okay ;)

biarlah kita bahagia bersama pasangan masing2 ;) tapi persahabatan kita akan kekal , insyaallah ;) assalamualaikum ;)

Friday, 8 July 2011

keluarga AQMAL ;)

assalamualaikum ! harini nak update serba sedikit tentang family cik sepett ,, yala kan , selama neh hanya cerita apa yg berlaku di sekeliling aku sahaja ,, *ayat takleh blah* ;) sekala sekala biar la aku guna bahasa malaysia yang betul kerana ada sesetengah pihak yg hairan kenapa budak2 sekarang suka menukarkan perkataan seperti saya --> saia ;) tapi tidak mengapalah ,, hak masing2 bukan ;) heh

okay , pertamanya saya bukan la dari family yg besar ,, semuanya berjumlah enam org ,, sikit bukan ? tidak seperti keluarga hampa yg lain ;) tapi saya bersyukur ;) saya campuran dari kedah dan johor ,, PUAN ZAILINA asal kedah ,, SAJEN WAHAB datangnya dari johor ;) ENCIK WAHAB tak berapa fasih bercakap dalam bahasa kedah ;) dan saya suka itu ,, hehee ,, kenapa sajen ? kerana beliau merupakan seorang polis dan agak berdisiplin tetapi tak suka marahkan anak2 ,, yg itu adalah terbaik ,, untung bukan ? ;)

puan ZAILINA merupakan surirumah sepenuh masa ;) okay , beliau seorang ibu yg sgt penyayang dan suka berleter ;) sehari tak dengar beliau berleter rasa seperti hidup ini tak bermakna ;DD perangai beliau juga seperti saya ,, happy go lucky ;) keluarga sebelah PUAN ZAILINA sgt best ;) makcik2 aku sgt la sporting termasuk atok aku ;) selama neh aku hanya merasa kaseh syg dari nenek ;) kerana dari kecil aku tidak pernah merasa kaseh syg seorang datuk ;)

eh , saya anak kedua dari empat beradik ,, dan saya satu satunya puteri sulung ;) untung ? untung jugak la kerana saya pun berperangai seperti lelaki bila mana adek beradek saya yg lain adalah lelaki ;) kadang2 kami men gusti bersama , men ligan2 bersama ,, bertikam lidah bersama ,, memaki hamun bersama ,, teriakk bersama ,, share story together ,, plan benda jahat bersama ;) hhaaa ;DD

anak sulung bernama AQMAL HAKIMI ;)  beliau seorang yg pemalu kalau diselidiki dengan baik ;) maybe hanya saya yg tahu itu ;) perangai beliau sebijik dengan bapa nya ;) kadang2 perangai beliau jugak seperti budak2 walaupun beliau sudah 19 tahun ;) normal bukan ? hehee ;) dan saya rasa hanya saya yg memahami beliau tapi malangnya kami sudah tidak berapa rapat bila kami berdua sudah meningkat dewasa =_=

anak ketiga ; AQMAL HAIKAL ;) okay ,, lelaki yg berumur 13 tahun ini sgt kuat bersabar ,, beliau sgt cerewet sampai aku rasa seperti nak tabuh beliau laju2 ,, tapi beliau juga penakot :DD sorry to say der ;) beliau juga akan menitiskan air mata bila berkaitan adek beliau kerana adek beliau sgt suka menyakat beliau ,, tapi insyaallah beliau akan jadi lelaki yg baik kerana baka beliau tidak seperti adek dan abg beliau mahupun kakak beliau ,, kerana beliau sgt rajin ;) tapi segala kebenaran akan menjadi hak beliau walau bagaimana pun ;) kerana beliau pulun ,, hahaa :DD kalau abg beliau suruh beliau masak ,, beliau akan turutkan ,, adek yg baik bukan ? tapi bila aku suruh ,, liat semacam jea ,, nyampah aku :DD

anak keempat : AQMAL DANIAL ;) yg len sume hurup *H* ,, tapi beliau huruf *D* ,, kenapa ? mana la aku tahu ;) selalu org nama danial neh mesti comey2 bukan ? hahaa ;DD ya , saya tak nafikan beliau yg berumur 12 tahun neh seorang yg comeyy , wekk :DD beliau la yg paling manja dikalangan kami adek beradek sehinggakan membuat saya nak muntah sebakul dua ,, mengada sangat :DD nama pun anak bongsu ,, beliau akan menangis kalau tak dapat apa yg beliau mahukan ;) saya pun begitu ,, hehe ;)

cik sepet a.k.a AQMAL IYLIA ; tak semua org dapat mengeja nama saya dgn baik ;) hukk =_= hanya membe2 yg sayangkan saya saja dapat eja nama saya dgn baik ;) okay , saya seorang yg sgt gila2 ;) saya juga cepat terasa ;) saya juga kuat menangis ;) kadang2 saya akan menangis disebabkan masalah org lain ,, saya akan menangis dan murung dengan teruk kalau berkaitan dgn keluarga atau kawan atau pakwe =_= bagi saya kaseh syg tu sgt penting ,, sebab tu saya sgt sayangkan org2 yg sayangkan saya ;) dan , saya sgt garang ! *sila takut* ;)

haritu aku balik kampung ;) then masa nak balik , atok cakap :

atok : nanti kirim salam dekat pakwe ya naa ;)
saya : ya mana ada pakwe tok ;)
atok : kalau ada nanti kirim salam la ;)
saya : baik atok :) *dalam hati berbunga bunga* hahaa ;DD

p/s : awkk ! atok kimsalam kat awk laa ;) nanti kita jmpe atok naa ;) bye , assalamualikum ;)

---> sebelah neh ada gmbaq kami adek beradek ;) sila usha ;DD

senyum selagi mampu ;)

assalamualaikum ! hehee ;) harini seharian aku kat rumah laki aku a.k.a awie sygs :DD ada motif kenapa aku bertapak kat sana dari pagi sampai la pkol 7 tadi ;) aku hanya la salah seorang daripada mereka2 yg menolong awie ntok menyiapkan segala barang ntok party mama jamilah a.k.a mak awie a.k.a mak angkat aku ;))

belum pape dah diangkat sebagai mak angkat ,, kelas gitewww ;)  sgt menyeronokkan kot harini ;) free jea rasa otak harini ,, tak gaduh nak pikiaq byk bnde ,, hanya pikiaq kat someone tu jea ,, naseb bek la someone tu memahami ,, hehe ,, mak aku pun kasi greenlight lagi aku nak p umah awie ,, terbaikk PUAN ZAILINA ;) aku gerak pkol 9 lebih then siap2 barang ,, pastu p mandi ayaq tejun plak , yg tu terbaik sekali ,, pagi2 mandi ayaq tejun ,, sejuk abeh badan ;)

then , masak2 apa yg patot ,, first time seumuq hidup aku , aku rasa saket kepala yg teramat sgt masa tolong kin masak , nak pengsan rasa , mungkin sebab terlalu panas or apa ntah ,, alhamdulillah , aku maseh hidup ;) btw , tengs ntok mereka2 yg datang ;) *buat macam aku tuan rumah* hahaa :D hot stuff aku sume segak2 belaka harini ,, ala2 YUNA pun ada ,, HANA TAJIMA pun ada ,,nampak sgt satu geng ngan aku ;)and tengs ntok ustazah kami yg sgt sporting ,, sayang USTAZAH HUSNA ;)







agak sengal sikit bila pakcik polis duk buat roadblock , yg tu serabut sikitt ,, naseb bek ada jalan kampung ,, so kami redah jalan kampung tu jea la ,, polis semakin berkuasa ,, semua neh gara2 bersih tu la ,, polis2 mengetatkan proses keluar masuk pengguna jalanraya ,, depa nak tgk kott ada pengguna yg sekongkol dengan geng2 bersih yg ntah bersih ke dak =_=  takpela , asalkan polis menjalankan tugas ;)

kepenatan yg teramat sgt neh membuatkan aku akan tidur dengan nyenyaknya malam neh ;) sgt indah ;D *sila jeles*

p/s : we had joy , we had fun ;) senyum selagi boleh ;) rahsia tetap rahsia ;) seberat mana pun masalah kita ,, senyum saja ,, kalau nak teriak pun takpe ,, teriak puas2 ,, yg tu la aku selalu duk buatt ,, teriak selagi aku tak buta , hukk =_=  assalamualaikum ;)

Thursday, 7 July 2011

pentingnya keluarga dan kawan dalam kehidupan ;)

assalamualaikum ;) hye korangg ;) today takde apa sgt yg nak d cter ,, just nak wish happy birthday mama jamilahh ;) terima kaseh sebab terima kami sebagai kawan kepada anak makcik ;) esok kami buat suprise kat makcik tau ,, sory la sbb buat makcik tertanya tanya ;) hehee ;)

teringat masa birthday PUAN ZAILINA (mak aku) bulan 5 rituh ;) plan aku berjaya jugak , aku buat suprise party ntok mak aku ,, aku mintak tolong dari budak2 hot stuff ntok masak la beli barang la ;) terima kaseh sgt ,, kenangan kita tuu ;) aku syg hampa gila dasyat laa ;) terima kaseh gak kat ENCIK WAHAB sebab sanggup sponsorr duitt ,, terima kaseh gak kat adek aku sebab buat muka tak malu p explain kat ENCIK WAHAB kenapa kami anak beranak nak duitt tuu ;) hehee

thnx jugak ntok kak long tersayang sebab tlg beli kek ,, thnx sebab sudi rahsiakan plan ya daripada PUAN ZAILINA ,,masa kami buat suprise tu hari jumaat ;) penghulu segala hari ,, hehee ,, pagi2 tu aku bangun then p pasar pagi ,, xpenah penah p pasar pagi ,, sebab PUAN ZAILINA punya pasaii ,, aku ngan membe pun p laa ;) pastu p menapak umah mama salmah ;) p memasak sume kat sana ,, siap masak apa sume ,, aku balik umah siapkan pinggan , cawan and segala bagaii ,, PUAN ZAILINA punya la heran sebab anak2 dye duk lap2 pinggan apa sume ,, aku kata kat dye yg aku nak ajak membe aku 5 org makan kat umah pada hari tersebut tapi masa tu kami lap pinggan ntok 30 org lebih kott ,, mau PUAN ZAILINA tak kalutt ,,

PUAN ZAILINA punya heran la ,, yg kami adek beradek kat dapuq tu duk gelakk ,, kesian PUAN ZAILINA time tu ;) hehee ,, bajet ntok parti tu tak banyakk ,, sikit sgt ;) hehe ,, tapi lebih 30 org boleh makan ,, aku tak ajak ramai2 sebab malaih nak basuh pinggan :DD lepas jumatt , p amek makanan sume ngan kak long ,, but before p amek makanan kat umah mak salmah , kami p beli kek kat honey bakery ,, gila babeng punya sedap kot ;) time tu ,, membe2 aku sume dah sampai umah ,, depa plak duk tggu aku ,, hehee ,,

masa aku bawak turun makanan ngan kek ,, PUAN ZAILINA mula heran ,, beliau tanya kek tu ntok sape ,, aku cakap la ,, *for you* ;) teruih dye teriakk ,, pastu ada la aksi2 teriak kat dapuq ngan tok aku ,, beliau sgt la terkejut sebab anak2 ngan membe2 anak dye buat kejutan kat dye ;) papepun aku syg PUAN ZAILINA ;) iloveyou okayy ,, esok nak buat suprise party kat mak jamilah plak , harap2 sgt bejalan lancar mcm birthday party mak aku ,, amin2 :) walaupun kami tak besaq tapi pemikiran kami matang ,, *cewah* hahaa :D

p/s : esok kita tgk apa yg berlaku okayy ,, bye hampa ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 6 July 2011

aishiteruuuu ;))

menunggu sesuatu yg sgt menyengalkan bagiku ,, saat aku harus bersabar dan terus bersabar ,, menanti kan kehadiranmu ntah sampai bila aku harus menunggu sesuatu yg sgt sulit ntok aku jalani ,, hidup dlm kesendirian sepi tanpa mu ,, kadang aku berpikir mencari pengganti mu saat kau jaoh di sana ;))

walau raga kita terpisah jaoh namun hati kita selalu dekat ,, bila kau rendu pejamkan matamu , dan rasakan aku ;) kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh , terhapus ruang dan waktu ,, percayakan kesetiaan ini pada ketulusan aishiteru ;))

gelisah sesaat saja khabar mu aku curiga ,,  entah penantiaan aku takkan sia2 ,, dan berikan satu jawapan pasti ,, entah sampai bila aku harus bertahan .. saat kau jauh di sana rasa cemburu ,, merasuk ke dalam pikiran aku melayang ,, tak tentu arah ttg dirimu ,, apakah sama yg kau rasakan ? =_=

terima kaseh sbb cuba ntok buka hati aku ,, terima kaseh juga sebab sanggup terima aku seadanya ,, yg penting , aku sayang hang :DD okay ? hahaa :)) assalamualaikum ;)

Monday, 4 July 2011

budak baru part 2 ;)

haiii ,, assalamualaikum ! takde keje plak kan duk cter pasal budak baru tu ,, haih ! hahaa , okay la niza tuu ,, eh ,, nama dye niza laa ;) lawa la jgak org nya ,, aku rasa muka dye mcm pa'an ,, pa'an neh pun budak kelas aku ,, alhamdulillah ,, baik org nya ;) tak sombong tapi dye tak banyak cakap ,, biasa la kan ,, nama pun budak baru ;))

katanya dye dari skola pokok sena ;) tak kesah la dari mana pun , yg aku tau dye berpijak di bumi yg sama ngan aku ;) tak gitu ? ;)) btw ,, welcome to the club azniza and welkem to the family sygs ;)

assalamualaikum ;)

Sunday, 3 July 2011

budak baru ? hm ;)

assalamualaikum ahli2 syurga sekalian ,, hehee ,, harini iylia nak cter pasai apa taktau ,, takde apa yg berlaku harini ,, and saya taktau apa yg berlaku kat skola sbb saya tk p skola :DD baik kan saya ? mesti mereka2 rendu kat saya ,, terharu rasanya ,, huii =_= sebab apa tak p skola ? malas ? choyyy ! mulut jgn busuk sgt la kan ,, ada sebab saya tak p skola =_=

sakit sgt badan saya harini ,, malaih rasanya nak bergerakk =_= kenangan sgguh =_+ tadi p jogging2 jup kat mengkuang demmmm ;) tenang jiwa aku p sana walaupun tempat tu bersepah ngan kenangan ,, imissyou sayang :DD nyampah ka ? kesah aku ;p eh , aku dapat budak baru dalam kelas harini ,, tapi aku tak sempat nak bersua muka ngan minah tu lagi ,, katanya lawa minah tu ? hm ,, tak kalutt ,, lawa tak lawa tu belakang cter ,, asalkan tak buat kepala dalam kelas sudah :DD

ganaih dak ayat aku ? nampak gengster dak ? :DD hm ,, heran aku nape budak tu diserapkan dalam kelas aku ,, adehh ,, takkan cikgu2 taktau yg kelas aku tu dah mempunyai budak yg dah cukup ramai ,, yg ada sekarang pun tak larat nak handel ,, hm =_+  lagu mana pun takpe la cikgu2 oii ,, asalkan bahagia =_=

okay la , takat neh jea la kan ,, malaih nak update panjang2 ,, sakit tgn la bodo ;p maap kerana terkasaq ;) see you minah ;) watch out girl ! ;DD

p/s : assalamualaikum ;)

Saturday, 2 July 2011

larian 1murid 1sukan 1malaysiaa ;)

assalamualaikum korangg ;) speaking kl sekali sekala takpa kott ;) today  kami2 ada larian satu murid satu sukan satu malaysia kat skola tadi ,, gila babeng punya syiokk ,, hehee ;) hampa ada ? takdeeeee :DD terma kaseh la kepada abah najib razak sebab buat program mcm neh :DD rasa bebas gila kott ,, all out jea sume ,, takde sesi cover mengcover , *terbaik* ;)

first2 tu ,, p skola around pkol 7.15 cemtu ,, today kena p awai sebab nak kne p daftar kat padang dlukk ,, then ambik number masing2 ;) neh number2 budak hott stuff aku ;)






comeii2 la depa nuh ,, adeh :)) lepas dapat number bagai ,, kami start larian tepat jam 7.45 bagi seluruh malaysia ;) taktau la nape depa soh start pkol 7.45 ,, tapi as a budak skola , kita follow sudah ,, jgn byk bunyikk ,, baru berkat ,, eceh :DD lari pusing padang jea then pusing skola ;) kira okay jugak la kan ,,

pastu kan awak ,,kita buat senamrobikk ,, part neh la yg paling syiokk ,, cikgu2 sume sporting gila kott ,, lagi sporting bila budak2 lelaki kelas aku dengan muka tak segannya ,, depa p menari kat depan ngan kak aza ,, yg tu lagi terbaikk :DD jgn sangka budak2 nakai mcm depa takleh nak memeriahkan suasana :) abg ,, you so cute masa join kak aza menari ,, hahaa ,, chilex okayy ;)

then ,, rehatt sampai 10.30 kot kalau tak silapp ,, then tiba lah aktiviti yg di tunggu tunggu ,, acara permainan tradisional ,,  contohnya : main congkak ,, galah panjang , tuju selipar la hape la ,, mcm2 la ,, time neh sume berkumpul kat padang ,, takde plak budak2 yg lari balik :)  memang rasa bebas gila kat padang harini ,, takde cikgu yg nak mengarah la apa la ,, aktiviti kami bebas ,, sebebas bebas nya :DD hilang keserabutan dalam kepala brain ;)

kan best kalau buat aktiviti mcm neh sebulan sekali ke , seminggu sekali ke kat skola masing2 , kan ? kan ? ;)) tadi geng2 aku sume men galah panjang ;) best sangatt ,, hampa tau dak cena nak men galah panjang ? aku nak explain pun tak reti ;) hehee , kami join ngan budak2 form4 maju ,, tak larat gelak men ngan depa ,, semangat kuat sgguh budak2 tuu ,, ligat nak mampuihh ,, tapi yg penting ,, kami menang ! :DD sorry to say sygs ;))

masa kami men galah panjang tu ,, ada la seorang wanita yg cute mute dengan baju merahnya datang nak join kami men galah panjang ,, bukan men lagi beliau larii ,, wanita itu adalah pengetua SMKJ ;) terima kaseh pengetua ;) hm . kebanyakkan budak lelaki men tuju selipar ,, tapi depa2 tak guna selipar ,, guna kasut skola ,, kena tang pala tu ,, memang bengongg kott ,, men tuju botol pun ada ,, selipar yg hendak di baling tu digantikan dgn botol air ,, selamat sikit la kott ,, hahaaa ,,akhirnya ,, selepas aktiviti2 tersebutt ,, kamu pun pulanglah pada pkol 12.30 ;)

btw , terima kaseh cikgu2 dan pelajar2 SMKJ ;) hampa terbaik ,, aku akan rendu sume neh bila aku dah abeh skola nantii ;(( aku akan ingat tarikh arini sebab harini kenangan terindah dan terburuk bagi aku dan ayu =_= ayu , neh kenangan kita ,, jgn resau pasal aku ,, make sure hang okay ;)