Tuesday, 20 September 2011

jiwang sebentarbersama KITKAT # part1

Di Saat Aku Ingin Bermesej .. Kau Pulak Nak Tido ..
Di Saat Aku Ingin Berjumpe .. Kau Pulak Takde Duit ..
Di Saat Aku Ingin jujur .. Kau Pulak Tak Percaye ..
Di Saat Aku Ingin Keluar .. Kau Pulak Membebel Takkasi Keluar ..
Di Saat Aku Sakit .. Kau Pulak Yang Over Risau ..
Di Saat Aku Merajok .. Kau Pulak Beria2 Nak Pujok ..
Di Saat Aku Ingin Pergi .. Kau Pulak Yang Sedih ..
Di Saat Aku Tiada .. Kau Pulak Yang Mengalir Air Mata ..

Di Saat Aku Mencintaimu .. Kau Pergi Meninggalkan Aku =='

Di Saat Itu Lah .. Kau Dan Aku Saling Merindu .. ♥


okayy . coretan diatas tiada kaitan bagi mereka yang hidup mahupun yang sudah tiada . sekadar suka-2 dan tiada apa-2 maksud . aku copyy dari fesbuk ;) hehee . ENCIK PAIJI SAYANG , CIK EEYA SAYANG rendu awak . lama betul kelas awak harini kan ==' sabar jea la kan . nanti dah balik , msg-2 i tau syg . HAHA . *gewdiks sat* 


apa yang aku copy dari fesbuk neh , sama jea apa yang pernah terjadi kat aku . lawak la pulak bila ingat zaman cintan cintun aku dulu . kecik-2 dah bercinta kan ? tak menahan . bila gaduh sikit jea teriak . hehee ;) nama pun perempuan . kena marah pun boleh teriak sampai bengkak mata . tehee . hati tisu betul aku neh . tapi tak serik jugak ==' btw , terima kaseh la buat mereka-2 yang pernah bertandang dalam hati keciq saya selama neh . kerana anda la saya tahu erti sayang , erti berkasih , erti kemarahan , erti kecemburuan , erti ketidakpuasan hati dan bla-2 . 


lupakan semua itu , kasih takkan terpaut kembali . eceh . HAHA .


p/s : assalamualaikum ;)





Monday, 19 September 2011

surat cinta ? :D


assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh ;)

di keheningan pagi yang indah membuatkan aku liat untuk bangun ke sekolah harini . aku bangun , pastu aku tido , pastu bangun iron baju pula , pastu tdo balik . dekat pukul 7 baru aku mewangikan diri yang sememangnya wangi ==' aku tak faham la kenapa aku mengantok bagai nak rak sangatt . nawaitu memang takmau pegi sekolah sebab mengantuk , tapi setelah ditegur oleh pakcik neh , aku pun gagahkan diri juga . masuk bilik air pun sambil pejam mata tau ;)

then gerak pergi sekolah dengan menaiki kenderaan beroda dua yang bernombor plat PJX ____ ;) perking moto plak sebelah moto abg awieeeeeee . nak parking moto pun banyak dugaan tahu . boleh pula awiee berdiri dekat port aku nak parking tu . saja jea beliau nak melambatkan aku yang dah memang natural lambat neh . muka time tu pun monyok lagi tapi aku tak marah . aku faham sangat dah lawak-2 budak-2 aku neh kan ;)

tepat jam 7.50 kot , maka bermulalah sesi pembelajaran . aku ikhlas belajaq harini ;) subjek pagi-2 buta adalah sejarah . alhamdulillah , aku fokus sejarah harini . aku buat kerja yang cikgu bagi . aku jawab latihan yang beliau beri . bangga dengan perubahan diri sendiri . tehee . bila sampai subjek-2 hujung sikit , mata dah mula layu , bdan dah mula tak semangat gara-2 tak sabaq nak balik ke rumah . aku tak paham betui la ==' yang paling takleh blah time agama . mak aii , punya ngantok . besepah syaitan kat mata neh ha , tak terkira . boleh plak depa duk gayutt-2 kat mata aku , duk kacau-2 aku sehinggakan aku takleh fokus . hekk .

tapi memang aku takleh fokus sebab belajaq bab sirah . "sembang keling" . aku cukup lemah okay sirah neh dan aku tak berapa nak suka . kalau adab , tilawah dan yang lain-2 lagi aku still boleh gagah nak belajaq . tapi bukan bab sirah . macam-2 yang aku buat time nak menghilangkan boring waktu agama . potong neh la . buat nuh la , msg ngan org la . baca surat neh la . kemas buku la . macam-2 la .apa yang aku baca adalah surat cinta . HAHA . jangan ingat aku tak pernah dapat surat cinta tau . surat cinta pertama yang aku jumpa dalam beg kaler koko aku tu surat cinta dari sorg mamat yang aku gelar as K . dalam surat tu tak guna saya , awak okay . pengirim surat tu guna "kanda" , "adinda" . seperti zaman purba kala . sweet gitewww :D

pastu baca pula surat-2 yang penuh dengan luahan hati aku . ikhlas dari hati . hehee . surat untuk ENCIK H la , ENCIK tu la , ENCIK SAYANG ada . memang nak tergelak . jelas terpampang betapa jiwang nya aku masa aku mencoret nukilan-2 dalam sekeping kertas putih tu . tak sangka plak yang aku neh sangat sweet dan romantik :D tapi hanya aku yang tahu isi tersurat serta tersirat surat-2 tersebut . lepas baca semua surat tu , aku pesan dekat membe baik aku .

aku : kalau aku mati nanti , hang ambik semua surat-2 neh kat bawah katil kat bilik aku tau .
ayu : beliau gelak . mungkin geli hati ngan apa yang aku kata , HAHA . nak buat apa ngan surat tu ?
aku : hang baca pastu hang bakaq . dalam hati " aku lebih suka kalau hang bagi dekat tuan dye" =='

p/s : cukup la kan , dalam surat-2 tu , ada semua rahsia aku , semua luahan perasaan aku dekat seseorang , ada juga ketidakpuasan hati aku dalam surat tersebut ;) selagi aku hidup , aku akan simpan semua tu ==' assalamualaikum ;)

Sunday, 18 September 2011

Saturday, 17 September 2011

paiji sayang kawan-2 eeya . HAHA ;)


salam readers-2 kesayangan ;) sayang ke ? heee ^-^ okay , semalam sy buat open house . syukur alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya . alhamdulillah jugak , tetamu VVIP aku *maya shuhada dan adik beliau , boy * sampai jugak dekat kulim tercinta neh . depa naik bas sendiri kott . kalau aku tak naik dah . aku cukup fobia dengan bas neh . hang bagi p la seribu hengget pun aku takkan naik . bukan nak menghina , tapi i seremmm nak naik kenderaan besar seperi itu yang berkaki empat =='

berbalik kepada cheqita pasal open house yea . act , aku bajet tak ramai yang akan datang majlis reunion + bacaan yasin+ open house yang aku dengan maya serta jiran kesayangan neh anjurkan . tapi lepas bacaan yasin tu makin ramai pula yang datang bertandang . ada yang aku kenal , dan ada juga yang aku tak kenal ;) ada juga membe-2 fesbuk dan ada juga membe-2 dari sekolah lain . btw , tengs sebab sudi menghadirkan diri ;) really appreciate okay ;) lots of love untuk hampa ==' tehee . tengs juga kepada SM ZAMRI sebab menjadi tekong bacaan yasin ;) sayang anda dan family anda gila dasyat ! ;)

tengs juga buat membe-2 yang sudi tolong dan sanggup berpanas . hahaa . tengs juga buat budak-2 sains yang datang semalam walaupun tak ramai . tengs juga untuk budak-2 sastera yang datang walaupun ramai . tengs juga untuk ENCIK H and the geng yang sudi datang . million tengs untung PUAN ZAILINA sebab sudi bersusah payah untuk sy . sayang you okay ! ;) tengs untuk adek-2 saya yang menyibuk serta menolong dan tengs juga kepada SAJEN WAHAB sebab sudi meluangkan masa walaupun sy tahu anda sibuk bekerja ;)

sibuk punya pasal sehingga saya terlupa kepada ENCIK SAYANG . kesian beliau . hukk ==' saya terlupa nak call mahupun messege beliau gara-2 terlalu busy melayan tetamu sehingga beliau diabaikan . sah-2 beliau rindu sy gila-2 punya . kan ? kan ? saya pun rindu awakk , b ==' hehee , lepas jea ada dua org mamat yang bagi duit raya kat aku , teruih aku p topup . pastu call la ENCIK SAYANG . rendu gila nak dengaq sore kasaq dye . eh , kasaq ka ? hanya tuan empunya badan yang tahu . HAHA .

kesempatan neh juga , aku nak wish HAPPY BIRTHDAY to membe terbaikkk aku ! FATIN NABILAH BINTI ISMAIL . sweet seventeen yaw . heee . may ur wish come true . harap-2 dapat la jumpa kekasih hati yang sesuai dengan hang dan semoga happy dengan org sekeliling termasuk saya tau . sorry , takde present for youu =='


p/s : we had joy we had fun . terima kaseh sebab meriahkan majlis saya semalam yea kawan-2 ;) assalamualaikum ;)

Friday, 16 September 2011

apa yang saya buat ? ==' im sorry cikgu .

 
salam satu malaysia semua ;) comey kan tajuk entry sy . tehee . sebenarnya saya berbelah bagi untuk update blog sy neh dengan menggunakan bahasa melayu tulen . gara-2 ditegur oleh ENCIK SAYANG sebab BM sy hancuq . mentang-2 la beliau terer . huh . *tak jeles* 
hancuq pun takpe la . saya bangga . HAHA . mesti beliau akan teguq lagi nanti lepastu sy akan buat taktau . hehee . *terabuq lagi*

cakap pasal BM kan , kan ? entah hari apa taktau , ada subjek BM . hundred percent memang sy ready menunggu ketibaan cikgu tersebut untuk menjawab soalan-2 yang mungkin akan ditanya oleh beliau ;) kerana saya dah tension dengan beliau dan diri sendiri bila sy tak dapat menjawab pertanyaan beliau dan sy maluu okay ^-^ . cangakk lagi tak malu sebab setiap kali dye tanya mesti aku tak dapat jawab . dahtu kena berdiri sampai beliau suh dudukk . omjayyy ==' sampai hati cikgu . dengan sy pun berkira . huk ==' 

seperti yang dijangka , tetiba beliau panggil nama aku untuk jawab soalan dye . beliau hanya suh sy berikan isi dari petikan tu . dengan tak takut dan bersedia nya , maka saya pun jawab . eksaited okay ;) sudahnya aku jawab , dye kata aku pandai . HAHA , lagi semangat aku buat keje dye ;) aku siapkan homework yg dye bg time tu juga . bila aku duk rilek jea , dye tanya pulak ,

cikgu : iyliaaa , dah siap ke keje ?
saya : *angguk* . dah .
dalam hati * tak puas hati ngan aku lagi la tu * :DD

disebabkan aku duk bersebelahan dengan tingkap , aku pun jenguk-2 la tengok kat luaq lepas siapkan semua keje dye . masa tu , dalam dewan ada sambutan merdeka :) untunggla , budak-2 form5 takleh join . macam meriah jea sambutan tu . siap nyanyi-2 bagai kan . aku tertarik untuk melekat kat tingkap tu lepas dengaq adek-2 junior nyanyi . makk aii , suara macam artis . tertanya tanya aku kat atas neh sebab nak tahu sape insan yang menyanyi tu . memang sedap ;)

yang herannya , kalau student lain datang bertempek kat tepi tingkap tu mesti dye soh duk tempat balik . tp dengan aku dye tak berani kata . HAHA . bukan nak bangga . aku dah siapkan apa yang dye soh so takkan dye marah kan , aku tau dye baik ;) sebab tu sy sayang beliau . 

ayu : hang memang suka bertentangan dengan dye kan ? 
aku : memang pun . apa yang dye tak suka tu la yang aku akan buat . hehee

dye yang dimaksudkan adalah cikgu tersebut :) saya tetap sayang cikgu . mumuahxx sikitt :D

p/s : kalau kau rajin cikgu pun sayangg ;) buat sape-2 yang dah TERcuri kasut converse milik ENCIK SAYANG tolong pulangkan yea . kasut tu semangat beliau okay . tak bahekk tau curi-2 harta yang bukan menjadi hak milik anda , renung-2kan dan selamat beramah . 
tehee . assalamualaikum ! ;)




Thursday, 15 September 2011

entry luahan hati =='


assalamualaikum . hye awakk-2 . okay , harini saya berbudi bahasa sikit okay . sy just nak buat satu entry luahan hati . lepas saya update neh mesti ada yang akan tanya saya macam-2 soalan dan pastinya soalan-2 mereka-2 itu takkan ada jawapan . jyeahh ! ;D
pertamanya , sy nak minta maaf dekat mereka-2 yang sy sayang . sorry kalau saya melukakan hati sesape ==' sy tak bermaksud okay . sy mintak maaf kalau sy mengecewakan awakk-2 semua .

saya harap sangat semua neh berhenti di sini jea . saya dah tak mampu nak berhadapan dengan mereka-2 tu lagi . sebab saya maluuuu ==' saya rasa sedikit serba salah . saya akan cuba jauhkan diri dari awakk . saya akan cuba buat awakk bencikan sy walaupun saya tak sanggup . haih ! ==' tapi kebahagiaan dan kebenaran lebih penting kan ? kann ? sangat bersungguh sungguh sy nak jaga hati org kan . makk aii . tolong paham yea , awakk . yang penting sy sayang awakk . hukkk .

sejujurnya la kan , sy dah tak sanggup . sangat-2 tak sanggup . maafkan sy tau awakk . one day , awakk akan faham kenapa sy buat sume nehh .  minta maaf kalau perubahan sy neh terlalu mendadakk dan awak tak dapat terima dengan hatii dan minda  yg terbuka =='

bacaan yasin + reunion + open house AQMAL IYLIA + ZULHUSNI ZAMRI =='

hampa faham tak apa yang aku tak faham ? aku memang tak faham okay . fikiran aku serabut dengan sekolah lagi , dengan kawan-2 lagi . dengan keadaan sekeliling lagi . terasa macam nak bebai pun ada .

sekarang tengah siap-2 kan dengan event esok lagi . secara rasminya , tomorrow is the last time aku akan buat event kat rumah aku sendiri . sebab ? sebab aku give up ! macam-2 songeh . nak bagi makan pun susah . tak bagi makan pun susah . terasa macam syok sendiri pun ada .

papepun , event esok aku akan sambut baik aku punya VVIP iaitu MAYA SHUHADA dengan teman-2 nya yang sanggup turun dari perak ;) thnx syg ;) tak sabar nak jumpa hang ==' walaupun ramai yang tak dapat datang disebabkan masalah apa pun aku taktau dan aku malas nak ambik peduli . nampak sangat aku marah kan ? memang pun =='

aku buat semua neh dengan jiran kesayangan aku ZULHUSNI ZAMRI ;) disebabkan kawan sekelas , serta membe-2 kami adalah orang yang sama , maka kami pun berkerjasama la membuat semua neh . ALHAMDULILLAH aku dapat jiran yang sporting . tak kalut okay ;)

btw , HAPPY BIRTHDAY to NUR MUHAMAD BIN ABBAS ;) may your wish come true and happy-2 selalu nah ==' forever 17 yaw . ada masa kita lepak sekali .

p/s : harap sangat semua berjalan lancar ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 14 September 2011

JAMUAN RAYA BATCH 2011 =='

salam aidilfitri semua ;) sedikit penat harini . berbalik kepada tajuk entry , sekolah aku harini ada buat jamuan sempena hari raya . syukur alhamdulillah , semua berjalan dengan lancar walaupun dalam keadaan cuaca hujan yang agak lebat rasanya ;)

bebas plak rasa harini . budak-2 bersiap kalah cikgu-2 . masing-2 pakai baju raya . HAHA . termasuk ngan shawl yang dililit dengan macam-2 gaya . dah segak bergaya tu , tangkap-2 gambar pula . aktvt tangkap menangkap neh dilakukan selepas rehat . nak tangkap gambar-2 pun macam-2 masalah , macam-2 ragam . tak larat nak gelak ;)








 neh serba sikit gambar yang aku dapat tunjukkan kat hampa . yang neh jea yang sporting . yang lain malu sikit . eheh . termasuk aku kot :D balik dari sekolah , aku pergi makan laksa pula . selang sehari mesti aku pergi makan benda alah tu kat tasik kulim . sedap . siyes tak bohong ;)

p/s : apa-2 pun , jamuan raya kali neh berjaya . hehee . nanti plak aku update pasal open house campuq reunion kat rumah aku sabtu neh . assalamualaikum .

Monday, 12 September 2011

apa yang aku nak kalau aku LULUS SPM ? ;) part 2

salam kegembiraan ;) tehee . entry aku semalam pasal hasrat untuk memiliki sekoq kucing berbulu kan ? semalam aku dah buat proposal untuk PUAN ZAILINA tentang hasrat aku tu . dan beliau tersenyum . senyum beliau taktau la tanda setuju mahupun membangkang . HAHA .

sempat la jugak kami anak beranak membalas hujah antara satu sama lain . tapi akhirnya , beliau mengalah . beliau taknak belikan binatang berbulu tersebut kerana beliau telah lama berkenan dengan seekor kucing berbulu yang telah dibela oleh salah seorang saudara aku kat pahang kot . entah la , saya pun tak kenal siapa saudara saya yang dimaksudkan oleh beliau ;D

apa yang beliau utarakan semalam , beliau kata bulu binatang yg berbulu yang telah dibela oleh saudara aku tu punya la lebat . punya la gebu . aku yang dengar beliau cerita neh plak jadi eksaited . tak menahan .

beliau : nanti mak p ambik kucing kat saudara kita tu .
aku : mak p la ambik sekarang .
beliau : mana boleh . tunggu la dye beranak dulu .
aku : bila dye beranak ?
beliau : mana la mak nak tau .
aku : bila mak nak ambik ?
beliau : tunggu la mak balik johor nanti .
aku : bila mak nak balik ?
beliau : tunggu la cuti sekolah nanti . tapi kak takleh ikot mak balik .
aku : awat ?
beliau : nanti nak buh kucing kat mana .

bonet kan ada . sumbat jea la binatang tu dalam bonet . huk . kucing dah ada . tunggu nak beranak jea . semoga binatang tersebut dapat melahirkan baby banyak-2 . amin :D





neh contoh jea gambar yang aku ambil dari pakcik google . nanti aku pulangkan balik ;)

p/s : sama-2 la kita doakan aku dapat binatang alah neh ;) assalamualaikum ;)

Sunday, 11 September 2011

apa yang aku nak kalau aku LULUS SPM ? ;)


salam kebahagiaan semua ;) act , aku seat for SPM bukan sekadar nak lulus saja okay . tapi untuk menyelamatkan diri , saja la aku tulis LULUS kat situ . hampa ada masalah ? takde kan ;)

target aku untuk SPM banyak jugak la A yang aku nak ragut(dah macam kambing pula main ragut-2)  . insyaallah , kalau ada usaha ada la kejayaan aku . aku pun dah makin rajin sikit . alhamdulillah . berkat doa semua org . tehee ;) aku bangga dengan diri sendiri .

kembali ke tajuk entry i yang hott-2 giteww , apa yang saya nak kalau saya LULUS spm ? for sure , apa yang aku nak neh aku akan minta dekat PUAN ZAILINA dan suami beliau . nak taknak mereka harus tunaikan juga . hehe . saya kan anak mereka yang kasiaq . apa yang saya nak neh pastinya bukan rumah banglo , bukan juga swimming pool , bukan juga basikal fixie , dan juga bukan kamera jenama nikon ka canon ka dan apa-2 jea la ;)

saya hanya mahukan seekor kucing yang gebu , yang mempunyai bulu yang lebat , yang mempunyai dua biji mata , sebatang hidung dan mulut , tak lupa juga kaki dan tangan . OMG ! i really want it . i wish my dream come true . dah lama aku berhajat nak bela binatang berbulu lebat sebegitu . tapi disebabkan faktor kesihatan yang tak mengizinkan maka binatang tersebut amatlah jarang untuk dijumpai di area rumah aku ;( yang rajin aku duk bela kat rumah aku sekarang neh binatang yang kaler merah , kadang-2 kaler hitam . maksud aku semut . geli weh ngan semut . dah la kecik . tapi semut tu binatang yang rajin =='

berbalik kepada bintang berbulu tadi , ciri-2 binatang tersebut metilah :
-> berbulu lebat gila vavi .
-> berbulu putih takpun cekelat . takmau hitam . dalam gelap tak nampak .
-> bermata oren . kalau susah sgt nak dapat , kaler apa-2 pun tape la .
-> nak yang jinak + manjeww-2 .
-> nak yang perfect anggota badan . takmau yang OKU ataupun yang berpenyakit buasir .

nak bodek PUAN ZAILINA . kalau dye takmau tunaikan , aku takmau seat for SPM . boleh tara tu ? hehee ;)

p/s : assalamualaikum ;)

Saturday, 10 September 2011

KALAU KAU SAYANG AKU =='


tak perlu nak bekasar kalau kau sayang aku .
tak perlu nak rasa terancam kalau kau sayang aku .
tak perlu nak sakitkan hati aku kalau kau sayang aku .
tak perlu nak mempersoalkan kasih syg aku kalau kau syg aku .

p/s : memang aku bertuah . sangat bertuah ==' assalamualaikum .

SCIENCE campuq STUDY campuq bengang ;)


salam readers ;) bored day ! itu merupakan sinopsis untuk hari aku . duduk kat rumah dan mengadap tv without doing anything yang boleh dibanggakan ==' petang pula hanya menghabiskan masa dengan melelapkan mata untuk sejam dua . penat kot tidur . hm .

bad news ! esok ada sains . aku mula gerun dengan subjek yang berkaitan dengan dunia neh . hal-2 kecil pun kena belajar jugak . dari sekecil kecil kuman sehingga sebesar besar alam . cikgu suruh kami-2 neh baca form4 punya sains . aku tak takut sangat sebab selalunya hanya ketua yang kena jawab kalau cikgu tanya soalan . dalam group sains aku , aku hanya anak buah . orang lain yang jadi ketua . haha *gelak jahat* . tapi jadi anak buah pun kena jugak study . kang ketua jea yang pandai , anak buah duk ngok tara tu jugak . mana boleh kan ;)

sejujurnya , membe-2 group aku tu bukanlah yang sekepala ngan aku . tak paham betui la kenapa cikgu menyatukan kami . nampak sangat nak kurangkan aktiviti menyembang kami . HAHA . cuma ayu jea yang stay dalam group aku . nampak sgt kami berdua tak dapat dipisahkan ^_^

lupakan sains sebentar . penat dah aku study tadi . cukup-2 la kan . harini macam ramai plak yang buat aku marah . nasib baik boleh handle . tak paham betul aku . nak aku cepat tua ke apa ? ke nak aku mati cepat ? pastu boleh plak duk kata aku menipu . tu yang tak tahan tu . ntah apa yang aku tipu pun aku tak tahu . dye duk menipu aku selama neh tak rasa plak eh ? tu la manusia akhir zaman sekarang . salah org dye pandang . salah sendiri , tak pandang langsung . aku marah hang balik kang baru tau kot . aku malas jea nak ungkit . ingat syok kott . astagfirullahalazim ==' elok-2 aku maafkan hang , kang berubah kemaafan kepada kebencian . aku takmau okay sebab aku tak reti benci org lelama !

aku tak suka gila nak buat entry marah-2 macam neh . hm ==' boleh kira guna jari kaki kot entry aku yang berbaur kemarahan ada berapa . tak banyak . yang lain semua entry kebahagiaan ;) kalau takmau guna jari kaki , guna jea jari biasa . maksud aku jari tangan .

p/s : jangan buat saya marah please . saya tak suka dan kita samaa-2 tak suka ;) assalamualaikum ;)

Thursday, 8 September 2011

selalu kena marah saja kan ? =='


salam cuti sekolah terutamanya buat budak-2 negeri kedah ;) tehee ;) harini cuti , esok juga cuti . memang boringg . nak study tapi malam baru boleh masyukk ;) siang-2 hari menatap benda alah neh jea la kot ;)

petang sikit baru ada aktiviti . aktivitinya hanya berkunjung ke rumah membe dan bukan membe ;) maksud aku open house . macam banyak plak open house yang aku kena redah harini . tak pergi kang rasa ralat pula . membe-2 pula dah mula hantar msg . "iya , nak pegi tak ?" . hm . jawapan aku , inysaallah ;) hehe . caring betul budak-2 hot neh ngan aku . mana jea depa nak pegi mesti ajak aku . nak menggila pun ajak aku , nak membuncitkan perut pun ajak aku . takpun aku yang ajak depa ;) nampak sangat kami saling memerlukan ;)

actually , aku ada geng-2 yang sangat best sehinggakan ada orang luaq yang teringin sangat-2 nak jumpa dengan kami semua . katanya kami happening , kepala gila-2 . saya setuju ;) untungla saya ada membe-2 yang happening dan kepala gila-2 . untung juga saya ada balak yang kepala gila-2 juga walaupun sedikit pemalu :D malu ka ? ah , tak tahu . HAHA .

nak share sikit . aku ada masalah komunikasi ngan cikgu bm aku . haha . aku taktau la kenapa aku sayang sgt cikgu bm aku neh . dah berapa kali kalau nama aku dipanggil untuk jawab soalan , mesti aku takleh jawab . teruk gila . bengang juga cikgu tu dengan aku . mintak maaf la cikgu . nak marah saya pun marah la . hehee ==' saya redha . time cikgu tanya tu tak kena time . jangan salahkan saya yea ;) mintak maaf juga masa cikgu duk marah saya tu , saya buat tak tahu jea . sayaa tak kurang ajaq tau ;) cuma saya tak boleh sangat orang marah saya , nanti saya marah balik org tu . hukk =='

p/s : sayang mak pak saya , sayang adek-2 dan abg saya , sayang cikgu , sayang kawan-2 dan balak saya ;) assalamualaikum ;)

Wednesday, 7 September 2011

AKU SAYANG HANG SEBAB ?


hang baik ;)
hang tahu nak menghargai aku .
hang selalu buat aku tersenyum .
hang sanggup balas msg aku walaupun tengah malam atau pagi buta .
hang selalu tanya aku "sayang b dak ?"
hang selalu rindu aku ;)
hang tak pernah jemu melayan kerenah aku .
hang sanggup mengalah .
hang sanggup bersabar melayan perangai aku yang tah pape neh .
hang pandai ambik hati aku .
hang reti hormat aku .

macam-2 lagi la sebab aku sayang hang . aku tau hang pun sayang aku ;) setahun lebih kita berkawan baru sekarang kita dapat menjalinkan hubungan yang lebih jauh . maksud aku bercouple ;) malas nak tulis panjang takot ada plak yang tak puas hati nanti ;) saya tak suka gaduh-2 tapi kalau ada yang nak gaduh , saya open jea . okay , bajet jea lebih ;) tayah gaduh-2 ngan aku . aku tak reti ;)

p/s : sekian . assalamualaikum ;)

B SAYANG EEYA ;)

salam satu malaysia dan salam lebaran ;) semalam entry tak puas hati . harini entry bercampur macam-2 tajuk kot . takda apa sangat yang dapat dikongsikan harini . hanya beberapa perkara yang sepatutnya aku tak buat sebagai seorang pelajar sekolah yang memakai baju dan tudung berwarna putih dan berkain biru muda ;)

first , time cikgu duk potpet kat depan , aku makan kat belakang . makan kuih raya la , kerepek la . macam-2 . siapa suh bawak makanan kan . simpan plak kat tempat aku . pakat paieee la . HAHA . dari pagi sampai balik kira mengunyah jea kerja kan .tak tahu la apa nak jadi .

second : waktu agama : aku tak berapa boleh go sangat dengan ustazah neh . kalau mood kerajinan aku datang jea baru aku boleh fokus . boring dan mengantuk membuatkan aku mengambil tindakan dengan memakai earphone dan dengar lagu kat belakang sambil mengangguk angguk kan kepala tanda aku paham lagu yang dipusingkan =='

lepastu kan , kan . aku ponteng kelas sejarah plak . mengucap panjang aku dengan perangai sendiri . sejarah boring . tak sanggup aku . cikgu dah sampai kat pintu masuk kelas , aku dengan anak-2 buah yang lain lari keluaq kat pintu belakang . konon-2nya nak menyorok la kan . tapi kami menyorok dekat tangga yang dekat dengan kelas . kalau kantoii tu memang syiok la ;) tapi hajat kami untuk memonteng tu hanya la beberapa minit saja . lepas p toilet kami masuk kelas balik . nampak sangat kami baik ;) okay , tu bukan ponteng namanya . tu hanya sesi menjenguk tandas ;)

dalam pkol dua lebih plak , aku buat video dengan kawan-2 yang bertajuk TERIMA KASIH MALAYSIA . konon nya nak buat video pendek tapi tak semua student sporting . tak best . hukk ==' buat video TERIMA KASIH MALAYSIA tapi buh lagu UNGU - PERCAYA PADAKU . lagu tu syok kot . sekali dengaq dah boleh hafal . bab hafal lagu aku terer . kalau soh hafal benda lain memang tak dapat ;) dan harini balik sekolah pukul 4 lebih kot ;(

p/s : B SAYANG EEYA . ENCIK SAYANG yang soh aku tulis neh ;) yea , saya sayang PAIJI ;D ily ;) assalmualaikum ;)

Tuesday, 6 September 2011

kisah si ibu , si anak , dan ustazah =='

salam lebaran semua ;) harini saya nak share sikit tentang ketidakpuasan hati saya terhadap salah seorang cikgu yang mengajar di sebuah sekolah di Malaysia yang berjawatan tak setinggi mana pun di sekolah tersebut =='

pertamanya , beliau merupakan seorang wanita yang bergelar ustazah yang mempunyai masalah dengan  si A . sejujurnya aku tak faham apa masalah ustazah tersebut terhadap si A . sedangkan si A tak pernah pula ada masalah dengan beliau . tak sangka la plak , wanita yang tinggi ilmu agama , yang bertudung labuh boleh plak menganiaya hamba-2 ALLAH yang hidup dalam kesusahan sedangkan sekolah tersebut bukanla hak milik mak bapak beliau .

kalau beliau pengetua , takpela juga nak buat keputusan sesuka hati . tapi kalau sebagai penolong kanan tu tak payah la nak over sangat ;) boleh kan ? bukan niat saya  nak memperlekehkan wanita tersebut . mana pergi la isi hati beliau terhadap si A yang mempunyai kehidupan yang susah . mana pergi la perikemanusiaan manusia zaman sekarang neh yea ?

hanya disebabkan perkara yang langsung tak berkaitan dengan persekolahan , beliau saja mencari masalah tentang si A sehingga si A dikeluarkan dari asrama . Si A bukanlah dari keluraga yang senang yang dapat apa yang diminta dengan hanya sekelip mata . kadang-2 si A neh makan pun tak disebabkan tiada duit . si A neh dah terlalu banyak menaikkan nama sekolah tersebut dalam bidang kokurikulum . tak bersyukur langsung ustazah tersebut . setelah guru-2 serta warden asrama dapat tahu yang si A terpaksa dikeluarkan dari asrama , ada yang mengeluarkan air mata tanda kesedihan kerana si A seorang yang baik ==' apalah salah si A ?

hanya ALLAH dapat membalas apa yang ustazah tu dah buat dekat si A selama 4 tahun si A di sekolah tersebut . walaupun ustazah tersebut selalu mencari salah si A , tapi si A tak banyak kata , tak banyak bunyi . cuma ibu si A yang agak terasa dengan tindakan tersebut sehinggakan mengeluarkan air mata . sejujurnya ibu si A adalah wanita yang paling tabah yang aku pernah jumpa . sepanjang hidup dia , macam-2 masalah serta beban yang dye tanggung . tapi dye maseh mampu tersenyum ;) iloveyou !

p/s : tak perlu nak benci orang sehinggakan mencari salah orang tersebut . ALLAH maha adil ! kebahagiaan akan menjadi milik si A juga satu hari nanti ;)

Monday, 5 September 2011

tangkap gambaq pakai webbie ;)

gambar pertama ;)

gambar kedua ;)

gambar ketiga ;)

gambar keempat ;)

gambar kelima ;)

gambar keenam ;)

gambar ketujuh ;)

gambar kelapan ;)

gambar kesembilan ;)

sebenarnya gambar kesembilan tu saja yang penting . tehee . tak payah susah-2 nak megutuk aku yea ;) tayah la menambah dosa hang yang dah memang banyak tu . kalau tak lawa pun , cakap dalam hati sudah ;) bukan aku nak menunjuk baju raya aku tu tau ;)

p/s : assalamualaikum ;) enjoy your raya ^-^

result terabuq , jenuh kutip ;)


salam lebaran yang ke berapa entah . tak ingat sudah ;) harini hari kedua persekolahan selepas bercuti selama seminggu ;) semalam aku ta pergi sekolah . maknanya harini aku kena pergi sekolah gara-2 takut dimarahi oleh PUAN ZAILINA dan menyebabkan adik-2 kesayangan aku jeles ;)

banyak faktor kenapa aku taknak pergi sekolah . pertama sekali sebab result . disebabkan sekolah aku dah tamat trial so tiba masa untuk dapat result . memang liat gila bangun pagi tadi . tak sanggup nak melihat muka bengis cikgu-2 yang sedang marah akibat result yang teruk oleh kami-2 sekalian ;) hukk . bukan aku minta okay ;)

awal-2 pagi dah dapat result nya . tak sempat nak bernafas lagi . alhamdulillah result aku setakat neh belum ada yang gagal . hm . tapi masih menyedihkan . aku harapkan result aku lebih baik tapi hanya itu yang aku mampu . aku dah berusaha , berdoa dan bertawakal . kalau yang tu saja aku mampu dapat , aku redha . walaupun sedih gila .inysaallah aku akan perbaiki sedikit demi sedikit . doakan aku yea ;)

tadi cikgu sempat menyedarkan aku dengan anak-2 buah aku . beliau kata takkan nak sia-2kan bertahun tahun dengan pergi ke sekolah tapi tamatkan zaman persekolahan dengan hanya membawa result SPM tanpa apa-2 gred yang boleh dibanggakan . belajaq bertahun tahun bukan sekadar untuk lulus ==' saya setuju dengan apa yang cikgu tersebut cakap . takkan aku nak sia-2kan semua tu kan . penat lelah aku bangun awal-2 pagi setiap tahun selama 13 tahun berturut turut tapi result SPM hanya good-2 ;) tak sanggup aku rasa .

aku nak result SPM aku nanti berkaler kaler . sedap mata memandang . aku nak sambung belajaq . dapat kerja elok-2 . hantar mak abah aku pergi haji . jaga adik-2 selagi mampu dan berkahwin . awal sangat ke fikir pasal kawen neh ? tak kot ;) aku taknak result macam sekarang neh . result terabuq . jenuh kutip but nasib baik tak tercicir ;) alhamdulillah =='

p/s : berdoa , berusaha , bertawakal ;)

Saturday, 3 September 2011

raya 2011 dan blog ;)

SELAMAT HARI RAYA ;) assalamualaikum readers-2 tersayang ;) lama nampaknya saya tak update blog ;) penuh sawang kott . tapi tak mengapa , masih dapat menaip dengan baik dan laju nya . gila takbur kan aku ? sorry ;) seminggu dah raya kan ? malangnya aku masih belum dpaat upload gambaq raya untuk tatapan umum atas faktor-2 tertentu yang tak dapat dielakkan ;)

apa-2 pun , raya aku tahun neh okay-2 saja . suma-2 kuku . takda panas-2 melainkan cuaca yang baik dan tiada hujan yang membasahi bumi yang dapat menghalang perjalanan aku untuk menerjah rumah kawan-2 dan sanak saudara ;) raya pertama , menapak kat rumah tok asma saja . raya kedua buat family day ;) part tu yang paling best sebab semua dapat berkumpul dan buat karoke ;) ada pak saudara aku yang sanggup bergegas pulang hanya sebab nak hadir majlis keluarga tu ;)

ada pula sesi beri ucapan dari setiap ahli keluarga . bila dah sampai turn aku , memang gelabah kot . satu kampung boleh dengaq kot aku punya ucapan . kering punya pasal ,aku bagi jea ucapan yang aku rasa patut . dah bagi ucapan serta bermaaf maafan tu , part mengeluarkan air mata bagi kaum-2 ibu mengandung dan ibu tak mengandung . hehe . maklum la . perempuan kan sensitip ;) aku jea yang gentle . ayaq mata takleh nak keluaq .

raya-2 yang berikutnya hanya beraya rumah-2 membe ;) tak dapekk nak beraya rumah ENCIK SAYANG tahun neh atas sebab-2 tertentu ;) sorry sayang ;) raya haji nanti kita raya sekali okay ;) tu pun kalau sempat . almaklum la , you kan busy ;) busy belajaq ;) sorry tau .

semalam aku dapat berborak sekejap dengan sorang akak neh ;) suara beliau syiokk ;) suka gila . HAHA . tengs sebab sudi berborak dengan saya yea ;) terima kaseh sebab tak marah saya ;) nanti kita jumpa kalau ada rezeki yea ;) insyaALLAH ;)

p/s : raya sebulan kan ? buat mereka-2 yang aku belum terjah rumah anda lagi , harap bersedia ;) assalamualaikum ;)