Sunday, 20 November 2011

my bad atau kesabaran ?

tujuan aku update apa yang aku rasa neh sebab aku boleh detect yang blog aku neh , takde sangat orang nak datang view berbanding blog TENGKU LEA , IM A SIMPLE KINDA GIRL . ALL I REALLY WANT IS EVERYTHING .

okay done . aku benci gila bila nak kena hadap semua neh . aku tak benci tuan dye . dan takkan pernah benci rasanya . aku benci dengan apa yang aku kena hadapi neh . once again , kesabaran aku menipis . bukan sebab salah dye . tapi entah la , aku tak tahu kenapa aku tak boleh nak terima semua neh dengan baik . padahal aku sepatutnya kasi support atau faham apa yang dye sedang lakukan sekarang .

mana pergi perangai aku yang dulu-2 . yang boleh bersabar dalam segala hal . boleh berdiam diri kalau mengalami situasi yang mcm neh ? imiiss my old me . semalam sebelum tidur , sempat la aku teriak sikit . last-2 tertidur mcm tu jea . maybe sebab penat teriak . ala , nanges tu perkara biasa bagi aku . menjadi lumrah hidup dah pun . sejujurnya , aku tak biasa kalau berjauhan sikit dengan pakwe aku neh ha . dye keje around pkol 3 then balik tengah-2 malam . time tu aku dah nak kena tdo dah pun . bukan selalu aku boleh msg dia . kadang-2 aku rindu hang tau dak , ngek ! tapi aku rasa mcm aku takmau habaq kat hang semua tu . sebab kalau aku habaq pun takde beza .

masa untuk kita sekarang neh terbatas . kadang-2 hang msg dua tiga kerat pastu hilang . kena telan dek bumi ka hape . time tu mula la aku nak marah . bayangkan la aku tunggu hang sampai hang balik keje sebab nak msg ngan hang semata-mata , tup-2 , msg sat pastu taktau hang p mana . pastu mula la aku nak pikiaq benda-2 pelik pala hotak apa tktau #kasaq sedikit# aku tak kisah kalau hang nak curang ka , hang nak menipu ka , hang nak tdoq ka , hang busy ka , hang takmau msg ka , hang tak larat nak melayan kepala angin aku ka , kalau yea pun , bgtau aku dulu supaya aku boleh fikir secara waras . hm . aku bukan nak salahkan hang . saja aku nak salahkan diri sendiri . huh #sembang keling#

bayangkan semalam aku buat keputusan supaya hang msg aku lepas hang dah balik sini . maksudnya dalam 3 bulan lagi cemtu . aku boleh tunggu aih dari aku duk pikiaq bukan-2 pastu nak marah-2 . aku yang tekanan . aku nak SPM neh wei . kalau boleh aku taknak ada masalah ngan sesape pun . lagi-2 dengan hang . aku sayang hang . insyallah aku boleh hidup kalau pakwe aku tak msg aku selama 3 bulan cemtu . aku buat untuk kebaikan kita bersama .tapi hang plak takmau . ketegaq piangg betuii . aku takot aku cakap lebih-2 kang aku plak yang kena marah . takmau aku . aku takut ngan hang =='

BOLEH TAK KITA UBAH SITUASI TERUK KITA SEKARANG NEH KEPADA YANG LEBIH BAIK ?!

kbaii .

No comments:

Post a Comment