Monday, 10 October 2011

sebab aku sayang kawan aku :)

takde apa yang nak dikongsikan melainkan menaip tanpa hala tuju . saja menaip entry banyak-2 . nak mengadap buku memang terang-2 takde mood :) baca kang , tak masuk kepala pun :) dari berpura pura membaca baik tutup buku then lempaq jauh-2 . dah nak SPM kang kutip balik >-<

harini , seronok sikit belajar sains . entah kenapa . mungkin sebab aku dapat jawab soalan-2 beliau . bangga okay sebab aku bukanlah pelajar yang pandai dalam subjek sains . saja cuba jawab soalan yg beliau bagi gara-2 takut kena marah , so aku pun konon-2 confident tulis jea apa yang aku rasa betul :) and guess what , jawapan yang aku bagi dari awal sampai the last question betul :) terasa semangat nak seat for SPM #tibatiba# semua neh mungkin berkat group yang dibahagikan oleh cikgu tu agaknya . tengs to my ahli group : AYU . SOLEHAH . and AMIRA :) #bestamongthebest#

semangat memang semangat . tapi takde semangat nak membaca . lagipun sekarang neh bukan lagi masa nak membaca buku dari form4 sampai form5 okay . sekarang adalah masa dimana kena rajinkan diri buat latihan . walaupun soalan tu berulang ulang . sebab kadang-2 kita buat soalan trial negeri lain or dari mana-2 buku , ada soalan yang sama kan . secara tak langsung kita boleh ingat semua tu . kalau nak baca buku skrg memang tak sempat nak kumpul balik segala . tapi kalau rajin , keep doing that okay :) ada usaha ada kejayaan .

btw , membe-2 yang banyak tolong aku dalam pelajaran selama neh . terima kasih sangat . aku hargai hampa sampai mati . kalau aku berjaya nanti , aku takkan lupa hampa punya . kawan tu benda terbaik dalam hidup okay dan mereka-2 neh la yang sangat penting bagi aku :) membe-2 aku juga la yang bakal jadi pengapit aku nanti . HAHA .

to : awie , nad , ayu , wanie , syikin and sume-2 la yang rasa dye kawan aku , terima kasih sangat :)

entry penyesalan :)


pernah hampa menyesal selepas buat sesuatu keputusan ? aku pernah . sampai sekarang aku menyesal . kalau aku jumpa dye balik , aku sendiri yang akan minta maaf kat dye . aku rela letak tepi ego aku jauh-2 sebab nak minta maaf . entahla ,  kadang-2 terpikir juga kenapa aku lepaskan seseorang yang sangat baik , yang tak pernah sakitkan hati aku . benda yang aku sangat pasti sekarang neh , yang dye bahagia dengan kerja dye sekarang . alhamdulillah .

kadang-2 dye kol or msg , nampak mcm dye bahagia . entah-2 betul keputusan aku masa tinggalkan dye duluk . kalau betul keputusan aku , alhamdulillah . kalau tak betul , taktau nak kata apa . HAHA . setiap perbuatan akan dapat balasan . dan sekarang aku dah dapat balasan dye . terima weh , terima ngan hati yang terbuka gila-2 . memang ALLAH maha adil . boleh kot aku buat statement yang aku terima semua dugaan neh ?

itu yang kita cari , itu yang kita kena terima . rasa-2 mcm tak boleh terima dah , sila lempaq jauh-2 . lari selagi mampu , nyorok selagi kuat . ada kaitan ke ? segala dugaan neh menguatkan aku walaupun aku kaum lemah . otak makan matang , mulut makin lancang , silap cakap kena pelempang . kau ada ? HAHA . takde buat cara takde . huh ;p

sekian jea entry aku harini :) happy with your life , kawan :)

p/s : assalamualaikum .

Sunday, 9 October 2011

sedikit stress =='


assalamualaikum silent readers aku semua . rindu ? rindu hampa juga . lama tak menaip entry kasaq dekat blog yang satu neh . rindu sangat . kembali ke tajuk asal . siyesly , aku tak tahu apa yang aku stress sangat . mungkin keadaan sekeliling . maybe la kan . dengan sekolah lagi . masyaallah  tekanan tak mau , mau . selalu mcm neh . bila tahun aku nak exam yang besaq-2 jea , tekanan yang aku rasa makin melampau lampau .

masa pmr dulu pun mcm tu . bila nak dekat dengan hari dye lagi la banyak tekanan yang aku kena lalui . time tu rasa nak bunuh diri , menangis sepanjang malam , takmau cakap ngan sape-2 , jalan-2 ambik angin tanpa hala tuju seperti orng gila yang dahagakan perhatian dari jabatan kemasyarakatan . ada ke jabatan cemtu ? insyaallah ada .

dalam tekanan aku , aku masih belum sampai tahap nak teriak sampai bengkak mata aku . aku masih lagi dapat online fb dengan baik dan mengupdate blog dengan jayanya . blog dengan anak SAJEN WAHAB mana dapat dipisahkan . sekarang neh aku dalam proses study untuk spm yang tak lama lagi neh . bila dah sampai tahap aku serius dengan study aku , blog aku akan abaikan , any msg aku takkan hiraukan , org yang terdekat akan aku letak jauh-2 dari aku . so aku boleh concentrate my study well .

aku akan off phone berminggu takpun off phone sampai habes spm . entah , aku sendiri tak tahu apa yang aku akan buat . buat mana-2 yang tetiba tak dapat contact aku tanpa any notice , im sorry :) for my own good too .

p/s : assalamualaikum ;)

Wednesday, 5 October 2011

kami bising ? okay fine , cikgu ;(

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam sayang buat semua silent readers .

straight to the point la kan . malas plak nak mukadimahkan tajuk entry aku neh . as we know la kan , students form3 sedang PMR sekarang . their week la kan . so we need to respect them . ulang balik , RESPECT even though budak-2 depa tak banyak yang respect senior . macam saya kisah kan ? yang penting doakan kejayaan depa . kalau result depa gempak , sekolah jugak dapat nama . tak bangga lagi cemtu ? hehee ==''

tadi masa tengah syiok fokus sejarah . ada cikgu neh masuk kelas dengan suara seperti ella . kemungkinan beliau batuk agaknya . tumpang simpati la kan . beliau kata ada guru yang megeluarkan statement bahawa kelas kami bising dan telah mengganggu ketenteraman pelajar serta pengawas periksa dalam dewan kat bawah tuuuu . wathefish huh . okayy . aku agak bebai sebab aku rasa aku neh penolong yang takleh handle kelas okay . aku terima dengan hati terbuka walaupun terasa seperti nak membangkang sekeras kerasnya *sembang keling*

so , kami dimintak untuk ditukarkan ke kelas di tingkat dua . okay , bayangkan yang kami dah duk jauh dari dewan siap kat tingkat tiga lagi . tuptup , kena tukar kat tingkat dua . dekat sangat la plak ngan dewan tu . bukan dekat dengan dewan jea malahan dekat dgn pejabat . dekat dengan bilik guru . pasnie boleh la cikgu-2 men mengendap kami kan . hukhuk ==' so , bila bising lagi jelas kedengaran . bila dah bising plak kang , mula nak bukak speaker kan . tapi takpe , sy tak salahkan cikgu sebab memang ada setengah student sy yang agak susah nak menghormati ketenteraman orang lain . kerana nila setitik , rosak susu sebelanga .

tapikan cikgu , lenkali bagi kami cuti . heee . tak adil la form lain dapat cuti tapi kami tak dapat . kami pun nak jugakk pelepasan macam tuu ;( kami tau la kami SPM candidates tapi tak semestinya all the time kena mengadap buku . sometimes kena juga restkan minda ==' yea dak ? nanti kami belajaq kot kat rumah even kami tak p sekolah . kami rajin okay . kami pandaii . bak kata CIKGU YATI gara-2 kami dapat jawab paper perdagangan yang beliau bagi . hehee ;) dan CIKGU YATI look sweet tadi dengan jubah hitam cekelat beliau . sukaa >-< my feveret teacher ever okay . berapa banyak okay dah yang aku tulis ? cer kira :D

p/s : okay la , thats all for today . bukan niat nak merungut , bukan niat nak marah tapi tak salahkan kalau kita buat sesuatu dengan berfikir lebih panjang . take your time . tehee . assalamualaikum ;)

Tuesday, 4 October 2011

3 bulan pertama =='

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh .

rindu gila kat blog aku yang sekoq neh . haritu takleh sangat buka . kena remove la apa la . tengok-2 harini masa nak update another blog , boleh pula bukak blog alah aku yang satu neh . time aku tengah syiokk-2 ngan blog tengku lea , blog neh pulak timbul . bagaikan orang ketiga dalam sesuatu hubungan hang tahu . HAHA . btw , imissyou a lot my blog sayang . i really missyou sampai i teriak okay . bagai ditiup angin lalu *tiba-2* :D

okay , sepanjang blog neh menghilang for a few weeks , aku dah melahirkan satu lagi blog . yeah , i really love that blog more than this blog . bagai kacang lupakan kulit . salah aku ka ? ofkos nope . sape suruh menghilangkan diri cenggitu jea ==' kannn ? tahun baik , bulan baik , minggu baik , hari baik neh aku nak buat satu statement berani mati sikit .

DEAR ENCIK SAYANG : HAPPY ANNIVERSARY YEA .

dah habeh mati ke statement aku neh ? biasa-2 jea . okay fine .

p/s : assalamualaikum . kbaii !