Wednesday, 5 October 2011

kami bising ? okay fine , cikgu ;(

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . salam sayang buat semua silent readers .

straight to the point la kan . malas plak nak mukadimahkan tajuk entry aku neh . as we know la kan , students form3 sedang PMR sekarang . their week la kan . so we need to respect them . ulang balik , RESPECT even though budak-2 depa tak banyak yang respect senior . macam saya kisah kan ? yang penting doakan kejayaan depa . kalau result depa gempak , sekolah jugak dapat nama . tak bangga lagi cemtu ? hehee ==''

tadi masa tengah syiok fokus sejarah . ada cikgu neh masuk kelas dengan suara seperti ella . kemungkinan beliau batuk agaknya . tumpang simpati la kan . beliau kata ada guru yang megeluarkan statement bahawa kelas kami bising dan telah mengganggu ketenteraman pelajar serta pengawas periksa dalam dewan kat bawah tuuuu . wathefish huh . okayy . aku agak bebai sebab aku rasa aku neh penolong yang takleh handle kelas okay . aku terima dengan hati terbuka walaupun terasa seperti nak membangkang sekeras kerasnya *sembang keling*

so , kami dimintak untuk ditukarkan ke kelas di tingkat dua . okay , bayangkan yang kami dah duk jauh dari dewan siap kat tingkat tiga lagi . tuptup , kena tukar kat tingkat dua . dekat sangat la plak ngan dewan tu . bukan dekat dengan dewan jea malahan dekat dgn pejabat . dekat dengan bilik guru . pasnie boleh la cikgu-2 men mengendap kami kan . hukhuk ==' so , bila bising lagi jelas kedengaran . bila dah bising plak kang , mula nak bukak speaker kan . tapi takpe , sy tak salahkan cikgu sebab memang ada setengah student sy yang agak susah nak menghormati ketenteraman orang lain . kerana nila setitik , rosak susu sebelanga .

tapikan cikgu , lenkali bagi kami cuti . heee . tak adil la form lain dapat cuti tapi kami tak dapat . kami pun nak jugakk pelepasan macam tuu ;( kami tau la kami SPM candidates tapi tak semestinya all the time kena mengadap buku . sometimes kena juga restkan minda ==' yea dak ? nanti kami belajaq kot kat rumah even kami tak p sekolah . kami rajin okay . kami pandaii . bak kata CIKGU YATI gara-2 kami dapat jawab paper perdagangan yang beliau bagi . hehee ;) dan CIKGU YATI look sweet tadi dengan jubah hitam cekelat beliau . sukaa >-< my feveret teacher ever okay . berapa banyak okay dah yang aku tulis ? cer kira :D

p/s : okay la , thats all for today . bukan niat nak merungut , bukan niat nak marah tapi tak salahkan kalau kita buat sesuatu dengan berfikir lebih panjang . take your time . tehee . assalamualaikum ;)

No comments:

Post a Comment