Sunday, 22 May 2011

semua org tak sempurna ! =_=

assalamualaikum ! sila jawab , sila jawab ! ;) oke , arini dalam aku duk melihat persekitaran dan mengamati apa yg berlaku keadaaan sekeliling , aku ternampak seorang budak lelaki neh , kaum , bangsa , dan juga nama biarlah aku rahsiakan agar tak mengaibkan mana2 pihak ;) dulunya budak neh sorang pelari negeri bagi salah sebuah skola yg terdapat di Malaysia neh ,, 

malangnya dye telah eksiden , dan keadaan dye tak mengizinkan ntok dye jadi pelari lagi ,, kerugian yg sangat besaq =_= dan kaki dye pun dah tak straight seperti sebelum2 neh *sedih* ,, then dia ditukarkan ke skola yg lain , mungkin dye kecewa dan sbb tu dye ambil keputusan ntok membuat pertukaran sekolah ,, mungkin ? *simpati* sejak kejadian malang tu menimpa dye ,, dye selalu diejek oleh rakan sekelas dan org sekeliling sebab keadaan kaki nya yg agak bengkok dan cara jalannya tak sama seperti manusia lain ,, tu dugaan yg allah berikan kpd dye ,, harap dye kuat ,, ,, 

tapi dye tak marah mahupun melenting ,, dye hanya berdiam diri ,, kuat betui hati dye , tingginya kesabaran dye ,, alhamdulillahh ,, yg aku heran , kenapa org serta anasir2 luar harus mengejek dye bengkok la apa la ,, apa kau dah cukup sempurna ? kalau kau cukup sempurna dari segi fizikal pun tak perlu la nak mengejek dye ,, aku tak paham betuii la ! dye punya hati dan perasaan ,, ntah2 org yg ejek dye nanti dapat balasan dari Allah ,, tgk2 nanti kaki hampa putuih ka ,, patah kaki takleh sambung balik kaa ? wayar kaki terkeluaq ka ? urat hempedu cabut ka ?  time tu baru hampa nak sedaq then teriak sampai kuaq ayaq mata darah ? jgn jadi bodo ! tak perlu nak mengejek atas kekurangan org lain ! *amaran* biar aku mention kat sini yg semua org dalam dunia neh tak pernahnya sempurna ,, hanya ALLAH yg sempurna ,, ingat tuu ,,

p/s : sekian , bye hampaa ;) ingat pesan aku tuu , saling pesan memesan antara satu sama lain , jgn duk pesan makanan  ke hape ka sudah la ;)) assalamualaikum ! ;)

1 comment:

  1. ha paham . tk yah dok habaq byk kali . owg taw laa .;)

    ReplyDelete