Saturday, 21 May 2011

al quran palsu ?! =_=

assalamualaikum ! mesti hampa dah tahu kan pasai al quran palsu neh ,, dah lama dah fenomena neh berlaku bukan ? cuma skrg jea dah jarang kita dengaq pasal pemalsuan al quran neh ,, hm =_= dunia2 ! fenomena neh dah terlalu lama berlaku sejak zaman dulu kala lagi ,, oke , meh aku nak share serba sedikit dari buku yg aku baca neh ;) sometimes kita masuk bab islam dan dunia pun syiokk jugak kan , kan ? musuh2 islam tk pernah bediam diri dan mereka2 tersebut telah mncipta quran palsu utk menyesatkan umat islam yg kurang ilmu ,, *itulah sebabnya ilmu pengetahuan tu sgt penting agar kita tak mudah ditipu* quran tersebut diberi nama *THE TRUE FURQAN* yg ditulis oleh musuh2 islam pada tahun 1990an dan dikirimkan ke beberapa kedutaan besar negara2 islam di Paris , Perancis ,, 

depa jugak hantar quran2 palsu tu ke institusi2 penting di Barat ,, ia setebal 368 halaman dan dikarang selama 7 tahun dan cuba meniru gaya bahasa alquran ,, isinya mencabar isi kndungan kitab suci QURAN di mana ia menyelitkan ajaran sesat Triniti ,kristian ,, syarikat yg mencetak quran palsu neh ialah syrkt Omega 2001 dan Wine Press ,, isi serta prosa quran palsu tu memang kelihatan sebanding denganAL QURAN yg ASLI ,, kalau sorg tu buta dgn QURAN ASLI , mmg bahaya kerana skrg ni cukup ramai remaja yg buta quran ,, kononnya THE TRUE FURQAN neh mmpunyai mutu isi kandungan yg tinggi sampai mndpt pujian dari berbagai pihak di barat ,, =_=  d bahagian mukadimah ditulis THE TRUE FURQAN adalah Bible yg ditulis dalam bhsa Arab oleh the Executive Commitee in charge of recording , translating and publishing ,, iaitu Al Saffee dan Al Mahdy ,, kedua2 pengarang ini adalah nama samaran ,, 

Bible bahasa Arab ini mmg ditujukan khas utk umat Arab dan umat Islam sluruh dunia ,,mgndungi 77 surah bermula dgn surah 1 , Al Fateha (the opening) berakhor dgn surah 77 surah As Syahid (the martyr) ,, tapi ada plak satu surah yg diletakkan sblm Surah Fateha iaitu Surah Al Basmalah (the blessing) yg mngndungi 7 ayat ,, surah yg dinamakan Al basmalah neh tdk ada nombor surah ,, hanya dinomborkan sebagai surah Alif ,, dalam setiap permualaan surah , hnya ayat pertama dari Surah Alif diletakkan di atas setiap surah ,, meniru gaya AL QURAN ,, ada satu lagi surah yg dinamakan Surah YA ,, mengandungi 7 ayat ,, akhir surah YA ada plak perkataan *amin* ,, ada 996 ayat kesemuanya dalam 79 surah ,,

                                       the true QURAN ;)

p/s : sekadar berkongsi ,, credit too AZIZAN AHMAD penulis buku *pendedahan eksklusif* ;) bye hampaa , assalamualaikum !

No comments:

Post a Comment