Friday, 24 June 2011

berani kerana benar ,, takot kerana salah ;)

assalmualaikum ,, tengah2 malam neh aku nak update pasai ketidakberanian dalam diri sesetengah pihak ntok mencuba sesuatu yg baruu ,, oke ,, aku amek contoh tentang sesetengah gadis remajes mcm aku neh yg tak berapa kompiden nak try pakai shawl ala2 hana tajima ,, ala2 yuna and bla2 ,,

mula2 hampa pakai mmg rasa tak berani ,, and segan takott org kata tak lawa la ,, takot owg pandang pelik sampai bercantum dahi kan ,, hape la kan ,, but tu hanya persaan dalaman kita jea ,, padahal apa yg kita pikirkan tu tak sama ngan apa yg org luaq pikirkan ,, hampa paham ke neh ? hm  =_=

aku pun pakai gak shawl ala2 hana tajima nehh ,, and mmg aku tak penah nak menggayakan shawl2 aku sebelum neh ,, salunya aku lilit jea ,, simple ,, pastu aku mendapat azam baru yg membuak buak ,, so aku try something new ,, mula2 tu tak berani jugak tapi last2 aku chilex jea kuaq p mana2 pakai tudung tu sume ,, kata kunci kat sini *hampa kena berani bawak apa yg hampa pakai tuu,, and jgn pedulikan apa org nak kata kat kita nanti* ,, hak kita la kan nak pakai cemane pun ,, sebab kita tak penah kacau pun duit depa ,, kan ? kan ?

sometimes tu kuaq umah sampai owg kata *yuna* ,, alahaii , buta sgguh la kan sampai nak kata aku yuna ,, beza banyak kott ,, ahhaa ,, lantak la kan ,, yuna lawa lagi dari aku kott ,, kadang2 tu aku pakai shawl yg kaler terang2 supaya kalau aku hilang ,, membe2 senang nak cari ,, hahhaa ,, ada jugak kan manusia2 yg tak berani nak pakai kaler terang2? takott tak lawa la ,, hape la kan ? nvm ,, belum cuba belum tahu ,, yg hampa rasa tak lawa tu la ,, org akan pandang lawa ,, tak caye ? ada aku kesah ? takdeeeeee ;p

p/s : berani kerana benar ,, takot kerana salah , ada kena mengena ke ngan entry aku kali neh ? hm ,, ada la kott ,, ingat tau ,, yg hampa rasa tak lawa tu la owg akan nampak lawa ,, peace yaw ! assalamualaikum ;))

2 comments:

  1. yeah..betoi cakap yaa..mula2 nk pakai msty pikir oarng len nk ckp pe..tp bla dh try pakai dh x kesah...huhu..sokong3...

    ReplyDelete
  2. hahaa , kan ? apa yg penting ? keberanian ! hehee ;) terima kaseh atas sokongan kak ;) hehe

    ReplyDelete