Sunday, 19 June 2011

saket ? what the fish ?

assalmualaikum semua  ,, jawab please , arini takde yg best berlaku melainkan p skola then tak blajaq sebab ada perjumpaan waris ,, and parents aku tak dapat datang sebab masing2 bekerjaa ;( xsuka tapi suka =_= masa nak mintak permission nak balik dari cikgu tadi then tetiba cikgu soh duduk and sembang sat ngan beliau , kami tak berbual kosong oke , berbual tentang result gua ,, dengaq pasai tu pun aku saket pale ,, migrain datang teruih tapi saja cover ,, hm ,,

pastu ada sesi soal jawab ngan cikgu ,, masyaallah , aku rasa nak blah jea dari situ ,, sebab aku nak teriak , please dun talktalk about my result anymore , please ;(

cikgu : iylia , kenapa result menurun ? iylia sakit ke ? cikgu tgk muka iylia tak bersemangat ? kenapa ? iylia ada masalah apa ? cuba bgtau cikgu ,, ada masalah ngan boyfriend ka ? cikgu tgk iylia jarang senyum2 ? (cikgu org ketiga yg tanya aku soalan yg sama )

saya :  dalam hati aku duk kata *kalau la aku boleh btau cikgu hal sebenaq sbb aku tak mampu tanggung sorg2* ,, dengan senyuman dan gelak tawa yg tak berapa nak mencuit hati aku jawab ,, saya tak sakit pun cikgu , kadang2 jea sakit kepala ,, tapi sejak dari dluk lagi ,, boyfriend ?saya takde boyfriend cikgu , sebelum neh jea ada , *jujur* pasai jarang senyum tu aku sedikit musykil ,, kadang2 bukan aku senyum jea , siap ketawa besau lagi ,, hmm  ;(

cikgu : kira sebelum neh ada boyfriend la ? dah berapa lama menyendiri ? *ayat tu aku kalih sedikit tapi maksud still sama*

saya : dengan gelak yg dibuat buat aku pun jawab ,, sebelum neh ada ,, baru sebulan menyendiri cikgu ,,

        SICK ???? ofkos no ! kenapa semua org perlu kata yg muka aku neh muka penyakit ? apa ? nak sgt ke tgk aku saket ?

aku dah tak sanggup dah aih , kalau boleh nak abeh skola neh cepat2 ckit , malas nak pikiaq dah , then nak p sambung blajaq jaoh2 ckitt ,, biaq tenang hidup aku =_= hm , aku tak marah cikgu2 sebab tanya soalan tu sume kat aku , aku terharu ada la , tapi kadang2 aku telebih emo , sebab apa taktau ,, selalu mcm tu ,, kalau nak dekat ngan exam besaq ckit jea (SPM) mesti tahap tekanan aku melampau dan melebihi had ,, masa PMR pun mcm tu ,, bila la bnde neh sume nak nyah dari hidup aku ,, 

p/s : aku tak suka kalau org buat something tanpa tanya aku dluk dan aku tak suka org uruskan hidup aku ,, xperlu kot nak cter sume masalah aku kat org ,, aku tau aku lemah ,, tapi aku boleh handle , aku tau sume owg nampak aku mcm pempuan yg sangat lemah ,, dalam lemah aku ada kekuatan ,, takkan kekuatan aku pun nak tunjuk kat hampa2 ? xperlu bukan ? cukup la kalau sekadar hampa jaga tepi kain hampa sendiri =_= hm , sabaq jea yg mampu ,, dalam kegembiraan ada tangisan yg tersembunyi ,, thnx to NORIDAYU and JAMRI JAKI sebab sudi jadi parents aku tadi ,, appreciate it ;) assalamualaikum ,,


AKU BUKAN NAK HABAQ KAT HAMPA YG AKU NEH SINGLE LA BODO ! aku nak cter apa yg terjadi tadi ,, ;)

2 comments:

  1. btw mekaseh kerana mention kan nma aku dlam tuu . hehe . bangga sebentar . psal saket tuu aku no koment la kwan . bagi aku ang tkdk lha tunjuk kan sintom2 yg ang saket . apew lha depa neh . rabun ka ?? tk kott . haihhh . pelik2 owg sekarang neh . lastly , diharap kan anda besabar dengan setiap dugaaan ea . keep smiling dear :)

    ReplyDelete
  2. mekaseh , harap2 dapat la aku senyum2 kambing lagi pasnie ;) insyaallah ;)

    ReplyDelete